Snorkelset voor volwassenen Easybreath-masker 540FT Freetalk en vinnen koraal

39,99 −12%
34,99

Maat:

Maattabel

Ontwikkeld voor wie op zoek is naar een snorkelset met compacte vinnen en de Easybreath 540 met slim geluidsventiel.

Set bestaande uit een Easybreath 540 snorkelmasker en snorkelvinnen, verkocht met een draagtas om gemakkelijker mee te nemen. De perfecte set om samen met je vrienden te snorkelen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Audio-efficiëntie

Dankzij het ventiel kan je verstaanbaar praten met je hoofd boven water

Gebruiksgemak

Door het kleine blad kun je gemakkelijker palmen aan de oppervlakte.

Anti-condens

Exclusief concept dat de lucht laat circuleren om aandampen te vermijden.

Gezichtsveld

Panoramisch gezichtsveld, 180°-effect.

Waterdichtheid

Dry Top Release om te voorkomen dat er langs boven water binnenloopt.

Waterafvoer

Waterloosventiel onderaan om water af te voeren wanneer je het hoofd optilt.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke maat van Easybreath masker zit er in de snorkelset met Easybreath masker en zwemvliezen?

Als je een maat kiest tussen 36/37 en 40/41, heeft het geleverde snorkelmasker maat S/M, bij schoenmaat 42/43 tot 46/47 wordt een snorkelmasker in maat M/L geleverd.
De Easybreath is verkrijgbaar in 3 maten, dus geschikt voor 90% van de gezichten.
Voor kinderen van 6 tot 10 jaar kies je de maat XS. Voor kinderen vanaf 10 jaar en kleine gezichten is er maat S/M, voor grote gezichten maat M/L.

Wat is de Easybreath?

De Easybreath 540 is de opvolger van het volgelaatsmasker, uitgevonden door Decathlon. Het heeft dezelfde kenmerken als het vorige masker: Gezichtsveld van 180°, anti-aandampscherm, eenvoudig aan te trekken... We maakten het masker steviger, de mantel comfortabeler en zorgden dat ademen 20% minder inspanning kost. Bovendien zijn er nog vernieuwingen: een ventiel die toelaat om te babbelen boven water en de 'dry top release' die verhindert dat er water binnenstroomt bij golven.

Hoe werkt de Easybreath?

De ingeademde verse lucht wordt, alvorens de neus of de mond te bereiken, geprojecteerd tegen het scherm. De constante aanvoer van verse lucht verhindert aandampen.
Vochtige en CO²-rijke lucht wordt via interne luchtkanalen afgevoerd naar de snorkel. Op die manier wordt de lucht voortdurend ververst. Inkomende en uitgaande lucht blijven gescheiden zodat je alleen verse en geen vervuilde lucht inademt.

Eenvoudig communiceren aan het wateroppervlak!

Het ventiel aan de voorkant van het masker laat toe dat het geluid zich beter verspreidt zodat je kan communiceren met je snorkelvrienden, zelfs met het masker op je gezicht!
De verstaanbaarheid werd gevalideerd tijdens tests tot een afstand van 3 meter.

Kan ik duiken met mijn Easybreath 540?

De Easybreath 540 is niet geschikt om diep te duiken. Het volume lucht dat wordt vastgehouden in de Easybreath veel groter is dan in een gewone duikbril. Vanaf 1 m diepte wordt de druk van de duikbril op het gezicht erg onaangenaam. Bij vrijduiken is decompresseren verplicht. Met de Easybreath is dat echter onmogelijk omdat je niet bij je neus kunt.

Waarom kiezen voor een Easybreath veeleer dan voor een traditioneel snorkelmasker?

De Easybreath is geschikt voor gebruikers die liever niet met een snorkel in de mond duiken of niet de diepte opzoeken. Het snorkelmasker Easybreath is ideaal voor waterpret aan de oppervlakte. Je kan er vrijuit mee ademen via je neus en mond en genieten van een panoramisch gezichtsveld.

Kan ik de easybreath 500 gebruiken als ik een baard draag?

Baardharen verhinderen een sluitend contact tussen het aangezicht en de mantel van het masker. Voor personen met een baard kan de waterdichtheid dan ook niet gegarandeerd worden. We raden hen dan ook aan om zich te scheren ter wille van de waterdichtheid. Anderzijds kan ook een dikke zalf als vaseline soelaas bieden.

Hoe werkt het Dry Top-systeem dat binnenstromend water tegenhoudt?

Ontwikkeld om te vermijden dat er water in de snorkel loopt wanneer er deining staat, bij kleine golfjes op het oppervlak of wanneer de duiker het hoofd te veel naar voren buigt om de bodem te observeren. De snorkel bevat een vlotter die bij onderdompeling naar boven gaat in de snorkel om de ingang af te sluiten. Na onderdompeling mag je niet vergeten hard door de snorkel te blazen wanneer je weer boven bent zodat de vlotter weer naar beneden gaat.

Kan ik een bril dragen in combinatie met mijn Easybreath-masker?

De meeste brilmonturen vervormen de mantel van het masker en verhinderen zo een goede waterdichtheid. Het is dan ook behoorlijk ingewikkeld om de Easybreath te combineren met een bril.
Subea ontwikkelde corrigerende glazen die je met behulp van een zuignap binnenin het masker kan plaatsen. Je kan de corrigerende factor van elk glas kiezen (van -1 tot -6) in functie van je situatie.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen met mijn Easybreath 540?

Opgelet voor zand! Zorg ervoor dat er geen zand op je Easybreath 540 komt. De korrels maken krassen op het glas. Wanneer er zand op zit, mag je niet forceren om de snorkel vast te klikken. Spoel snorkel en duikbril voor je ze in elkaar steekt. Zand kan ook de vlotter in je snorkel blokkeren. Spoel de snorkel grondig of steek een sleutel doorheen de verluchtingsopeningen achteraan de snorkel om de vlotter los te maken, spoel daarna de snorkel.

Kan ik het snorkelmasker Easybreath 540 repareren wanneer het stuk is?

JA, verleng de levensduur van je snorkelmasker Easybreath! Het atelier van je Decathlon-winkel biedt je een dienst na verkoop. Vervangonderdelen (bandje, dop, snorkel, ventielen) zijn zowel online als in de winkel beschikbaar.
bandje - 8316952, ventiel - 8363399, snorkel - 8506099, witte dop - 8665853.

zwemvliezen

De voetpocket van snorkelvinnen kan volledig gesloten zijn of open en voorzien van een verstelbaar bandje.
Het platte deel van de vin is het blad, en dit is kort om je bewegingen kracht bij te zetten.
Handigheidje: de 2 vinnen kunnen aan elkaar worden geklikt zodat ze gemakkelijker te vervoeren zijn (de clips bevinden zich net voor de tenen).

Afmetingen van de set (in maat 42/43)

Lengte: 53 cm.Breedte: 21 cm.

Dikte: 20 cm.

Garantie

2 jaar

Gewicht

36/37 : 1.203 kg
38/39 : 1.26 kg
40/41 : 1.318 kg
42/43 : 1.415 kg
44/45 : 1.49 kg
46/47 : 1.593 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Structuur 55% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen, 45% Polypropyleen Mantel 100% SILICONE Rand 100% Polypropyleen Verpakking 100% Silicone Tube 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen Glas 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge en donkere plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor kinderen < 10, vrijduiken, intensief zwemmen

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Snorkelset voor volwassenen Easybreath-masker 540FT Freetalk en vinnen koraal
Snorkelset voor volwassenen Easybreath-masker 540FT Freetalk en vinnen koraal
Snorkelset voor volwassenen Easybreath-masker 540FT Freetalk en vinnen koraal

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN