Skihelm met vizier RACHEL grijs

189,99
Maat: Maattabel

Ontwikkeld voor de regelmatige skiester die op zoek is naar de meest efficiënte vizierhelm op de markt met een uitstekend comfort.

Met de Rachel is Head erin geslaagd de meest efficiënte vizierhelm op de markt te maken. Je hebt nooit meer last van lucht en wind die onder het vizier binnenkomen. Ook ideaal voor brildragers.

PRODUCTVOORDELEN

Stabiliteit

BOA-verstelwieltje + Sphere Fit voor een perfect positiebehoud.

Ventilatie

Thermisch comfort dankzij 20 gaatjes waarvan 14 met open/gesloten-functie.

Gewicht

In-mold constructie voor een licht resultaat.

Zonnebescherming

100% uv-bescherming (uv 400) en condenswerend.

Bescherming tegen schokken

Conform de norm EN 1077- B.

Waterdichtheid

Uitstekende regen- en sneeuwdichtheid dankzij het vizier onder de helm.

Warmte

Dikke en warme binnencap.

Pascomfort

Dikke binnencap, Sphere Fit en Boa voor een perfecte pasvorm en comfort.

TECHNISCHE INFORMATIE

Water- en luchtdichtheid

De constructie van de Head Rachel garandeert je dat je onder alle omstandigheden droog blijft, wat vaak niet het geval is bij vizierhelmen.
En dat geldt ook voor de luchtdichtheid. Het vizier sluit goed aan op je gezicht en beperkt zo de luchtinlaat (oorzaak van luchtturbulentie binnenin het vizier, kou die binnenkomt, tranende ogen ...).
Met de Rachel heb je zowel de voordelen van een skibril als van een vizierhelm.

Instellingen

Met het BOA-spanwieltje en het Sphere Fit-systeem is je hoofd perfect omsloten. De helm beweegt niet en geeft ook geen drukpunten.
De Rachel heeft ook een instelbaar ventilatiesysteem (14 van de 20 gaatjes kunnen geopend of gesloten worden) zodat je volop kan genieten van je skiverblijf, ongeacht de temperatuur of de mate van fysieke inspanning.

IN-MOLD

Dit soort constructie noemen we ook wel In-Mold, waarbij een buitenschaal in polycarbonaat rechtstreeks op de EPS-binnenschaal wordt gegoten. De rol van de EPS binnenschaal is om de schokken te absorberen bij een impact. Het geheel is uiterst licht. We raden je aan om je skihelm na maximaal 5 jaar te vervangen, als hij voor die tijd geen grote schokken heeft ondergaan.

PASSEN

Neem je tijd om te passen. De helm en het vizier mogen nergens knellen. Is dat wel zo, neem dan een ander model.Mensen die een bril dragen moeten de helm passen met hun bril op en het vizier neer- en opklappen om na te gaan of het nergens knelt of hindert.
Dat je bril beslaat, heeft niks met de helm te maken. Er bestaan antifogsprays voor je bril.

De juiste maat kiezen

* Meet je hoofdomtrek in centimeters (vanaf het midden van het voorhoofd, en net boven de oren).
* Kies vervolgens de juiste maat .
Een voorbeeld: heb je een hoofdomtrek van 56 cm nodig, kies dan een helm in maat 55-59 cm.

Norm EN 1077

Om onbezorgd te skiën moet je skihelm perfect zijn afgesteld en aangepast:
* Hij moet de juiste maat hebben.
* De hoofdomtrek moet aangepast zijn met behulp van de draaiknop.
* Het kinriempje moet perfect aansluiten.
Het is een beetje zoals de veiligheidsgordel in de auto: zit hij te slap, dan zal hij onvoldoende beschermen en voel je je minder op je gemak.

VEILIGHEID

Je draagt beter geen té dikke muts onder je helm. Zo ontstaat er te veel afstand tussen je hoofd en je helm, en ben je minder goed beschermd.
Kies voor een speciale helmmuts of bivakmuts in een dunne stof, zo blijft je veiligheid optimaal. En in principe is je helm warm genoeg, vaak is het zelfs niet nodig om ook nog een muts op te zetten. We raden ook af om een camera op je helm te bevestigen, voor je veiligheid. De norm houdt immers geen rekening met dat soort accessoires.

Retourvoorwaarden (specifiek product: persoonlijk beschermingsmiddel)

Controleer of het product goed past.
Is dat niet het geval, bezorg het ons dan terug onder de volgende voorwaarden: met de aankoopbon, de etiketten en, indien onbeschadigd, de originele verpakking; die kan nog hergebruikt worden. Samen beschermen we onze planeet.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Niet bewaren op een vochtige plaats, in de buurt van een warmtebron of in de zon. Goed laten drogen en bij voorkeur opbergen in een stoffen hoes voor skihelm.

GEBRUIKSAANWIJZING

Elke helm die een schok heeft ondergaan, moet worden vervangen.

ONDERHOUDSADVIES

Na gebruik laten drogen.

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN