HEAD

Tennisracket voor volwassenen Auxetic Extreme MP Lite grijs geel 285 g

€159,99
Ref. : 8813203

Racket voor expert spelers en speelsters die met veel effect spelen en een wendbaar racket zoeken.

Het tennisracket Auxetic Extreme MP Lite van Head is de lichtere versie van de MP en biedt meer spin en wendbaarheid. De Head Dynamic String Pattern- en 360 Grommet-technologie zorgen voor meer spineffect.

Kleur: Anijsgroen / GRIJSGROEN

  • GRIP 1 online niet op voorraad
  • GRIP 2 undefined
  • GRIP 3 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Spin

De Dynamic String Pattern- en 360 Grommet-technologieën van Head zorgen voor meer spineffect.

Omgaan met

Gemiddeld gewicht en swingweight voor meer wendbaarheid.

Kracht

Het Head Dynamic String Pattern-snaarpatroon zorgt voor meer power.

Technische informatie

Gewicht (onbespannen)

285 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

32,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

64 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgegeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen)

SW = 285

Swingweight geeft aan hoe wendbaar het racket is en hoe goed het de energie van de slag kan overdragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight van een racket, hoe krachtiger het ook is. Maar het maakt een racket wel minder wendbaar. Andersom betekent een lage swingweight meer wendbaarheid maar minder power. De swingweight is grotendeels afhankelijk van het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: de lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het slagvlak, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is, maar minder power biedt.

Profiel

23 mm/26 mm/21 mm

Auxetic

De Auxetic-technologie, ontwikkeld door Head, is geïntegreerd in de kern van het racket. Ze zorgt voor meer gevoel en een betere respons van het racket bij de impact.

360 Grommet

Dit racket is uitgerust met het nieuwe 360 Grommet-systeem: bredere oogjes om de besnaring beter te laten bewegen en zo je topspin te benadrukken.

Head Dynamic String Pattern

Dit dynamische 16x19 snaarpatroon heeft 8 oogjes in het hart van het racket om de controle van een dicht snaarpatroon te bieden met de spin en tolerantie van een open snaarpatroon.

Garantie

2 jaar

Reviews

Bekijk ook