Snelle snowboardbindingen voor all mountain voor heren en dames Nexus zwart

169,99

Maat:

Maattabel

Bindingen voor beginnende en gevorderde snowboarders om zowel op als buiten de pistes te riden, en ontwikkeld voor wie snel in de bindingen wil stappen.

Deze Flow-bindingen hebben een instap achteraan zodat je er heel snel in/uit kan stappen en tijdens het riden de achterste voet gemakkelijker kan bewegen.

PRODUCTVOORDELEN

Fit

Je voet is goed ondersteund, zelfs als je de blauwe of zwarte piste afsuist.

Demping

EVA-schuim aan hiel en tenen.

Handelingssnelheid

Een snelle binding met achterinstap, zodat je instellingen behouden blijven.

Verstelbaar

Interne en externe strap, kabel achteraan.

Anatomisch ontwerp

maat binding: schoenmaat M: 36 => 41,5 L: 41 => 45 XL: 44,5 => 49,5

Stabiliteit

Naast de instap achteraan heeft Nexus ook klassieke buckles.

Inhoud

1 paar bindingen + 2 schijven + 8 schroeven voor de schijven + 8 sluitringen

Compatibiliteit

Voor boards met normale inserts 4x4, Burton 3D of Chanel Burton.

TECHNISCHE INFORMATIE

Beschrijving

De NEXUS all-terrain is een ongecompliceerde binding, zonder concessies te doen aan topprestaties. De baseplate in gegoten composiet en de ExoFit Power Straps zetten je voet muurvast en zijn heel comfortabel om een hele dag lang te riden. De UniBack met EVA wattering verhoogt het comfort. De extra breedte zorgt voor een geweldige stabiliteit en natuurlijk blijft de SpeedEntry zijn grootste pluspunt om een hele dag lang onbekommerd te genieten van de sneeuw.

Baseplate H en MICRON reeks

De reeksen H & Micron zijn vervaardigd met het heel stevig en iets toleranter composietmateriaal POM en hebben hetzelfde design met rocker. Ze zijn perfect voor elk terrein, bieden een stabiel platform en een gemakkelijke in- en uitstap.

UNIBACK spoiler

De UNIBACK is een lichte spoiler in één stuk die lichtjes schuin staat zodat je gemakkelijker in en uit de bindingen stapt. Hij is bovendien voorzien van comfortabele EVA pads die de druk op het been verminderen.

FUSION EXO-FIT straps

De FUSION EXO-FIT strap heeft een buitenstructuur die het EVA-schuim omhult, volledig in 3D om zich perfect aan te passen aan je boot, je enkel goed te ondersteunen en tegelijk een uitstekende krachtoverbrenging te bieden.

LSR buckles

De innovatieve Locking Slap Ratchet (LSR) buckles bieden de mogelijkheid om in en uit je bindingen te stappen zoals je zelf wilt. Ze vergrendelen samen met de SpeedEntry om een optimale spanning van de straps te garanderen.

De stance, de ruimte tussen de bindingen

De stance is de afstand tussen de 2 bindingen in cm.
Je kunt hem aanpassen aan je lichaamsbouw, maar denk eraan dat alle snowboards een aanbevolen positie hebben voor de bindingen ('recommended stance', aangeduid door een teken tussen de inserts van de bindingen). Als je graag je voeten verder uit elkaar of net dichter bijeen wil op het board, test dan eerst even uit of het echt wel beter is.

Hoe verander je de afstand tussen je voeten op het board?

Voor piste- en off-pisteboards:
Als je je voeten dichter bij elkaar wilt plaatsen, kan je het beste alleen de voorste binding naar achteren verplaatsen.
Omgekeerd, als je je voeten verder uit elkaar wilt plaatsen, verplaats je alleen de achterste binding verder naar achteren. De bedoeling is dat je iets verder naar achteren staat op het board, om mooiere bochten te maken op de piste en voor meer drijfvermogen op poedersneeuw.
Voor (symmetrische) freestyleboards:
je kan het beste de 2 bindingen verplaatsen om gecentreerd op het board te blijven.

Welke hoeken instellen voor snowboardbindingen?

Voor piste- en freerideboards raden we een hoek van +18° vooraan en een hoek van 0° achteraan aan. Voor allround- en freestylegebruik kies je bij voorkeur voor +18° en -6°. De opening van de achterste voet maakt switchen makkelijker.
Freestylers mogen gerust kiezen voor symmetrische voethoeken, bijvoorbeeld +15° en -15°.
De keuze van de hoeken op de bindingen is heel persoonlijk. Kijk gerust eens wat anderen doen en probeer het uit. Je wordt misschien wel verrast!

Vergeet niet je boot in het midden van je board te zetten!

Je kunt de bindingschijven met 4 schroeven verschuiven volgens een bepaalde as, doorgaans in 5 verschillende posities. Deze afstelling gebruik je om de schoen centraal op het snowboard te houden en ervoor te zorgen dat je voet niet te ver uitsteekt. Dit om valpartijen te voorkomen! Je boot moet dus aan beide kanten van het board even ver uitsteken. Je kunt de schijf ook 90° draaien, voor meer of minder stance te geven dan voorzien door de inserts. Dan kun je je voeten alleen niet meer zijdelings centreren.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Draai de bevestigingsschroeven geregeld aan.
Opbergen tijdens de zomer: je kan de bindingen op je board laten.

VIDEO

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN