Snorkelmasker Easybreath volwassenen 500 blauw

€24,99

8491266

Na de uitvinding van het volgelaats-snorkelmasker, komt Subea nu met de Easybreath 500, een masker van de nieuwe generatie dat nog meer ademcomfort biedt

Met het snorkelmasker Easybreath 500, met panoramisch zicht en de mogelijkheid om door de neus en de mond te ademen, kun je nog gemakkelijker de onderwaterwereld ontdekken.

Kleur:

Donker eendenblauw / Carbongrijs

Maat:

Maattabel

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Gemakkelijke ademhaling

Volgelaatsmasker om natuurlijk te ademen door je mond en neus.

Anti-condens

Exclusief concept dat de lucht laat circuleren om beslaan te vermijden.

Gezichtsveld

Panoramisch gezichtsveld, 180°-effect.

Gemakkelijk aan en uit

Elastische verstelbare band die niet aan de haren trekt.

Waterdichtheid

Snorkel met dry-top-release om te voorkomen dat er langs boven water binnenloopt

Waterafvoer

Loosventiel onderaan om water af te voeren wanneer je het hoofd optilt.

Anatomisch ontwerp

Verkrijgbaar in 2 maten en siliconen mantel voor veel comfort en een uitstekende afdichting.

TECHNISCHE INFORMATIE

Veilig snorkelen

Snorkelen is een eenvoudige en leuke activiteit voor het hele gezin! Zwemmen en tegelijk door een snorkel ademen kan meer energie vergen dan gewoon zwemmen. Als je moe wordt, een benauwd gevoel krijgt of duizelig wordt, zet dan je masker af en ga het water uit.
Gebruik dit product niet als je een hart- of longaandoening hebt (longontsteking, keelontsteking, astma, hoge bloeddruk, hartziekte enz.). Raadpleeg bij twijfel je arts.

Wat is de Easybreath?

De Decathlon Easybreath 500 is de tweede generatie van het bekende volgelaatsmasker dat Decathlon heeft uitgevonden. Het heeft dezelfde kenmerken als het vorige masker: Zicht over 180°, geen last van beslaan, makkelijk op te zetten ... het masker is ook steviger, de mantel comfortabeler en het ademcomfort groter (20% minder inademinspanning). En dan is er nog het allernieuwste snufje: de "dry-top-release". Er loopt geen water meer binnen als er een golf passeert, zodat je kan blijven ademen.

Hoe werkt de Easybreath?

De ingeademde verse lucht komt eerst tegen het glas voordat hij naar neus of mond gaat. Die constante aanvoer van verse lucht vermindert de vorming van condens.
De uitgeademde, vochtige en zuurstofhoudende lucht wordt afgevoerd via kanaaltjes in de rand van het masker en zo naar de snorkel. Op die manier wordt de lucht voortdurend ververst. De in- en uitgaande luchtstroom zijn gescheiden, om te vermijden dat verse en verontreinigde lucht vermengen. Je ademt dus enkel verse lucht in.

Mag je duiken met de Easybreath 500?

Dit snorkelmasker bevat meer lucht dan een klassieke duikbril.
Vanaf 1 m diepte wordt de druk van de duikbril op het gezicht erg onaangenaam. Bij vrijduiken is klaren verplicht, maar met de Easybreath is dat onmogelijk omdat je niet bij je neus kunt.

Waarom een Easybreath verkiezen boven de traditionele combinatie van duikbril en snorkel?

Een volgelaats-snorkelmasker is de beste keuze als je vooral veel ademcomfort en een groot gezichtsveld wil.
Door het specifieke ontwerp is het Easybreath-snorkelmasker van Decathlon perfect voor wie het onderwaterleven wil ontdekken vanaf het wateroppervlak.

Welke maat van Easybreath 500 kiezen?

Het snorkelmasker Easybreath 500 voor volwassenen is verkrijgbaar in 2 maten en past op die manier voor 90% van de volwassenen.
Voor kinderen vanaf 10 jaar en kleine gezichten is er maat S/M, voor grote gezichten is er maat M/L.
Om de juiste maat te kiezen in de winkel, druk je het snorkelmasker tegen je gezicht: er mag geen ruimte overblijven tussen je kin en de onderkant van het snorkelmasker.

Ik heb een baard, kan ik de Easybreath 500 dragen?

Baardharen verhinderen dat het masker goed aansluit op je gezicht. Voor personen met een baard kan de waterdichtheid dan ook niet gegarandeerd worden. De beste manier om wel een perfect waterdicht masker te hebben, is je scheren. Anderzijds kan ook een dikke zalf als vaseline soelaas bieden.

Hoe werkt het Dry Top-systeem dat binnenstromend water tegenhoudt?

Ontwikkeld om te vermijden dat er water in de snorkel loopt wanneer er deining staat, bij kleine golfjes op het oppervlak of wanneer de duiker het hoofd te veel naar voren buigt om de bodem te observeren. De snorkel bevat een vlotter die bij onderdompeling naar boven gaat in de snorkel om de ingang af te sluiten. Na onderdompeling mag je niet vergeten hard door de snorkel te blazen wanneer je weer boven bent zodat de vlotter weer naar beneden gaat.

Kan ik het snorkelmasker Easybreath 500 repareren wanneer het stuk is?

Ja, verleng de levensduur van je Subea Easybreath-snorkelmasker! Voor reparatie kan je terecht in de werkplaats van je Decathlon-winkel. Losse onderdelen (strap, beschermkap, snorkels, ventielen) zijn ook online of in de winkel verkrijgbaar.
band - 8316952, ventiel - 8363399, snorkel - 8506099, witte beschermkap - 8520085.

Kan ik een bril dragen onder mijn Easybreath-masker?

De meeste brilmonturen zullen de goede afdichting van het masker in de weg zitten, omdat ze de mantel vervormen. De Easybreath is dus moeilijk te combineren met een bril.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen met mijn Easybreath 500?

Opgelet voor zand! Vermijd contact met zand, dat kan krassen maken in het glas van je masker. Wanneer er zand op zit, mag je niet forceren om de snorkel vast te klikken. Spoel snorkel en duikbril voor je ze in elkaar steekt. Zand kan ook de vlotter in je snorkel blokkeren. Spoel de snorkel grondig of steek een sleutel doorheen de verluchtingsopeningen achteraan de snorkel om de vlotter los te maken, spoel daarna de snorkel.

Afmetingen gedemonteerd


Hoogte: 29 cm.
Breedte: 18 cm.Dikte: 12 cm

Garantie

Onderdelen verkrijgbaar gedurende: 2 jaar.

Gewicht

S/M : 0.634 kg
M/L : 0.639 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Glas 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen Mantel 100% Silicone Tube 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Riem 66% Polyamide, 23% Polyethyleentereftalaat (PET), 11% Elastaan Rand 100% Polypropyleen

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge plaats, beschermd tegen licht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar, vrijduiken, intensief zwemmen

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Maak je bril schoon met een aangepast accessoire: microvezeldoekje of speciale reinigingsspray voor brillen (assortiment accessoires van ORAO).. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Handleiding

Voor meer informatie over dit product, bekijk de handleiding

AFBEELDINGEN

Snorkelmasker Easybreath volwassenen 500 blauw
Snorkelmasker Easybreath volwassenen 500 blauw
Snorkelmasker Easybreath volwassenen 500 blauw

Productvideo

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden