Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 540 freetalk blauw akoestisch ventiel

29,99
Kleur: Saffierblauw / Fluogeel / Donkerblauw
Maat: Maattabel

Laten bezorgen

De Easybreath waarover gepraat wordt! Met het snorkelmasker Easybreath met akoestisch ventiel kan je gemakkelijker communiceren boven water

Dankzij het akoestisch ventiel en het panoramisch zicht van het snorkelmasker Easybreath 540 wordt snorkelen een interactieve ervaring. Eindelijk kan je je mooiste momenten meteen delen!

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Geluidefficiëntie

Praat boven water met elkaar zonder het masker af te zetten dankzij het akoestisch ventiel.

Ademcomfort

Volgelaatsmasker om natuurlijk te ademen door mond en/of neus.

Dampwerend

Exclusief concept dat de lucht laat circuleren om aandampen te vermijden.

Gezichtsveld

Panoramisch gezichtsveld, 180°-effect.

Waterdichtheid

Dry Top Release om te voorkomen dat er langs boven water binnenloopt

Waterafvoer

Waterloosventiel onderaan om water af te voeren wanneer je het hoofd optilt.

Aanpasbaarheid

2 maten met mantel in silicone voor meer comfort en betere afdichting.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is de Easybreath?

De Easybreath 540 is een verdere ontwikkeling van het volgelaatsmasker dat Decathlon heeft uitgevonden. Het heeft dezelfde kenmerken als het vorige masker: Zicht over 180°, antifog, gemakkelijk op te zetten ... en we verbeterden de stevigheid van het masker, het comfort van de mantel en ook de ademhaling door het inademen 20% makkelijker te maken. Bovendien is het masker voorzien van nieuwe innovaties: een ventiel zodat je boven water kan communiceren en een dry-top release die verhindert dat je adem wordt afgesneden op het moment dat je onderduikt.

Eenvoudig communiceren aan het wateroppervlak!

Het ventiel aan de voorkant van het masker laat toe dat het geluid zich beter verspreidt zodat je kan communiceren met je snorkelvrienden, zelfs met het masker op je gezicht!
De verstaanbaarheid werd gevalideerd tijdens tests tot een afstand van 3 meter.

Hoe werkt de Easybreath?

De ingeademde verse lucht wordt geprojecteerd op het glas voordat hij in de neus of mond komt. Doordat er constant verse lucht binnenkomt, beslaat het masker minder snel.
De vochtige en CO²-rijke lucht wordt afgevoerd via kanalen binnen in de rand van het masker en gaat langs die kanalen naar de snorkel. De lucht wordt voortdurend ververst. De inkomende en uitgaande luchtstroom worden gescheiden zodat je uitsluitend verse lucht inademt die niet vermengd is met uitgeademde lucht.

Kan je duiken met de Easybreath 540?

Het snorkelmasker Easybreath 540 van Decathlon is niet geschikt voor diepzeeduiken. Het volume lucht dat wordt vastgehouden in het masker Subea Easybreath is veel groter dan dat in een gewone duikbril. Vanaf 1 m diepte wordt de druk van het masker onaangenaam. Bij vrijduiken is decompresseren overigens verplicht. Met de Easybreath is dat echter onmogelijk omdat je niet bij je neus kunt.

Waarom zou je een Easybreath-masker verkiezen boven de klassieke combinatie van duikbril en snorkel?

Het masker Easybreath van Decathlon is bedoeld voor wie liever geen snorkel in de mond houdt of wie niet graag diep onder water gaat. De Easybreath is ideaal voor activiteiten aan het wateroppervlak. Je kan natuurlijk ademen door neus en mond en geniet van een groot gezichtsveld.

Welke maat van Easybreath 540 kiezen?

Het snorkelmasker Easybreath met akoestisch ventiel 540 is verkrijgbaar in 2 maten en hierdoor geschikt voor 90% van de gezichten.
Voor kinderen vanaf 10 jaar en kleine gezichten is er maat S/M, voor grote gezichten maat M/L.Om de juiste maat te kiezen in de winkel, druk je het snorkelmasker tegen je gezicht: er mag geen ruimte overblijven tussen je kin en de onderkant van het snorkelmasker.

Is de Easybreath 540 geschikt voor wie een baard heeft?

Een baard verhindert een goed contact tussen de gezichtshuid en de mantel van het masker. De dichtheid van het volgelaatsmasker kan dus niet worden gegarandeerd voor wie een baard heeft. Je scheren is bijgevolg de beste manier om de dichtheid te verzekeren. Als je dat liever niet doet, kan het ook helpen om een dikke zalfachtige substantie als vaseline te gebruiken.

Hoe werkt het Dry Top-systeem dat binnenstromend water tegenhoudt?

Ontwikkeld om te vermijden dat er water in de snorkel loopt wanneer er deining staat, bij kleine golfjes op het oppervlak of wanneer de duiker het hoofd te veel naar voren buigt om de bodem te observeren. De snorkel bevat een vlotter die bij onderdompeling naar boven gaat in de snorkel om de ingang af te sluiten. Na onderdompeling mag je niet vergeten hard door de snorkel te blazen wanneer je weer boven bent zodat de vlotter weer naar beneden gaat.

Kunnen brildragers het masker Easybreath gebruiken?

De meeste brilmonturen brengen de dichtheid van het masker in het gedrang doordat ze de mantel van het masker vervormen. Het is voor brildragers dus niet zo eenvoudig om de Easybreath te gebruiken.
Subea ontwikkelde corrigerende glazen die je met een zuignap op de binnenkant van het glas van het masker zet. Je kan de correctie van elk glas apart kiezen (van -1 tot -6) en de glazen assembleren volgens je behoefte.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen met mijn Easybreath 540?

Opgelet voor zand! Zorg ervoor dat er geen zand op je Easybreath 540 komt, de korrels maken krassen op het glas. Wanneer er zand op zit, mag je niet forceren om de snorkel vast te klikken. Spoel snorkel en duikbril voor je ze in elkaar steekt. Zand kan ook de vlotter in je snorkel blokkeren. Spoel de snorkel grondig of steek een sleutel doorheen de verluchtingsopeningen achteraan de snorkel om de vlotter los te maken, spoel daarna de snorkel.

Kan je het snorkelmasker Easybreath 540 repareren wanneer het stuk is?

JA, verleng de levensduur van je snorkelmasker Subea Easybreath! Het atelier van je Decathlon-winkel biedt je een dienst na verkoop. Onderdelen (band, top, snorkel, ventielen) zijn online of in de winkel te verkrijgen.
band - 8316952, ventiel - 8363399, snorkel - 8506099, witte top - 8665853.

Afmetingen van het gedemonteerde masker


Hoogte: 29 cm.
Breedte: 18 cm.Dikte: 12 cm.

Garantie

Onderdelen verkrijgbaar gedurende: 2 jaar.

Gewicht

S/M : 0.634 kg
M/L : 0.639 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Glas 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen Mantel 100% Silicone Tube (for snorkel) 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen Rand 100% Polypropyleen

VOORRAADADVIES

Goed afspoelen en op een goed verluchte, droge en donkere plaats opbergen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor kinderen < 10, vrijduiken, intensief zwemmen

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Maak je bril schoon met een aangepast accessoire: microvezeldoekje of speciale reinigingsspray voor brillen (assortiment accessoires van ORAO).. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

AFBEELDINGEN

Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 540 freetalk blauw akoestisch ventiel
Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 540 freetalk blauw akoestisch ventiel

VIDEO

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN