TENNISBESNARING MONOFILAMENT BIG BANGER ALU POWER 1,25 mm GRIJS

17,99
Kleur: DONKERGRIJS
Thuisbezorging:
Beschikbaar
Bezorgen in de winkel:

Ontwikkeld voor de expert die zijn besnaring binnen de 10 uren breekt en zoekt naar controle en spin.

Dankzij de kracht en de buitengewone controle die ze biedt, is de monofilamentsnaar Luxilon Alu Power 1,25 mm op expertniveau de meest gebruikte besnaring.

PRODUCTVOORDELEN

Levensduur

Goede weerstand dankzij het copolyester.

Richtingcontrole

Deze monofilamentsnaar biedt veel controle over de bal.

Effect

Uitstekend balgevoel en veel spin

Spanningsbehoud snaren

Behoudt de juiste spanning tot 3 maanden na ingebruikname.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke spanning kiezen?

Een matige spanning (18 tot 23 kg) draagt bij tot comfort, spin en kracht. Je boet daarentegen een beetje kracht en precisie in.
Een hoge spanning (>23kg) draagt bij tot precisie en controle. Kijk in dit geval uit voor peesontstekingen. Bovendien raak je de bal met minder spin en kracht.

Monofilament?

Voor monofilamentsnaren raadt Decathlon een spanning tussen 19 kg en 22 kg aan. Om blessures te voorkomen raden we het gebruik van monofilamentsnaren sterk af voor kinderen en jongeren tot 15 jaar. Deze besnaring is bedoeld voor spelers die hun snaren, die erg snel spanning verliezen, binnen de 10 uur breken.

Wanneer vervang ik mijn besnaring?

Het prestatievermogen van je racket hangt voor 50% af van je kader en voor 50% van je besnaring! Zorg dus voor de geschikte snaar.
Indien je vaak snaren breekt: meteen na breuk vervangen.
Indien je zelden tot nooit snaren breekt, raadt Decathlon aan om je besnaring jaarlijks zo vaak te vervangen als je wekelijks speelt. Bijvoorbeeld: Ik speel 1 keer per week, dus vervang ik 1 keer per jaar mijn besnaring. Ik speel 3 keer per week, dus vervang ik 3 keer per jaar mijn besnaring.

Advies van Decathlon

Span een soepel racket niet verder aan. Het rendement ervan zal sterk afnemen. Een matig gespannen besnaring laat toe om ontspannen en krachtig te spelen zonder te forceren. Door de impact van het spel, verslijt de besnaring, ookal breekt ze niet. Oorspronkelijke kenmerken als de elasticiteit gaan verloren. Ook de snaardikte (of diameter) speelt een rol in het balgevoel. Hoe lager de snaardikte, over hoe meer kracht en spin je beschikt. Hoe hoger de snaardikte, hoe meer weerstand en impact!

Garantie

1 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Copolymeer nylon + aluminiumvezels + fluorcarbon.

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen. Bewaar je racket niet in de koffer van je wagen: daar fluctueert de temperatuur sterk!

GEBRUIKSAANWIJZING

Monofilamentsnaren zijn niet geschikt voor spelers < 15 jaar!

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN