SKISCHOENEN VOOR DAMES FR 500 LOWTECH FLEX 90

249,99

Maat:

Maattabel

De perfecte alpineskischoenen om te proeven van freeride, dankzij de geleidelijke flex die het terrein opvangt.

Deze schoenen zijn ideaal voor free touring. Je beklimt er elke helling mee, op zoek naar de mooiste maagdelijk witte hellingen. Vinnig op de piste, comfortabel erbuiten.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Flex van 90, perfect om vooruitgang te maken in het freeriden.

Demping

De manchet met 3 buckles maakt je wat mobieler om oneffenheden op te vangen.

Compatibiliteit

Zool met insert, compatibel met alpine- en toerbindingen.

Bewegingsvrijheid

Ski/walk: speling van 42° in wandelstand, om eenvoudiger te klimmen.

Fit

3 microverstelbare aluminium buckles, brede strap.

Pascomfort

Uitstekend draagcomfort. Thermisch vormbare binnenschoen, voor extra comfort

Gemakkelijk aan en uit

Lycra voering om eenvoudig uit de schoen te stappen

Warmte

Isolerende binnenschoen en zool, om de warmte te behouden.

TECHNISCHE INFORMATIE

WARMTEVORMBARE BINNENSCHOEN

Binnenschoen in thermisch vormbaar polyethyleen van 3 mm. Zo kan je de binnenschoen op maat vormen door het schuim op te warmen, handig om extra ruimte en comfort te creëren. Het Shock Absorber Area-concept in de hiel dempt de schokken op bulten en bij sprongen.

Hoe vorm je thuis je binnenschoen met warmte?

1- Verwarm de oven voor op 80°C, functie hete lucht.
2- Haal de binnenschoenen uit de shell.
3- Haal de inlegzolen uit de binnenschoenen.
4- Zet de binnenschoenen 5 minuten in de oven.
5- Haal ze uit de oven.
6- Leg de inlegzolen weer in de binnenschoenen.
7- Plaats de binnenschoenen opnieuw in de skischoenen.
8- Stap in de skischoenen en zet elke buckle in het midden vast.
9- Wacht 15 minuten bij kamertemperatuur voor je uit de schoenen stapt.
Nu ben je klaar om te gaan skiën!

VERSTELLING VAN DE BUCKLES

3 aluminium buckles met microverstelling en 1 buckle met 3 verstelmogelijkheden op het scheenbeen om aan te passen aan elke kuitomtrek. Brede strap, om de manchet krachtig en gemakkelijk aan te trekken. Wandelstand op de scheenbuckle (walk in rood), om de manchet wat meer speling te geven.

Pasvorm

Smalle pasvorm (last 100 mm), thermisch vormbare binnenschoen in polyethyleen: 3 mm thermisch vormbaar schuim rondom de voet. Lichte, comfortabele binnenschoen. Voorgevormd schuim aan de enkel. De binnenschoen is gemaakt uit een materiaal dat gemakkelijk vervormt, handig bij het klimmen en wandelen.Mocht hij niet meer comfortabel zijn na een paar dagen gebruik, dan kun je de binnenschoen opnieuw thermisch vormen.

Wat is de flex?

Om je een indicatie te geven van de stijfheid van de schoen bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 70 vooral bedoeld is voor ervaren tot redelijk ervaren skiesters. Een flex van 70 tot 90 is bedoeld voor ervaren skiesters. Een nog hogere flex is voor gevorderde skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Hoe pas je skischoenen?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

Wat te doen bij pijnlijke voeten?

1/ Kies een dunne, technische skisok om drukpunten te vermijden en de bloedcirculatie in de voet te bevorderen.2/ Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt afgekneld en tegen de shell stoot. Vraag raad aan een verkoper in de winkel.
3/ Vorm de binnenschoen met warmte.

Hoe krijg ik geen koude voeten?

Veel skiërs vergeten het, maar je binnenschoenen goed laten drogen is stap nummer één om geen koude voeten te krijgen. Zelfs bij 10 graden onder nul transpireren je voeten, en de binnenschoen kan onmogelijk vanzelf drogen in zijn plastic omhulsel. Zelfs een paar dagen volstaan dan vaak niet. Je moet de binnenschoenen er elke avond uit halen. Of gebruik een speciale schoendroger, zo hoef je de binnenschoen niet te verwijderen. Gewoon het stopcontact in, en klaar.

Gewicht

25-25.5, 1645g

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 100% Polypropyleen Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Behuizing 100% Thermoplastisch polyurethaan Warme binnenvoering 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

AFBEELDINGEN

SKISCHOENEN VOOR DAMES FR 500 LOWTECH FLEX 90
SKISCHOENEN VOOR DAMES FR 500 LOWTECH FLEX 90

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN