Snorkelset voor volwassenen met Easybreath-masker en vinnen blauw

37,99

Kleur:

Saffierblauw / Inktblauw

Maat:

Maattabel

Complete set van een Easybreath snorkelmasker met bijbehorende SNK 520 vinnen. Makkelijk mee te nemen op vakantie.

De set bestaat uit een Easybreath snorkelmasker en een paar snorkelvinnen, verkocht met een draagtasje om gemakkelijker mee te nemen. De perfecte set voor wie houdt van snorkelen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Gemakkelijke ademhaling

Volgelaats antifog masker met luchtcirculatie. Je ademt door de neus en de mond.

Gebruiksgemak

Door het kleine blad kun je gemakkelijker palmen aan de oppervlakte.

Anti-condens

Exclusief concept dat de lucht laat circuleren om aandampen te vermijden.

Gezichtsveld

Panoramisch gezichtsveld, 180°-effect.

Waterdichtheid

Snorkel met Dry Top om te voorkomen dat er langs boven water binnenloopt.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke maat van Easybreath masker zit er in de snorkelset met Easybreath masker en zwemvliezen?

Als je een maat kiest tussen 36/37 en 40/41, heeft het geleverde snorkelmasker maat S/M, bij schoenmaat 42/43 tot 46/47 wordt een snorkelmasker in maat M/L geleverd.
De Easybreath is verkrijgbaar in 3 maten, dus geschikt voor 90% van de gezichten.
Voor kinderen van 6 tot 10 jaar kies je de maat XS. Voor kinderen vanaf 10 jaar en kleine gezichten is er maat S/M, voor grote gezichten maat M/L.

Wat is Easybreath?

De Decathlon Easybreath 500 is de tweede generatie van het bekende volgelaatsmasker dat Decathlon heeft uitgevonden. Het heeft dezelfde kenmerken als het vorige masker: Zicht over 180°, geen last van aandampen, aantrekgemak ... het masker is ook steviger, de mantel comfortabeler en het ademcomfort groter (20% minder inademinspanning. En dan is er nog het allernieuwste snufje: "dry-top-release". Er loopt geen water meer binnen als er een golf passeert, zodat je kan blijven ademen.

Hoe werkt de Easybreath?

De verse lucht die je inademt, bereikt eerst de lens en dan pas de neus of de mond, via de neusgaten. Die verse lucht voorkomt dat je masker aandampt.
De lucht die vocht en CO2 bevat, wordt afgevoerd via kanaaltjes in de rand van het masker en zo naar de snorkel. De lucht wordt voortdurend ververst. De in- en uitgaande luchtstroom blijven gescheiden, om te vermijden dat verse en verontreinigde lucht vermengen. Je ademt dus enkel verse lucht in.

Mag je duiken met de Easybreath 500?

De Easybreath 500 is niet geschikt voor duiken. Dit snorkelmasker bevat meer lucht dan een klassieke duikbril. Vanaf 1 m diepte wordt de druk van de duikbril op het gezicht erg onaangenaam. Bovendien is klaren bij vrijduiken verplicht. Met de Easybreath kan dat niet omdat je niet bij je neus kunt.

Waarom een Easybreath verkiezen boven een klassiek snorkelmasker?

De Easybreath is er vooral voor wie niet graag snorkelt met een snorkel in de mond of niet graag diep duikt. De Easybreath is dan de perfecte keuze als je liever aan de oppervlakte blijft. Je ademt er heel natuurlijk mee, en je gezichtsveld is verbluffend.

Kan ik de Easybreath 500 dragen met een baard?

Baardharen verhinderen dat het masker goed aansluit op je gelaat. Voor mensen met een baard kunnen we de waterdichtheid dus niet garanderen. De beste manier om wel een perfect waterdicht masker te hebben, is je scheren. Of een dikke pommade aanbrengen, zoals vaseline bijvoorbeeld, kan ook een oplossing zijn.

Hoe werkt het Dry Top-systeem dat binnenstromend water tegenhoudt?

Ontwikkeld om te vermijden dat er water in de snorkel loopt wanneer er deining staat, bij kleine golfjes op het oppervlak of wanneer de duiker het hoofd te veel naar voren buigt om de bodem te observeren. De snorkel bevat een vlotter die bij onderdompeling naar boven gaat in de snorkel om de ingang af te sluiten. Na onderdompeling mag je niet vergeten hard door de snorkel te blazen wanneer je weer boven bent zodat de vlotter weer naar beneden gaat.

Kan ik een bril dragen onder mijn Easybreath-masker?

De meeste brilmonturen zullen de goede afdichting van het masker in de weg zitten, omdat ze de mantel vervormen. Dat maakt het lastig om de Easybreath te gebruiken samen met je bril.
Gelukkig ontwikkelde Subea corrigerende lenzen die je met behulp van en zuignapsysteem in het masker kunt kleven. Je kan de correctie van elke lens kiezen (van -1 tot -6) en je masker naar wens aanpassen.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen met mijn Easybreath 500?

Opgelet voor zand! Vermijd contact met zand, dat kan krassen maken in het glas van je masker. Wanneer er zand op zit, mag je niet forceren om de snorkel vast te klikken. Spoel snorkel en duikbril voor je ze in elkaar steekt. Zand kan ook de vlotter in je snorkel blokkeren. Spoel de snorkel grondig of steek een sleutel doorheen de verluchtingsopeningen achteraan de snorkel om de vlotter los te maken, spoel daarna de snorkel.

Kan ik het snorkelmasker Easybreath 540 repareren wanneer het stuk is?

Ja, verleng de levensduur van je Subea Easybreath-snorkelmasker! Het atelier van je Decathlon-winkel biedt je een dienst na verkoop. De reserveonderdelen (hoofdband, beschermkap, snorkels, ventielen) zijn ook online of in de winkel verkrijgbaar.
band - 8316952, ventiel - 8363399, snorkel - 8506099, beschermkap - 8520085.

zwemvliezen

De voetpocket van snorkelvinnen kan volledig gesloten zijn of open en voorzien van een verstelbaar bandje.
Het platte deel van de vin is het blad, en dit is kort om je bewegingen kracht bij te zetten.
Handigheidje: de 2 vinnen kunnen aan elkaar worden geklikt zodat ze gemakkelijker te vervoeren zijn (de clips bevinden zich net voor de tenen).

Afmeting van de set (maat 42/43)

Lengte: 53 cm.Breedte: 21 cm.

Dikte: 20 cm.

Garantie

2 jaar

Gewicht

36/37 : 1.203 kg
38/39 : 1.26 kg
40/41 : 1.318 kg
42/43 : 1.415 kg
44/45 : 1.49 kg
46/47 : 1.593 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Structuur 55% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen, 45% Polypropyleen Verpakking 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Mantel 100% Silicone Rand 100% Polypropyleen Tube 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen Glas 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge en donkere plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor kinderen < 10, vrijduiken, intensief zwemmen

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Gebruik geen keukenrol of papieren handdoekjes die silicone bevatten, papieren zakdoekjes kunnen krassen maken op het glas. Vermijd ook huishoudelijke schoonmaakproducten, ontsmettingsmiddelen of aceton, die kunnen de glazen of hun behandeling beschadigen. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

VIDEO

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN