Snorkelmasker Easybreath met akoestisch ventiel voor volwassenen 540 freetalk koraal groen

29,99
Kleur: BLAUW
Maat: Maattabel

Aantal:

Deze Easybreath doet van zich spreken! Met dit Easybreath-masker met handig geluidsventiel maak je jezelf beter verstaanbaar aan de oppervlakte.

Dankzij het geluidsventiel en het panoramische zicht maakt het Easybreath Freetalk 540-masker je trip interactief. Deel vanaf nu je beste momenten!

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Audio-efficiëntie

Handig om uit het water te communiceren, dankzij het slimme geluidsventiel.

Gemakkelijke ademhaling

Volgelaatsmasker om natuurlijk te ademen door je mond en neus.

Anti-condens

Exclusief concept dat de lucht laat circuleren om aandampen te vermijden.

Gezichtsveld

Panoramisch gezichtsveld, 180°-effect.

Waterdichtheid

Dry Top Release om te voorkomen dat er langs boven water binnenloopt.

Waterafvoer

Waterloosventiel onderaan om water af te voeren wanneer je het hoofd optilt.

Anatomisch ontwerp

2 maten en siliconen mantel voor veel comfort en een uitstekende afdichting.

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is Easybreath?

De Easybreath 540 is de opvolger van het volgelaatsmasker, uitgevonden door Decathlon. Het heeft dezelfde kenmerken als het vorige masker: Gezichtsveld van 180°, anti-aandampscherm, eenvoudig aan te trekken... We maakten het masker steviger, de mantel comfortabeler en zorgden dat ademen 20% minder inspanning kost. Bovendien zijn er nog vernieuwingen: een ventiel die toelaat om te babbelen boven water en de 'dry top release' die verhindert dat er water binnenstroomt bij golven.

Eenvoudig communiceren aan het wateroppervlak!

Het ventiel aan de voorkant van het masker laat toe dat het geluid zich beter verspreidt zodat je kan communiceren met je snorkelvrienden, zelfs met het masker op je gezicht!
De verstaanbaarheid werd gevalideerd tijdens tests tot een afstand van 3 meter.

Hoe werkt de Easybreath?

De ingeademde verse lucht wordt, alvorens de neus of de mond te bereiken, geprojecteerd tegen het scherm. De constante aanvoer van verse lucht verhindert aandampen.
Vochtige en CO²-rijke lucht wordt via interne luchtkanalen afgevoerd naar de snorkel. Op die manier wordt de lucht voortdurend ververst. Inkomende en uitgaande lucht blijven gescheiden zodat je alleen verse en geen vervuilde lucht inademt.

Kan ik het snorkelmasker Easybreath 540 repareren wanneer het stuk is?

JA, verleng de levensduur van je snorkelmasker Easybreath! Het atelier van je Decathlon-winkel biedt je een dienst na verkoop. Vervangonderdelen (bandje, dop, snorkel, ventielen) zijn zowel online als in de winkel beschikbaar.
bandje - 8316952, ventiel - 8363399, snorkel - 8506099, witte dop - 8665853.

Kan ik duiken met mijn Easybreath 540?

De Easybreath 540 is niet geschikt om diep te duiken. Het volume lucht dat wordt vastgehouden in de Easybreath veel groter is dan in een gewone duikbril. Vanaf 1 m diepte wordt de druk van de duikbril op het gezicht erg onaangenaam. Bij vrijduiken is decompresseren verplicht. Met de Easybreath is dat echter onmogelijk omdat je niet bij je neus kunt.

Waarom een Easybreath verkiezen boven een klassiek snorkelmasker?

De Easybreath is geschikt voor gebruikers die liever niet met een snorkel in de mond duiken of niet de diepte opzoeken. Het snorkelmasker Easybreath is ideaal voor waterpret aan de oppervlakte. Je kan er vrijuit mee ademen via je neus en mond en genieten van een panoramisch gezichtsveld.

Welke maat van Easybreath 540 kiezen?

De Easybreath 540, met dat specifieke geluidsventiel, is verkrijgbaar in 2 maten en geschikt voor 90% van de volwassen gezichten.
Voor kinderen vanaf 10 jaar en kleine gezichten is er maat S/M, voor grote gezichten maat M/L.Om de juiste maat te kiezen in de winkel, druk je het snorkelmasker tegen je gezicht: er mag geen ruimte overblijven tussen je kin en de onderkant van het snorkelmasker.

Kan ik de easybreath 540 gebruiken als ik een baard draag?

Baardharen verhinderen dat het masker goed aansluit op je gelaat. Voor mensen met een baard kunnen we de waterdichtheid dus niet garanderen. We raden hen dan ook aan om zich te scheren ter wille van de waterdichtheid. Anderzijds kan ook een dikke zalf als vaseline soelaas bieden.

Hoe werkt het Dry Top-systeem dat binnenstromend water tegenhoudt?

Ontwikkeld om te vermijden dat er water in de snorkel loopt wanneer er deining staat, bij kleine golfjes op het oppervlak of wanneer de duiker het hoofd te veel naar voren buigt om de bodem te observeren. De snorkel bevat een vlotter die bij onderdompeling naar boven gaat in de snorkel om de ingang af te sluiten. Na onderdompeling mag je niet vergeten hard door de snorkel te blazen wanneer je weer boven bent zodat de vlotter weer naar beneden gaat.

Kan ik een bril dragen onder mijn Easybreath-masker?

De meeste brilmonturen zullen de goede afdichting van het masker in de weg zitten, omdat ze de mantel vervormen. Dat maakt het lastig om de Easybreath te gebruiken samen met je bril.
Gelukkig ontwikkelde Subea corrigerende lenzen die je met behulp van en zuignapsysteem in het masker kunt kleven. Je kan de correctie van elke lens kiezen (van -1 tot -6) en je masker naar wens aanpassen.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen met mijn Easybreath 540?

Opgelet voor zand! Zorg ervoor dat er geen zand op je Easybreath 540 komt. De korrels maken krassen op het glas. Wanneer er zand op zit, mag je niet forceren om de snorkel vast te klikken. Spoel snorkel en duikbril voor je ze in elkaar steekt. Zand kan ook de vlotter in je snorkel blokkeren. Spoel de snorkel grondig of steek een sleutel doorheen de verluchtingsopeningen achteraan de snorkel om de vlotter los te maken, spoel daarna de snorkel.

Afmetingen gedemonteerd


Hoogte: 29 cm.
Breedte: 18 cm.Dikte: 12 cm.

Garantie

Onderdelen verkrijgbaar gedurende: 2 jaar.

Gewicht

0.639 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Glas 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen Mantel 100% Silicone Tube 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen Rand 100% Polypropyleen

VOORRAADADVIES

Goed afspoelen en op een goed verluchte, droge en donkere plaats opbergen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor kinderen < 10, vrijduiken, intensief zwemmen

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Maak je bril schoon met een aangepast accessoire: microvezeldoekje of speciale reinigingsspray voor brillen (assortiment accessoires van ORAO).. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN