SKISCHOENEN VOOR FREERIDE/FREE TOURING DAMES FR900 LOWTECH FLEX 100

279,99
Maat: Maattabel

De perfecte skischoenen om te proeven van freeride, dankzij de progressieve flex die helpt om schokken op te vangen.

Deze schoen, de perfecte keuze voor freeride, koppelt steun aan demping om je comfort te bieden tijdens al je freeridesessies. En dankzij de inserts kan je zelfs proeven van free touring.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Door de flex van 100 presteer je perfect op alle sneeuwtypes.

Schokdemping

De PU-schaal vervormt mooi en geeft de energie goed vrij.

Compatibiliteit

Zool met insert, compatibel met alpine- en toerbindingen.

Bewegingsvrijheid

Ski/walk: speling van 42° in wandelstand, om gemakkelijker te klimmen.

Stabiliteit

4 microverstelbare aluminium buckles, brede strap.AFNEEMBARE SPOILER

Pascomfort

Uitstekend draagcomfort. Thermisch vormbare binnenschoen, voor extra comfort.

Gemakkelijk aan en uit

Lycra voering om gemakkelijker uit de schoen te stappen.

Warmte

Isolerende binnenschoen en zool, om de warmte te behouden.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

WARMTEVORMBARE BINNENSCHOEN

Binnenschoen in thermisch vormbaar polyethyleen van 3 mm. Zo kan je de binnenschoen op maat vormen door het schuim op te warmen, handig om extra ruimte en comfort te creëren. Het Shock Absorber Area-concept in de hiel dempt de schokken op bulten en bij sprongen. De onderkant van de binnenschoen is gemaakt uit EVA, voor extra demping op harde sneeuw of bij een landing na een sprong.

HOE VORM JE DE BINNENSCHOEN MET WARMTE?

1- Verwarm de oven voor op 80°C, functie hete lucht.
2- Haal de binnenschoenen uit de shell.
3- Haal de inlegzolen uit de binnenschoenen.
4- Zet de binnenschoenen 5 minuten in de oven.
5- Haal ze uit de oven.
6- Leg de inlegzolen weer in de binnenschoenen.
7- Plaats de binnenschoenen opnieuw in de skischoenen.
8- Stap in de skischoenen en zet elke buckle in het midden vast.
9- Wacht 15 minuten bij kamertemperatuur voor je uit de schoenen stapt.
Nu ben je klaar om te gaan skiën!

VERSTELBARE BUCKLES

4 microverstelbare buckles in aluminium en 1 gesp met 3 standen, verstelbaar zonder gereedschap, bovenaan de scheen, om aan te passen aan elke kuitdikte en het bereik van de manchet in wandelstand te verhogen. De 3 mogelijke standen (kruiskopschroevendraaier nodig om te verstellen) op de tweede buckle van boven te beginnen, verzekeren een perfecte instelling ter hoogte van de wreef. Brede strap, om de manchet krachtig en gemakkelijk aan te trekken.

Pasvorm

Dunne binnenschoen (last 100 mm), thermisch vormbare binnenschoen in polyethyleen: 3 mm thermisch vormbaar schuim rondom de voet. Lichte, comfortabele binnenschoen. Voorgevormd schuim aan de enkel. EVA-inzet onder de voet, voor meer comfort en een volume op maat. De binnenschoen is gemaakt uit een materiaal dat gemakkelijk vervormt, handig bij het klimmen en wandelen.Mocht hij niet meer comfortabel zijn na een paar dagen gebruik, dan kun je de binnenschoen opnieuw thermisch vormen.

Wat is de flex?

Om je een indicatie te geven van de stijfheid van de schoen bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 70 vooral bedoeld is voor ervaren tot redelijk ervaren skiesters. Een flex van 70 tot 90 is bedoeld voor ervaren skiesters. Een nog hogere flex is voor gevorderde skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Wat bij pijn aan de voet?

1/ Kies een dunne, technische skisok om drukpunten te vermijden en de bloedcirculatie in de voet te bevorderen.2/ Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt afgekneld en tegen de shell stoot. Vraag raad aan een verkoper in de winkel.
3/ Vorm de binnenschoen met warmte.

Hoe pas je skischoenen?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

Hoe krijg ik geen koude voeten?

Veel skiërs vergeten het, maar je binnenschoenen goed laten drogen is stap nummer één om geen koude voeten te krijgen. Zelfs bij 10 graden onder nul transpireren je voeten, en de binnenschoen kan onmogelijk vanzelf drogen in zijn plastic omhulsel. Zelfs een paar dagen volstaan dan vaak niet. Je moet de binnenschoenen er elke avond uit halen. Of gebruik een speciale schoendroger, zo hoef je de binnenschoen niet te verwijderen. Gewoon het stopcontact in, en klaar.

Gewicht

25-25.5 : 2022 g

AFNEEMBARE SPOILER

Deze schoen is uitgerust met een afneembare spoiler, zodat je de schachthoogte en de scheenhoek kunt aanpassen. Skiërs die graag hangen in de tong, hebben graag een spoiler en zetten die ook vaak in de hoge positie. Skiërs die hun scheen liever wat centraler in de manchet houden, of die brede kuiten hebben, kunnen de spoiler afnemen.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Koper 60% Thermoplastisch polyurethaan, 40% Polypropyleen Corepack 100% Polyester Hoes 100% Thermoplastisch polyurethaan Crosslinker 2e laag 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

AFBEELDINGEN

SKISCHOENEN VOOR FREERIDE/FREE TOURING DAMES FR900 LOWTECH FLEX 100
SKISCHOENEN VOOR FREERIDE/FREE TOURING DAMES FR900 LOWTECH FLEX 100

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN