Skiwax ONE LD LIQUID GLIDE +5 / -10°C

20,99

Aantal:

Alleen verkrijgbaar in de winkel
Ophalen in de winkel:

VAUHTI heeft deze wax ontwikkeld om het belag van je ski's te onderhouden en je een betere glij-ervaring te bieden Voor sneeuwtemperatuur tussen +5°C en -10°C

De PURE collectie heeft nu een puurdere, meer verantwoorde wax. Het is een volledige productlijn zonder fluor. Deze producten zijn gebruiksvriendelijk en minder schadelijk voor het milieu

PRODUCTVOORDELEN

Gebruiksgemak

Gemakkelijk aan te brengen met de applicator

Glijvermogen

PURE ONE LD kan je alleen of als basislaag aanbrengen

TECHNISCHE INFORMATIE

Waarom je langlaufski's waxen?

Langlaufen is bovenal een glijsport. Het is dan ook essentieel dat je het belag van je latten goed onderhoudt, zodat je maximaal geniet.

De wax beperkt het zuignapeffect en verhoogt het glijvermogen, door het belag van de ski's zo goed mogelijk aan te passen aan het soort sneeuw (luchttemperatuur, sneeuwkwaliteit enz.)

Je kan je ski's zelf onderhouden, of het laten doen door een van de vaklui uit ons atelier.

Wanneer je ski's waxen?

Na aankoop raden we je aan het belag van je ski's goed te prepareren, zodat ze hun optimaal glijniveau halen. Een paar waxbeurten na elkaar zijn zeker aangewezen om het belag te voeden.

Daarna moet je je ski's regelmatig waxen, afhankelijk van: de duur, de frequentie en de kwaliteit van de sneeuw bij je vorige trips.
Wacht zeker niet tot het belag een bleke, vale kleur krijgt voor je je ski's waxt!

Hoe kies je je glijwax?

Een goede waxbeurt hangt af van het product dat je kiest. Dat moet immers optimaal aangepast zijn aan de weersomstandigheden van je trip. Hoe je je ski's waxt hangt niet enkel af van de duur en de frequentie van je sessies, maar ook van de sneeuwkwaliteit (en dus ook van de luchttemperatuur). Het is die temperatuur die als criterium dient in de keuze van de waxkleur.
Elke waxkleur hoort bij een welbepaalde gebruikstemperatuur.

Wat is het verschil tussen ONE en UP-wax?

ONE = traditionele waxen op basis van koolwaterstoffen zonder FLUOR
Aanbevolen: voor het onderhoud van ski's en voor wie regelmatig langlauft.
----
UP = performantere wax, met hydrofobe eigenschappen waardoor het laagje water tussen het belag en de sneeuw wordt afgestoten. Je kunt hem alleen of als basislaag aanbrengen

Hoe je ski's waxen?

Reinig het belag van je ski met een borstel voordat je de wax aanbrengt
Breng dan de wax aan met de applicator en laat 10 minuten drogen. Als de wax droog is kun je hem polijsten met een nylon borstel (soepele haren).
Breng de wax aan bij temperaturen boven 10°C
=> Je vindt instructiefilmpjes op ons Inovik YouTube-kanaal

Garantie

1 jaar

Gewicht

0.23 kg

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN