Skihelm PST 900 MIPS zwart

€119,99

8587611

Ontwikkeld voor intensieve skiërs die op zoek zijn naar een lichte, goed geventileerde helm, met uitstekend positiebehoud en een anti-rotatiesysteem (MIPS).

We hebben deze lichte helm met aanpasbare ventilatie ook uitgerust met halfharde oorpads (positiebehoud + comfort + gehoor) en het MIPS-systeem (anti-rotatie).

Kleur:

ZWART / Carbongrijs

Maat:

Maattabel

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Stabiliteit

Draaiwieltje om de hoofdomtrek aan te passen.Halfharde oorpads.

Ventilatie

8 luchtgaten, ventilatiekanalen, roostertje achteraan en luchtige voering.

Lichtgewicht

515 g in maat M (In-Mold-constructie)

Impactbescherming

Conform de norm EN 1077:2007 klasse B, met MIPS-antirotatiesysteem.

Warmte

De oorpads sluiten nauw aan en beperken de luchtinlaat. Dunne voering.

Gebruikerscomfort

Voering met geheugenschuim.

Verstelbaar

Aanpasbare ventilatie en draaiwieltje om de hoofdomtrek aan te passen.

TECHNISCHE INFORMATIE

ANTIROTATIE

De PST 900-skihelm is uitgerust met het MIPS-antirotatiesysteem. De MIPS-technologie beperkt de rotatie-energie van een impact en verkleint zo het risico op hersenletsel.
De laag met lage wrijvingscoëfficiënt (de gele laag onder de voering) kan tot 10 tot 15 mm in alle richtingen bewegen bij bepaalde schokken onder schuine hoek. Op die manier wordt er minder rotatiekracht op het hoofd en de hersenen overgedragen.

Halfharde oorpads

We hebben de PST 900 MIPS voorzien van halfharde oorpads. Ze zorgen voor een uitstekende omhulling van het oor (geen pijn aan het kraakbeen en een uitstekend gehoorcomfort) en ze sluiten perfect aan op het gezicht (beter positiebehoud en geen luchtinlaat).

Voering

De voering van de PST 900 MIPS is niet de warmste in ons assortiment. Omdat deze helm bedoeld is voor intensieve skiërs, gaven we de voorkeur aan een geventileerde en ademende voering. De (lichtgrijze) zones met geheugenschuim zorgen bij elke persoon voor een perfecte pasvorm en verminderen ongemakkelijke drukpunten.

Ventilatie

De PST 900 MIPS is heel doeltreffend qua thermisch comfort. Hij is uitgerust met een aanpasbare ventilatie (open / gesloten) voor een zeer goed thermisch comfort in alle omstandigheden.
De ventilatiekanalen in combinatie met het roostertje achteraan zorgen voor een uitstekende luchtdoorstroming.

Spanwieltje

Het spansysteem is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat je helm goed op je hoofd blijft zitten. Dankzij dit systeem kun je de helm op elk moment heel eenvoudig en nauwkeurig afstellen, zelfs met je skihandschoenen aan. Zo ben je zeker van een optimaal gebruikscomfort en een maximale veiligheid. Draai het wieltje naar rechts om aan te spannen en naar links om losser te maken.

In-Mold constructie

Bij de zogeheten In-Mold constructie wordt een buitenschaal in polycarbonaat rechtstreeks op de EPS-binnenschaal gegoten. De rol van de EPS binnenschaal is om de schokken te absorberen bij een impact. Het geheel is uiterst licht. We raden je aan om je skihelm na maximaal 5 jaar te vervangen, als hij voor die tijd geen grote schokken heeft ondergaan.

Norm EN 1077

De Europese norm EN 1077:2007 geldt voor alle helmen die dienen als hoofdbescherming bij alpineskiën of snowboarden. De norm omvat een hele reeks tests om het schokabsorberende vermogen en de weerstand tegen doorboring na te gaan. We onderscheiden 2 categorieën:
- Klasse A: beschermt de boven- en achterkant van het hoofd, de oren, en de zijkant van het hoofd.
- Klasse B: beschermt de boven- en achterkant van het hoofd, maar bedekt de oren niet.

De juiste maat kiezen

* Meet je hoofdomtrek in centimeters (vanaf het midden van het voorhoofd, en net boven de oren).
* Kies vervolgens de juiste maat .
Een voorbeeld: heb je een hoofdomtrek van 56 cm nodig, kies dan een helm in maat 55-59 cm.

PASSEN

Neem je tijd om te passen. De helm mag vooral nergens knellen. Is dat wel zo, neem dan een ander model. Vergeet ook niet om je helm altijd te passen met je skibril, niet elke helm gaat immers goed samen met elke bril. Je helm past perfect bij je skibril als er geen lucht kan tussen de bovenste rand van de bril en de onderkant van de helm.

De helm afstellen

Om onbezorgd te skiën moet je skihelm perfect zijn afgesteld en aangepast:
* Hij moet de juiste maat hebben.
* De hoofdomtrek moet aangepast zijn met behulp van de draaiknop.
* Het kinriempje moet perfect aansluiten.
Het is een beetje zoals bij de veiligheidsgordel in de auto: zit hij te slap, dan zal hij onvoldoende beschermen en voel je je minder op je gemak.

VEILIGHEID

Je draagt beter geen té dikke muts onder je helm. Zo ontstaat er te veel afstand tussen je hoofd en je helm, en ben je minder goed beschermd.
Kies voor een speciale helmmuts of bivakmuts in een dunne stof, zo blijft je veiligheid optimaal. En in principe is je helm warm genoeg, vaak is het zelfs niet nodig om ook nog een muts op te zetten. We raden ook af om een camera op je helm te bevestigen, voor je veiligheid. De norm houdt immers geen rekening met dat soort accessoires.

ONDERHOUDSGEMAK

Comfortschuim uitneembaar en machinewasbaar op 30°C.De oorpads van de PST 900 MIPS zijn niet afneembaar.
Maak de helm zelf enkel schoon met een sopje en een doek.

Productspecifieke retourvoorwaarden: persoonlijke beschermingsmiddelen

Controleer of het product goed past.
Is dat niet het geval, bezorg het ons dan terug onder de volgende voorwaarden: met de aankoopbon, de etiketten en, indien onbeschadigd, de originele verpakking; die kan nog hergebruikt worden. Samen beschermen we onze planeet.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Schuimplastic 100% Polystyreen Schaal 100% Polycarbonaat Stof binnenkant 100% Foamed Polyurethane

VOORRAADADVIES

Niet bewaren op een vochtige plaats, in de buurt van een warmtebron of in de zon. Goed laten drogen en bij voorkeur opbergen in een stoffen hoes voor skihelmen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Elke helm die een schok heeft ondergaan, moet worden vervangen.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden getest in de echte omstandigheden waarvoor ze gemaakt zijn: bij sneeuwval, in de kou en in alle omstandigheden die zich kunnen voordoen bij het skiën. Daarbij gaan onze ontwikkelaars, productmanagers, ingenieurs en modelmakers na of het product dat ze ontwierpen perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Na gebruik laten drogen.

AFBEELDINGEN

Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart
Skihelm PST 900 MIPS zwart

VIDEO

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden