Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 900 rood

€44,99

8732697

Met het snorkelmasker Easybreath 900 voor volwassenen kun je je oren klaren en zo enkele meters diep duiken

Dankzij de soepele neus kun je met het snorkelmasker Easybreath 900 voor volwassenen tot 3 meter diep duiken en op die manier de onderwaterwereld ontdekken.

Kleur:

BORDEAUX / ZWART

Maat:

Maattabel

PRODUCTVOORDELEN

Egalisatie

Soepele neus om je oren te klaren en te duiken tot 3 m diepte

Gemakkelijke ademhaling

Volgelaatsmasker om natuurlijk te ademen door mond en/of neus.

Gezichtsveld

Panoramisch gezichtsveld, 180°-effect.

Anti-condens

Exclusief luchtcirculatiesysteem om condensvorming op het masker tegen te gaan

Ecodesign

null

Waterdichtheid

Dry-top-snorkel om te voorkomen dat er vanaf boven water binnenloopt.

Waterafvoer

Waterloosventiel onderaan om water af te voeren wanneer je het hoofd optilt.

Anatomisch ontwerp

2 maten en siliconen mantel voor veel comfort en een uitstekende afdichting.

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is er speciaal aan het snorkelmasker Easybreath 900 voor volwassenen?

Het Easybreath 900-snorkelmasker heeft dezelfde kenmerken als de Easybreath 500 (anti-fog, panoramisch zicht, gemakkelijk op te zetten, dry-top), met het grote verschil dat het ook is uitgerust met een gloednieuwe innovatie: de 'nose access'. Dankzij het soepele deel ter hoogte van de neus kan je je oren klaren en dieper duiken zonder risico op pijn of schade aan de trommelvliezen. Alle voordelen van het Easybreath-concept met de mogelijkheid om dieper te duiken!

Waarom heeft het Easybreath-masker een soepele neus?

Ondanks het beperkte volume zal de omgevingsdruk verhogen bij het afdalen of bij korte vrijduiksessies (tot 3 meter onder water). Dat veroorzaakt hinder aan de oren. De meest eenvoudige manier om de druk te compenseren, is je neus dichtknijpen en zachtjes uitblazen zodat er lucht in je oren komt.
Door de druk kan het masker ook tegen je gezicht plakken. Om eventuele hinder tegen te gaan, blaas je uit via je neus of via je mond, zodat het masker weer beter gaat zitten.

Veilig snorkelen

Snorkelen is een eenvoudige en leuke activiteit voor het hele gezin! Belangrijk is wel dat je kunt zwemmen en over een goede fysieke gezondheid beschikt. Neem contact op met je arts bij de minste twijfel of als je vragen hebt.
Door een snorkel ademen kan meer inspanning vragen dan gewoon zwemmen. Voel je je vermoeid, raak je buiten adem, krijg je geen lucht of voel je je duizelig, zet je snorkel dan af en ga uit het water.

Hoe werkt de Easybreath?

De ingeademde verse lucht wordt geprojecteerd op het glas voordat hij in de neus of mond komt. Doordat er constant verse lucht binnenkomt, beslaat het masker minder snel.
De vochtige en CO²-rijke lucht wordt afgevoerd via kanalen binnen in de rand van het masker en gaat langs die kanalen naar de snorkel. De lucht wordt voortdurend ververst. De inkomende en uitgaande luchtstromen worden gescheiden zodat je uitsluitend verse lucht inademt die niet vermengd is met uitgeademde lucht.

Waarom is het masker Easybreath niet geschikt voor duiken?

Snorkelaars kiezen voor een snorkelmasker van Decathlon (Easybreath) als ze voornamelijk op zoek zijn naar een manier om heel comfortabel te ademen en een groot gezichtsveld willen.
Door zijn model is het masker Easybreath ideaal voor personen die de onderwaterwereld vanaf het wateroppervlak observeren en niet al te diepe en korte vrijduiksessies willen doen.

Welke maat Easybreath 900 kiezen?

Het snorkelmasker Easybreath 900 voor volwassenen bestaat in 2 maten en past op die manier voor 90% van de volwassenen.
Voor kinderen vanaf 10 jaar en kleine gezichten is er maat S/M, voor grote gezichten is er maat M/L.
Om de juiste maat te kiezen in de winkel, druk je het snorkelmasker tegen je gezicht: er mag geen ruimte overblijven tussen je kin en de onderkant van het snorkelmasker.

Kan ik de Easybreath 900 dragen als ik een baard heb?

Een baard verhindert een goed contact tussen de gezichtshuid en de mantel van het masker. De afdichting van het volgelaatsmasker kan dus niet worden gegarandeerd voor wie een baard heeft. Je scheren is dan ook de beste manier om een goede afdichting te verzekeren. Als je dat liever niet doet, kan het ook helpen om een dikke zalfachtige substantie als vaseline te gebruiken.

Hoe werkt het Dry Top-systeem dat binnenstromend water tegenhoudt?

Ontwikkeld om te vermijden dat er water in de snorkel loopt wanneer er deining staat, bij kleine golfjes op het oppervlak of wanneer de duiker het hoofd te veel naar voren buigt om de bodem te observeren. De snorkel bevat een vlotter die bij onderdompeling naar boven gaat in de snorkel om de ingang af te sluiten. Na onderdompeling mag je niet vergeten hard door de snorkel te blazen wanneer je weer boven bent zodat de vlotter weer naar beneden gaat.

Kan ik een bril dragen in combinatie met mijn Easybreath-masker?

De meeste brilmonturen vervormen de mantel van het masker en verhinderen zo een goede waterdichtheid. Het is voor brildragers dus niet zo eenvoudig om de Easybreath te gebruiken.
Subea ontwikkelde corrigerende glazen die je met een zuignap op de binnenkant van het glas van het masker zet. Je kan de sterkte van elk glas kiezen (van -1 tot -6) afhankelijk van je situatie.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen met mijn Easybreath 900?

Opgelet voor zand! Vermijd contact met zand, dat kan krassen maken op het glas van je masker. Wanneer er zand op zit, mag je niet forceren om de snorkel vast te klikken. Spoel snorkel en duikbril voor je ze in elkaar steekt. Zand kan ook de vlotter in je snorkel blokkeren. Spoel de snorkel grondig of steek een sleutel door de luchtopeningen achteraan de snorkel om de vlotter los te maken, spoel daarna de snorkel.

Kan ik het snorkelmasker Easybreath 900 repareren wanneer het stuk is?

JA, verleng de levensduur van je Decathlon-snorkelmasker Easybreath! Je kunt terecht in de werkplaats van je Decathlon-winkel. Onderdelen (band, dop, snorkel, ventielen) zijn ook online of in de winkel verkrijgbaar.
band - 8316952, ventiel - 8363399, snorkel - 8577515, witte dop - 8520085.

Afmetingen van het gedemonteerde masker


Hoogte: 29 cm.
Breedte: 18 cm.Dikte: 12 cm.

Garantie

Onderdelen verkrijgbaar gedurende: 2 jaar.

Gewicht

0.634 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Mantel 100% Silicone Glas 90% Polycarbonaat, 10% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen Tube 100% Polycarbonaat Rand 100% Gerecycleerd polypropeen

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge plaats, beschermd tegen licht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor kinderen < 10, vrijduiken, intensief zwemmen

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Maak je bril schoon met een aangepast accessoire: microvezeldoekje of speciale reinigingsspray voor brillen (assortiment accessoires van ORAO).. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

AFBEELDINGEN

Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 900 rood
Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 900 rood
Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 900 rood
Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 900 rood

VIDEO

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN