SUBEA

Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 900 zwart

€44,99
Ref. : 8771629

Dankzij de soepele neus kun je met het snorkelmasker Easybreath 900 voor volwassenen tot 3 meter diep duiken en op die manier de onderwaterwereld ontdekken.

Met het snorkelmasker Easybreath 900 voor volwassenen kun je je oren klaren en zo enkele meters diep duiken

Kleur: Antraciet / ZWART

Maattabel
  • S/M 10 stuks
  • M/L 10 stuks

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Egalisatie

Soepele neus om je oren te klaren en te duiken tot 3 m diepte

Gebruiksgemak

Volgelaatsmasker om natuurlijk te ademen door mond en/of neus.

Gezichtsveld

Panoramisch gezichtsveld, 180°-effect.

Anti-condens

Exclusief luchtcirculatiesysteem om beslaan van het masker tegen te gaan

Waterdichtheid

Dry Top-snorkel om te voorkomen dat er vanaf boven water binnenloopt.

TECHNISCHE INFORMATIE

Controleer voor elk gebruik je Easybreath, vooral die van je kind:

- Neem de snorkel in je hand en verplaats hem van links naar rechts. Het balletje moet soepel en ongehinderd meebewegen.
- Controleer of de dichting aanwezig is, in goede staat is en er goed op zit.
- Ga na of alle ventielen aanwezig zijn, niet vervormd zijn en goed tegen hun basis aangedrukt zijn.
- Controleer of er geen gebreken zijn in de montage van de mantel op het frame en het glas.
- Gebruik het snorkelmasker nooit zonder de snorkel

Wat te doen als het masker beslaat?

Als het masker binnenin beslaat, raden we aan de 4 stappen hierboven te doorlopen, je Easybreath-masker opnieuw en juist op te zetten en na te gaan of de maat wel de juiste is voor jouw gezicht. Als het probleem zich blijft voordoen, gebruik je het masker niet langer en ga je ermee naar een Decathlon-winkel in je buurt.

Veilig snorkelen

Snorkelen is een eenvoudige en leuke activiteit voor het hele gezin! Zwemmen en tegelijk door een snorkel ademen kan meer energie vergen dan gewoon zwemmen. Voel je je vermoeid, krijg je onvoldoende lucht of voel je je duizelig, zet je snorkelmasker dan af en ga uit het water.
Gebruik dit product niet als je een hart- of longaandoening hebt (longontsteking, keelontsteking, astma, hoge bloeddruk, hartziekte enz.). Raadpleeg bij twijfel je arts.

Wat is er speciaal aan het snorkelmasker Easybreath 900 voor volwassenen?

Het Easybreath 900-snorkelmasker heeft dezelfde kenmerken als de Easybreath 500 (anti-fog, panoramisch zicht, gemakkelijk op te zetten, dry-top), met het grote verschil dat het ook is uitgerust met een gloednieuwe innovatie: de 'nose access'. Dankzij het soepele deel ter hoogte van de neus kan je je oren klaren en dieper duiken zonder risico op pijn of schade aan de trommelvliezen. Alle voordelen van het Easybreath-concept met de mogelijkheid om dieper te duiken!

Waarom heeft het Easybreath-masker een soepele neus?

Ondanks het beperkte volume zal de omgevingsdruk verhogen bij het dalen of bij korte vrijduiksessies (tot 3 meter onder water). Dat veroorzaakt hinder aan de oren. De meest eenvoudige manier om dat tegen te gaan, is je neus dichtknijpen en zachtjes uitblazen zodat er lucht in je oren komt.
Door de druk kan het masker ook tegen je gezicht plakken. Om eventuele hinder tegen te gaan, blaas je uit via je neus of mond, zodat het masker weer beter gaat zitten.

Hoe werkt de Easybreath?

De ingeademde verse lucht komt eerst tegen het glas voordat hij naar neus of mond gaat. De constante aanvoer van verse lucht verhindert beslaan.
De uitgeademde, vochtige en zuurstofhoudende lucht wordt afgevoerd via kanaaltjes in de rand van het masker en zo naar de snorkel. Op die manier wordt de lucht voortdurend ververst. Inkomende en uitgaande lucht blijven gescheiden zodat je alleen verse en geen vieze lucht inademt.

Hoe werkt het dry-top-systeem dat binnenstromend water tegenhoudt?

Het masker werkt met de Dry-top-technologie. Dit systeem werd ontwikkeld om te vermijden dat er water in de snorkel loopt wanneer er deining staat, bij kleine golfjes op het oppervlak, bij onderdompeling of wanneer je je hoofd te veel naar voren buigt om de bodem te observeren. De snorkel bevat een vlotter die bij onderdompeling naar boven gaat in de snorkel om de ingang af te sluiten. Als dat gebeurt, haal je de snorkel uit het water en blaas je in het masker om de vlotter te laten zakken.

Waarom is het masker Easybreath niet geschikt voor duiken?

Snorkelaars kiezen voor een snorkelmasker van Decathlon (Easybreath) als ze voornamelijk op zoek zijn naar een manier om heel comfortabel te ademen en een groot gezichtsveld willen.
Door zijn model is het masker Easybreath ideaal voor personen die de onderwaterwereld vanaf het wateroppervlak observeren en niet al te diepe en korte vrijduiksessies willen doen.

Welke maat Easybreath 900 kiezen?

Het snorkelmasker Easybreath 900 voor volwassenen bestaat in 2 maten en past op die manier voor 90% van de volwassenen.
Voor kinderen vanaf 10 jaar en kleine gezichten is er maat S/M, voor grote gezichten is er maat M/L.
Om de juiste maat te kiezen in de winkel, druk je het snorkelmasker tegen je gezicht: er mag geen ruimte overblijven tussen je kin en de onderkant van het snorkelmasker.

Ik heb een baard, kan ik de Easybreath 900 dragen?

Baardharen verhinderen dat het masker goed aansluit op je gezicht. Voor mensen met een baard kunnen we de waterdichtheid dus niet garanderen. Je scheren is de beste manier om de waterdichtheid te garanderen. Anderzijds kan ook een dikke zalf als vaseline soelaas bieden.

Kan ik een bril dragen onder mijn Easybreath-masker?

De meeste brilmonturen zullen een goede afdichting van het masker in de weg zitten, omdat ze de mantel vervormen. De Easybreath is dus moeilijk te combineren met een bril.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen met mijn Easybreath 900?

Opgelet voor zand! Vermijd contact met zand, dat kan krassen maken in het glas van je masker. Wanneer er zand op zit, mag je niet forceren om de snorkel vast te klikken. Spoel je snorkel en duikbril voor je ze in elkaar steekt. Zand kan ook de vlotter in je snorkel blokkeren. Spoel de snorkel grondig of steek een sleutel door de openingen achteraan de snorkel om de vlotter los te maken, spoel daarna de snorkel.

Kan ik het snorkelmasker Easybreath 900 repareren wanneer het stuk is?

JA, verleng de levensduur van je Decathlon-snorkelmasker Easybreath! Voor reparatie kan je terecht in de werkplaats van je Decathlon-winkel. Losse onderdelen (strap, beschermkapje, snorkels, ventielen) zijn ook online of in de winkel verkrijgbaar.
band - 8316952, ventiel - 8363399, snorkel - 8577515, witte beschermkap - 8520085.

Afmetingen van het gedemonteerde masker


Hoogte: 29 cm.
Breedte: 18 cm.Dikte: 12 cm.

Garantie

Onderdelen verkrijgbaar gedurende: 2 jaar.

Gewicht

0.634 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Mantel 100% Silicone Glas 90% Polycarbonaat, 10% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen Tube 100% Polycarbonaat Rand 100% Gerecycleerd polypropeen

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge plaats, beschermd tegen licht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar, vrijduiken, intensief zwemmen

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Maak je bril schoon met een aangepast accessoire: microvezeldoekje of speciale reinigingsspray voor brillen (assortiment accessoires van ORAO).. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Handleiding

Voor meer informatie over dit product, bekijk de handleiding

AFBEELDINGEN

Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 900 zwart
Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 900 zwart
Snorkelmasker voor volwassenen Easybreath 900 zwart

Productvideo

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook