Meer over de helmen met vizier
Helmen met vizier zijn heel comfortabel en praktisch. We raden ze echter alleen aan als je niet heel hard gaat bij het skiën. Ze zijn immers minder winddicht dan een skibril die perfect aansluit op je neus en gezicht. Als je hoge snelheden haalt bij het skiën kan er lucht in de helm komen en dat kan heel onaangenaam zijn.
Voor een goede afdichting moet je het vizier volledig omlaag doen. Lukt dat niet bij jou, dan is deze helm niet geschikt voor jou.
Passen
Neem je tijd om te passen. De helm en het vizier mogen nergens knellen. Is dat wel zo, neem dan een ander model. Mensen die een bril dragen moeten de helm passen met hun bril op en het vizier neer- en opklappen om na te gaan of het nergens knelt of hindert.
Dat je bril beslaat, komt niet door de helm. Er bestaan antifogsprays voor je bril.
De juiste maat kiezen
* Meet je hoofdomtrek in centimeters (vanaf het midden van het voorhoofd, en net boven de oren).
* Kies vervolgens de juiste maat .
Een voorbeeld: heb je een hoofdomtrek van 56 cm, kies dan een helm in maat 55-59 cm.
Draaiknop
Het aanspansysteem is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat je helm goed op je hoofd blijft zitten. Dankzij dit systeem kun je de helm op elk moment heel eenvoudig en nauwkeurig afstellen, zelfs met je skihandschoenen aan. Zo ben je zeker van draagcomfort en maximale veiligheid. Draai de knop naar rechts om aan te spannen en naar links om losser te maken.
ABS-constructie
Die constructie omvat een injectiegegoten buitenschaal uit ABS die bestand is tegen hevige impacts. Deze is bijzonder goed bestand tegen klappen en stoten. De binnenschaal in EPS dempt de schokken. We raden aan om je helm uiterlijk na 5 jaar te vervangen als hij dan nog geen harde schok heeft moeten opvangen.
Norm EN 1077
De Europese norm EN 1077:2007 geldt voor alle helmen die dienen als hoofdbescherming bij alpineskiën of snowboarden. De norm omvat een hele reeks tests om het schokabsorberende vermogen en de doorboringsweerstand na te gaan. We onderscheiden 2 categorieën:
- Klasse A: beschermt de boven- en achterkant van het hoofd, de oren, en de zijkant van het hoofd.
- Klasse B: beschermt de boven- en achterkant van het hoofd, maar bedekt de oren niet.
De helm afstellen
Om onbezorgd te skiën moet je skihelm perfect zijn afgesteld en aangepast:
* Hij moet de juiste maat hebben.
* De hoofdomtrek moet aangepast zijn met behulp van de draaiknop.
* De kinband moet correct zijn aangespannen.
Het is een beetje zoals met de veiligheidsgordel in de auto: zit hij te slap, dan zal hij onvoldoende beschermen.
Veiligheid
Je draagt beter geen té dikke muts onder je helm. Zo ontstaat er te veel afstand tussen je hoofd en je helm, en ben je minder goed beschermd.
Kies voor een speciale helmmuts of bivakmuts in een dunne stof, zo blijft je veiligheid optimaal. En in principe is je helm warm genoeg, vaak is het zelfs niet nodig om ook nog een muts op te zetten. We raden ook af om een camera op je helm te bevestigen, voor je veiligheid. De norm houdt immers geen rekening met dat soort accessoires.
Compatibiliteit met bril op sterkte
Wintersport moet voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor wie een bril draagt. Daarom biedt Wedze deze helm met vizier aan, handiger dan het systeem waarbij je een skibril over je gewone bril draagt ('over the glasses' of OTG). Afhankelijk van de grootte van de bril blijven bepaalde modellen niet compatibel. Ga naar een Decathlon-winkel om de helm te passen met je bril op.
Onderhoud
Het comfortschuim is uitneembaar en machinewasbaar op 30°C.
Klantenservice
Bepaalde onderdelen van de helm PS 150 zijn apart verkrijgbaar: het originele vizier type S3, het vizier voor slecht weer (S1) en de schroevenset om het vizier vast te zetten (schroeven en sluitringetjes).
Retourvoorwaarden (specifiek product: persoonlijk beschermingsmiddel)
Ga na of dit product voldoet aan je verwachtingen.
Als dat niet zo is, bezorg het dan terug volgens onze voorwaarden: met de handleiding, de labels en, indien van toepassing, in de originele verpakking; alleen zo kunnen we het opnieuw in verkoop brengen.