Tennisracket volwassenen Pro Staff 97LS V13.0

199,99 −15%
169,99
Maat: Maattabel

Dit racket is ontwikkeld voor ervaren spelers en speelsters die meer precisie in hun slagen willen krijgen.

De lichte en meer wendbare versie van het racket van Roger FEDERER: de nieuwe Wilson Pro Staff 97LS V13.0 heeft een snaarpatroon van 18x16 voor meer kracht en een betere speelbaarheid.

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Precisie

Bladgrootte van 626 cm² en String Mapping-concept voor een zeer goede controle

Wendbaarheid

Swingweight van 285 voor een goede wendbaarheid.

Power

Het snaarpatroon 18x16 zorgt voor meer kracht.

Stabiliteit

De Braid 45-technologie garandeert een goede stabiliteit.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

290 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

32,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (steel) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

626 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe beperkter de bladgrootte, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

67 Ra

Ra: de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 285

De swingweight is in de eerste plaats bepalend voor de wendbaarheid van het racket en zijn vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power van het racket). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Andersom is een racket met een lage swingweight wendbaarder maar minder krachtig. De swingweight hangt grotendeels af van het gewicht, de balans en de lengte van het racket.

Snaarpatroon

18 x 16

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: Dit is de lengte van onderaan de steel tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

String Mapping

Dichtere besnaring aan de slagzone voor meer controle.

Braid 45-technologie

Enkele grafietvezels van het racket zijn gevlochten met een strategische hoek van 45 graden voor meer kracht, minder weerstand en meer stabiliteit.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen.

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN