SWIX

Skiwax HS10 geel 0°C/+10°C 60 g

€14,99
€249,84/kg
Schrijf als eerste een review
Ref. : 8613394

SWIX ontwikkelde de wax HS10 om het belag van je ski's te onderhouden en de glijprestaties te verbeteren. Voor een sneeuwtemperatuur tussen 0°C en +10°C

Fluorvrije wax HS = vroeger LF Gebruik: wedstrijdwax (basis) en voor trainingen (als toplaag) aan te brengen met een ijzer

60 g
Aantal:

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Glijvermogen

De ski's glijden goed en het belag is goed voorbereid.

gebruiksgemak

Aanbrengtemperatuur 120°C, aan te brengen met een ijzer

Technische informatie

Waarom langlaufski's waxen?

Voor langlaufski's is het essentieel dat ze goed glijden, daarom moet je het belag goed onderhouden zodat je comfortabeler kan langlaufen en optimaal kan genieten.

Door je ski's te waxen verbeter je het glijvermogen en kan je het belag van de ski's optimaal aanpassen aan het soort sneeuw (luchttemperatuur, sneeuwkwaliteit enz.)

Je kan je ski's zelf onderhouden, of een afspraak maken in het atelier van je Decathlon-winkel om het onderhoud te laten doen door een professional.

Wanneer langlaufski's waxen?

Na aankoop raden we je aan het belag van je ski's goed te prepareren, zodat ze hun optimale glijniveau halen. Een paar waxbeurten na elkaar worden aanbevolen om het belag goed te voeden.

Daarna moet je de ski's regelmatig waxen, afhankelijk van: de duur en frequentie van je tochten en de kwaliteit van de sneeuw op je vorige tochten.
Wacht niet tot het belag wit uitgeslagen is om je ski's te waxen!

Hoe moet je glijwax kiezen?

PS (vroeger CH) = klassieke waxen op basis van koolwaterstoffen zonder FLUOR
Aanbevolen: voor het onderhoud van ski's en voor wie regelmatig langlauft.
----
HS (vroeger LF) = hoogwaardigere waxen, met hydrofobe eigenschappen waardoor het laagje water tussen het belag en de sneeuw wordt afgestoten. Zo te gebruiken of als basislaag

Hoe moet je ski's waxen?

Voor je de wax aanbrengt, moet je het belag prepareren met de bronzen borstel.
Vervolgens breng je de wax heel gelijkmatig aan met behulp van een waxijzer (klassiek langlaufen: tip en tail / vrije stijl: over de hele lengte), daarna haal je de overtollige wax uit de groef en van de ski met een plastic schraper.
Tot slot borstel je het belag af met een nylonborstel.
=> op onze Inovik-pagina op YouTube vind je allerhande nuttige instructiefilmpjes

Garantie

1

Gewicht

0.06 kg

Reviews