Tennisracket voor volwassenen MX Spark Elite blauw

69,99
Maat: Maattabel

Aantal:

Voor beginnende tennisspelers en -speelsters die een licht racket willen.

De lichte MX Spark Elite van Head is goed wendbaar. Dankzij het grote blad leg je de nodige power in je slagen. Het perfecte instapracket.

PRODUCTVOORDELEN

Omgaan met

Heel wendbaar dankzij zijn pluimgewicht van 265 g

Vergeving

Blad van 660 cm² voor een ideale slagzone.

Power

De balans op 33,5 cm en het blad van 660 cm² zorgen voor de nodige power

TECHNISCHE INFORMATIE

Metallix-technologie

Een speciaal samengestelde kristallijne metaallegering met een korrelgrootte die 1000 keer kleiner is dan die van een gewoon metaal zorgt voor een veel sterker materiaal.
Het resultaat is een lichter, sterker en krachtiger racket.

Gewicht (onbespannen)

265 gram
Gewicht: wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans

33,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

660 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe beperkter de bladgrootte, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Snaarpatroon

16x19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar en handelbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket beter hanteerbaar is, maar ook minder kracht geeft.

Profiel

22 mm

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen.

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN