Tennisracket voor volwassenen Pure Drive Lite blauw 270 g

169,99
Kleur: BLAUW / DONKERBLAUW / WIT
Maat: Maattabel

Dit racket werd ontwikkeld voor expert tennisspelers en -speelsters op zoek naar wendbaarheid en power

De nieuwe Pure Drive Lite van Babolat beschikt over het HTR-systeem (High Torsional Rigidity), een systeem dat de energieteruggave verhoogt voor een uitzonderlijk gevoel van explosieve power. Versie van 270 g.

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Wendbaarheid

Goed wendbaar dankzij de swingweight

Power

Het LHTR SYSTEM zorgt voor een uitstekende torsiestijfheid voor meer power

Trilreductie

Het SWX PURE FEEL-concept dempt de trillingen.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

270 gram
Gewicht: in feite de massa, wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbespannen racket)

33 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het slagvlak in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het slagvlak, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagvlak, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

RA

72 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 270

Swingweight: bepaalt in de eerste plaats de wendbaarheid van het racket en zijn vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar wel minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: de lengte van het racket van onderaan de greep tot de top van het slagvlak, gemeten in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Doorsnede

Doorsnede (in mm) : 23/26/23

HTR System

Dit systeem met een hoge torsiestijfheid (High Torsional Rigidity, HTR) werd toegevoegd aan het frame om de stijfheid te verhogen. Spelers ervaren hierdoor meer power en explosiviteit.

SWX Pure Feel

De nieuwe technologie maakt gebruik van het SMAC-systeem, een revolutionair systeem in het frame om de trillingen te dempen. Dat systeem zorgt voor een ongeëvenaard gevoel wanneer de bal het racket raakt en een uniek geluid bij elke slag.

Elliptic frame

Elliptische doorsnede voor optimale weerstand en algemene stijfheid voor meer power.

FSI Power Technology

Systeem dat de interactie tussen het frame en de snaren verbetert. Samen met een open snaarpatroon (16 x 19) en diamantvormige ogen vergroot dit systeem de sweetspot voor een ongeëvenaard gevoel van power.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Vermijd sterke temperatuurschommelingen.

AFBEELDINGEN

Tennisracket voor volwassenen Pure Drive Lite blauw 270 g

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN