SKIHELM VOOR VOLWASSENEN MET VIZIER H350 WIT

€79,99

969049

Ontwikkeld voor wie regelmatig gaat skiën en op zoek is naar een vizierhelm om het gelaat en de ogen te beschermen. Ideaal voor wie een bril op sterkte draagt.

De lichtste 2-in-1 vizierhelm! De soepele oorpads zorgen voor extra comfort.

Kleur:

Sneeuwwit / Parelgrijs

Maat:

Maattabel

PRODUCTVOORDELEN

Stabiliteit

Draaiknop achteraan.

Ventilatie

Ventilatiekanalen en 10 luchtgaten binnenin om het vocht af te voeren.

Lichtgewicht

510 g in maat M. Onze lichtste helm met vizier.

Zonbescherming

Enkele, uv- en condenswerende lens voor alle weersomstandigheden (categorie S3).

Impactbescherming

Voldoet aan de norm EN 1077:2007 klasse B. Lichtere InMold-structuur.

Waterdichtheid

Vizier en helm afgedicht met schuim, zodat er minder water en sneeuw binnendringt.

Warmte

Dikke oorpads en binnencap in geruwde stof.

Gebruikerscomfort

Deels opengewerkte oorpads, om niet te knellen.

TECHNISCHE INFORMATIE

OVER DE VIZIERHELM

Vizierhelmen zijn bijzonder comfortabel en handig in gebruik. We raden ze wel enkel aan voor skiërs en skiesters die hun snelheid matigen. De afdichting is immers wat minder dan wanneer je een echte skibril gebruikt die mooi aansluit op je neus en gelaat. Kortom, als je snel skiet, dan kan er lucht binnen langs het vizier, en dat kan best hinderlijk zijn.Voor een optimale afdichting moet je het vizier volledig omlaag kunnen doen. Lukt dat niet, dan is deze helm niet geschikt voor jou.

PASSEN

Neem je tijd om te passen. De helm en het vizier mogen nergens knellen. Is dat wel zo, neem dan een ander model.Mensen die een bril dragen moeten de helm passen met hun bril op en het vizier neer- en opklappen om na te gaan of het nergens knelt of hindert.
Dat je bril beslaat, heeft niks met de helm te maken. Er bestaan antifogsprays voor je bril.

De juiste maat kiezen

* Meet je hoofdomtrek in centimeters (vanaf het midden van het voorhoofd, en net boven de oren).
* Kies vervolgens de juiste maat .
Een voorbeeld: heb je een hoofdomtrek van 56 cm nodig, kies dan een helm in maat 55-59 cm.

Spanwieltje

Het spansysteem is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat je helm goed op je hoofd blijft zitten. Dankzij dit systeem kun je de helm op elk moment heel eenvoudig en nauwkeurig afstellen, zelfs met je skihandschoenen aan. Zo ben je zeker van een heerlijk comfort en een maximale veiligheid. Draai het wieltje naar rechts om aan te spannen en naar links om losser te maken.

IN-MOLD

Dit soort constructie noemen we ook wel In-Mold, waarbij een buitenschaal in polycarbonaat rechtstreeks op de EPS-binnenschaal wordt gegoten. De rol van de EPS binnenschaal is om de schokken te absorberen bij een impact. Het geheel is uiterst licht. We raden je aan om je skihelm na maximaal 5 jaar te vervangen, als hij voor die tijd geen grote schokken heeft ondergaan.

Norm EN 1077

De Europese norm EN 1077:2007 geldt voor alle helmen die dienen als hoofdbescherming bij alpineskiën of snowboarden. De norm omvat een hele batterij tests om het schokabsorberende vermogen en de indringingsweerstand na te gaan. We onderscheiden 2 categorieën:
- Klasse A: beschermt de boven- en achterkant van het hoofd, de oren, en de zijkant van het hoofd.
- Klasse B: beschermt de boven- en achterkant van het hoofd, maar bedekt de oren niet.

De helm afstellen

Om onbezorgd te skiën moet je skihelm perfect zijn afgesteld en aangepast:
* Hij moet de juiste maat hebben.
* De hoofdomtrek moet aangepast zijn met behulp van de draaiknop.
* Het kinriempje moet perfect aansluiten.
Het is een beetje zoals de veiligheidsgordel in de auto: zit hij te slap, dan zal hij onvoldoende beschermen en voel je je minder op je gemak.

VEILIGHEID

Je draagt beter geen té dikke muts onder je helm. Zo ontstaat er te veel afstand tussen je hoofd en je helm, en ben je minder goed beschermd.
Kies voor een speciale helmmuts of bivakmuts in een dunne stof, zo blijft je veiligheid optimaal. En in principe is je helm warm genoeg, vaak is het zelfs niet nodig om ook nog een muts op te zetten. We raden ook af om een camera op je helm te bevestigen, voor je veiligheid. De norm houdt immers geen rekening met dat soort accessoires.

COMPATIBILITEIT MET BRIL OP STERKTE

Wintersport moet voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor wie een bril draagt. Daarom stelt Wed'ze je deze helm met vizier voor, handiger dan het systeem waarbij je een skibril over je gewone bril draagt ("over the glasses" of OTG). Afhankelijk van de grootte van de bril blijven bepaalde modellen niet compatibel. Ga naar een Decathlon-winkel om de helm te passen met je bril op.

ONDERHOUD

Comfortschuim uitneembaar en machinewasbaar op 30°C.

DIENST NA VERKOOP

Bepaalde onderdelen van de helm H 350 zijn verkrijgbaar via de klantendienst, in het atelier van onze winkels. De volgende onderdelen zijn beschikbaar: het originele vizier type S3 en de schroevenset om het vizier vast te zetten (schroeven en spacers).

Productspecifieke retourvoorwaarden: individuele beschermingsuitrusting

Controleer of het product goed past.
Is dat niet het geval, bezorg het ons dan terug onder de volgende voorwaarden: met de aankoopbon, de etiketten en, indien onbeschadigd, de originele verpakking; die kan nog hergebruikt worden. Samen beschermen we onze planeet.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Schuimplastic 100% Stof buitenkant 100% Polycarbonaat

VOORRAADADVIES

Niet bewaren op een vochtige plaats, in de buurt van een warmtebron of in de zon. Goed laten drogen en bij voorkeur opbergen in een stoffen hoes voor skihelm.

GEBRUIKSAANWIJZING

Elke helm die een schok heeft ondergaan, moet worden vervangen.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden getest in de echte omstandigheden waarvoor ze gemaakt zijn: bij sneeuwval, in de kou en in alle omstandigheden die zich kunnen voordoen bij het skiën. Daarbij gaan onze ontwikkelaars, productmanagers, ingenieurs en modellenmakers na of het product dat ze ontwierpen perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN