Tennisbesnaring monofilament TA 960 Control 1,3 mm zwart.

9,99
Thuisbezorging:

Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis of afhalen in de winkel

Beschikbaar
Bezorgen in de winkel:

Onze ontwikkelaars ontwierpen deze besnaring voor ervaren spelers die hun besnaring binnen 10 speeluren breken en op zoek zijn naar effect en controle.

Deze monofilament tennisbesnaring TA 960 Control 1,3 mm geeft je een uitstekende balans, controle en power.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Richtingcontrole

Dankzij de nieuwe samenstelling heb je nog meer controle

Power

Het materiaal zorgt ervoor dat de bal goed terugstuit.

Slijtvastheid

Zeer duurzaam dankzij de monofilament samenstelling en de snaardikte.

Effect

De dikte van 1,3 mm en het oppervlak geven de bal een goede rotatie.

Spanningsbehoud snaren

Goed spanningsbehoud tot 3 maanden na gebruik.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke spanning?

Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je levert dan wel in op controle en precisie.
Een hoge spanning (> 23 kg) biedt meer precisie en controle. Opgelet echter voor tendinitis. Bovendien heb je minder spin en minder kracht.

Monofilament?

Voor monofilament snaren raadt Decathlon een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Monofilament snaren zijn absoluut af te raden voor kinderen onder de 15 jaar om blessures te voorkomen. Dit type snaren is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat de snaren heel snel hun spanning verliezen.

Multifilament?

Voor multifilament snaren is een spanning van 25 kg echt wel het maximum! Dit soort besnaringen is bedoeld voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen, voor jongeren en voor mensen die hun snaren niet snel verslijten. Multifilament snaren behouden hun spanning heel goed.

Wanneer moet ik mijn besnaring vervangen?

De prestaties van je racket hangen voor 50% af van het frame en voor 50% van de besnaring! Houd je snaren dus in topvorm.
Voor wie veel snaren breekt: vervangen bij breuk.
Voor tennissers die hun besnaring nooit of zelden breken, raadt Decathlon aan om ze te vervangen afhankelijk van hoe vaak ze spelen. Voorbeeld: Speel je 1 keer per week, dan vervang je je besnaring 1 keer per jaar. Speel je 3 keer per week, dan vervang je je besnaring 3 keer per jaar.

Tip van Decathlon

Een soepele besnaring te hard onder spanning zetten tast het rendement aan. Met wat minder gespannen snaren speel je zelf ook meer ontspannen en zonder te forceren. Het komt je kracht ten goede. Je snaren slijten hoe dan ook, zelfs al breken ze niet. Ze verliezen hun rek en oorspronkelijke eigenschappen. De snaardikte (diameter) is ook bepalend voor je gevoel. Hoe dunner, hoe meer power en effect. Hoe dikker de snaren, hoe steviger en belastender ze zijn!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Besnaring racket 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen. Laat je racket niet in de kofferbak van de auto liggen: de temperatuur kan er sterk oplopen of dalen!

GEBRUIKSAANWIJZING

Monofilamentsnaren zijn niet geschikt voor spelers < 15 jaar!

TESTS

Product ontwikkeld in samenwerking met onze testers, ambassadeurs en professionele spelers. De vermelde productvoordelen worden uitvoerig getest in ons lab:
De breukvastheid van de snaren testen we met de zogeheten Canon Ball, een machine die de duurzaamheid van elke besnaring beoordeelt.
De krachttest doen we met een Charpy-kerfslagmeettoestel, om na te gaan in hoeverre de besnaring de energie weer vrijgeeft en in staat is om je slagen snelheid te geven.

Goedgekeurd door

onze beste spelers en ambassadeurs, onze technische partners, onze coaches en spelers met contract.

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden