Laatste Kans
Tennisracket volwassenen Babolat Pure Aero Lite

Tennisracket volwassenen Babolat Pure Aero Lite

159,99 −12%
139,99
Kleur: GEEL / ZWART / WIT
Maat: Maattabel

Racket voor expert spelers en speelsters die met veel effect spelen en een wendbaar racket zoeken.

De Pure Aero Lite (270 g) is uiterst licht en hierdoor nog wendbaarder. Dankzij het aerodynamische frame en de FSI Spin Technology kun je met meer spin slaan.Klaar om te spelen als Rafa?

PRODUCTVOORDELEN

Omgaan met

Gewicht van 270 g en lage swingweight voor een extreme wendbaarheid.

Spin

FSI Spin Technology en Aeromodular frame om een optimale spin te bereiken.

Kracht

Het ronde blad van 645 cm² en snaarpatroon van 16x19 zorgen voor power.

Trillingsdemping

Dankzij het Cortex Pure Feel materiaal heb je een zachter gevoel bij de impact.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

270 gram
Gewicht: wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbespannen racket)

33 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe toleranter. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

Stijfheid

71 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 275

Swingweight: bepaalt in de eerste plaats de wendbaarheid van het racket en zijn vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar wel minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16x19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: Dit is de lengte van onderaan de greep tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Profiel (in mm)

Aerodynamische sectie
Profiel: 23 mm/26 mm/23 mm

FSI Spin Technology

Het open snaarpatroon en de langwerpige Spin-grommets op 6 en 12 uur geven de snaren een katapulteffect en een betere rotatie van de bal.

Aeromodular

Aerodynamisch frame met geïntegreerde bumper en grommets in een geoptimaliseerd design om de snelheid van het racketblad te verhogen en zo meer spin te genereren.

Carbon Ply Stabilizer

De nieuwe generatie hoog kwalitatieve koolstofvezels zorgen voor meer beheersing en stabiliteit bij elke slag.

Cortex Pure Feel

Betere trillingsdemping dankzij een nieuw materiaal geïntegreerd in het grafiet van het racket dat een ongelooflijk geluid en een uitzonderlijk uitzonderlijk balgevoel biedt.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Vermijd sterke temperatuurschommelingen.

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN