Skischoenen dames 100

99,99
Maat: Maattabel

De skischoen 100 van Wedze is ideaal voor beginnende of hobbyskiesters. Erg eenvoudig om aan en uit te doen, te verstellen en om mee te wandelen.

Deze skischoen is er speciaal voor beginnende en hobbyskiesters die op zoek zijn naar gebruiksgemak, comfort en foutentolerantie, om te leren skiën zonder belasting.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Heel soepel: flex 60. Ideale ondersteuning voor het scheenbeen en erg hoge foutentolerantie.

Fit

104 mm: Breedte. Licht positiebehoud: Ideaal om te beginnen met skiën aan lage snelheden.

Verstelbaar

1 enkele buckle (van het snowboardtype) om bij te regelen. Erg eenvoudig en snel in gebruik.

Gebruiksgemak

De eenvoudigste schoen om aan en uit te doen, bij te regelen, mee te wandelen.

Anatomisch ontwerp

Niet-warmtevormbare binnenschoen.

TECHNISCHE INFORMATIE

ERVARING

De skischoen 100 is bedoeld voor beginnende skiesters en hobbyskiesters op zoek naar gebruiksgemak. De instap langs achteren en de enkele buckle zorgen voor een ongezien gemak wat betreft aandoen, uitdoen en bijstellen. De skischoen is erg soepel, voor maximale tolerantie terwijl je leert skiën. Je kan het achterste deel ontgrendelen om een brede enkel te bekomen, voor een vlotte tred. De skischoen zit erg ruim omwille van het comfort.

VERSTELLING VAN DE BUCKLES

De enkele sluiting werkt bliksemsnel in vergelijking met een klassieke skischoen met 4 sluitingen en een klittenband.
Om de skischoen te sluiten, duw je eenvoudig op de buckle tot de gewenste spanning bereikt is.
Om te wandelen, maak je de sluiting iets losser, wat voor een bredere enkel zorgt.
Om te ontgrendelen, maak je de sluiting volledig los, waardoor je erg veel ruimte bekomt en zonder bukken uit de schoen kan stappen.

Instappen/uitstappen

De opbouw met instap achteraan zorgt ervoor dat je de shell ruim kan openen om de schoen aan en uit te doen. Het is niet nodig om je te bukken, forceren of hard aan de schoentong te trekken om je voet erin te krijgen. Bij vrieskoude is het erg moeilijk om klassieke skischoenen aan te trekken. Dat blijft bij deze schoenen erg eenvoudig, ook bij grote kou.

Wat is de flex?

Om je een idee te geven van de stijfheid van de schoen, bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van de schoen aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex tot 60 vooral bedoeld is voor beginnende skiesters. Een flex van 60 tot 90 is bedoeld voor ervaren skiesters. Een nog hogere flex is voor gevorderde skiesters. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Hoe weet je of je schoenen de juiste maat hebben?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën). Sta rechtop: Je tenen horen de tip van de binnenschoen te raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.Houd er ook rekening mee dat het schuim van de binnenschoen nog zal vervormen na enkele dagen op de latten.

Wat bij pijn aan de voet?

1 - Kies dunne, technische skisokken om drukpunten te vermijden en de bloeddoorstroming in de voet te stimuleren.
2 - Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt geplet en tegen de shell stoot. Vraag gerust advies aan een verkoper in de winkel.

Hoe bewaar je je skischoenen?

1 - Laat je schoenen luchten door de binnenschoen uit de schaal te halen.
2 - Sluit de buckles op de eerste stand, zo vermijd je dat de schoenen gaan vervormen, en bewaar ze in een schoentas.
3 - Bewaar ze indien mogelijk in een droge ruimte of op een plek waar de temperatuur niet onder de 10°C zakt. Het plastic van de schoen zal je dankbaar zijn!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 100% Polypropyleen Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Behuizing 100% Thermoplastisch polyurethaan

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontwikkeld in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de reële omstandigheden in de bergen. Daarbij gaan onze teams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Skischoenen dames 100
Skischoenen dames 100
Skischoenen dames 100
Skischoenen dames 100
Skischoenen dames 100
Skischoenen dames 100

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN