Skibroek voor dames Freeride FR500 grijs

79,99
Kleur: Parelgrijs
Maat: Maattabel

Ons team ontwikkelde deze broek voor gevorderde freeridesters. Je blijft warm en droog, en met de slimme ventilatieopeningen zweet je je niet te pletter.

Deze comfortabele skibroek is de perfecte keuze om in alle weersomstandigheden van de sneeuw te genieten. De waterdichte stof en de verluchtingen zorgen voor een ongeëvenaard comfort.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Membraan van 10.000 mm waterkolom, waterdichte naden en waterproof-rits.

Ademend vermogen

Ademende stof met RET12 en verluchtingsopeningen om transpiratie af te voeren.

Bewegingsvrijheid

Ruime fit en stretchmateriaal, om ongehinderd te bewegen.

Warmte

Wattering van 60 g/m² voor de warmte, verluchtingen voor extra ademend vermogen.

Stevigheid

Stevige stof, verstevigingen onderaan de pijpen om langer mee te gaan.

Zakken

2 steekzakken, 1 dijzak, alledrie met waterdichte rits

Makkelijk traceerbaar

Recco®-systeem om gemakkelijker gevonden te worden na een lawine.

Instelbaar

Elastische tailleband, verstelbaar met klittenband.

TECHNISCHE INFORMATIE

Praktische extra's

Tailleband verstelbaar met klittenband.
Riemlussen zodat je eventueel ook een riem kunt dragen.
Sneeuwvangers met elastiek.
2 grote verluchtingsritsen.
Alle ritsen zijn waterdicht.
3 zakken, waarvan één op de dij met een binnenzakje voor je smartphone.

WATERAFSTOTEND

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. De kleding slorpt geen water op en blijft licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant van de stof te behandelen. Die behandeling herhaal je best om de zoveel wasbeurten, om de beschermende eigenschappen intact te houden. Alle jassen van Wed'ze zijn waterafstotend behandeld.

Waterdichtheid van de stof

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen de waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe waterdichter de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 10000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 10000 mm water.

Ademend vermogen van de stof.

Om na te gaan in hoeverre een stof ademt, meet men de waterdampdoorlatendheid, het RET-niveau (aan de hand van een test op basis van ISO-norm 11092). Hoe lager de waarde, hoe beter de stof de transpiratiedampen van het lichaam laat ontsnappen en hoe beter ze dus ademt. Bijvoorbeeld: RET < 9 = uiterst ademende stof / 9 < RET < 12 = heel ademende stof / 12 < RET < 20 = ademende stof / RET > 20 = weinig of niet-ademende stof.

Het verschil tussen coating en een membraan?

De coating heeft iets van een laagje verf. Ze wordt aangebracht op de binnenkant van de stof, om ze waterdicht en toch ademend te maken. Een coating is meestal wat goedkoper dan een membraan, al heb je wel een voering nodig om ze te beschermen. Een membraan is een soort van flinterdunne plastic film (polyurethaan), die de stof tegelijk waterdicht en ademend maakt. Het grote voordeel is dat het nog soepeler, lichter, duurzamer en meestal beter ademend is dan een coating.

Hoe maken we onze kleding waterdicht?

Naast het ademende vermogen van de gebruikte stoffen, voorzien we onze producten ook van technische oplossingen (zoals ritsen, verluchtingen, mesh-stof ...) om het globale ventilerende vermogen van onze jassen en broeken voor freeride- en all mountain-skiën te verbeteren. Die ventilatie-oplossingen regelen tegelijk de binnentemperatuur in de kleding en bevorderen de afvoer van de transpiratie die je tijdens een inspanning genereert.

Waterdichtheid / douchetest

Dit kledingstuk slaagde voor onze douchetest, waarbij we het 2 uur lang onder een regendouche van 60 l water/m²/uur plaatsen. Die test simuleert een fikse regenbui in de bergen.

Wat maakt kleding ademend?

Naast het ademend vermogen van de stoffen die we gebruiken, bouwen we ook technische oplossingen in (ritsen, verluchtingen, mesh ...) om het algemene verluchtingsvermogen van onze freeridejassen en -broeken te verbeteren. Die verluchtingsoplossingen regelen tegelijk de binnentemperatuur in de kleding en bevorderen de afvoer van de transpiratie die je tijdens een inspanning genereert.

Wat is het Recco®-systeem?

Al onze jassen en broeken voor freeride en all mountain zijn uitgerust met het Recco®-systeem.
Recco®-technologie helpt om je sneller te vinden in geval van een lawine. Iemand die bedolven raakt onder een lawine en is uitgerust met Recco®-reflectoren, kan snel en met precisie worden teruggevonden met behulp van een Recco®-detector. Recco®-reflectoren zijn geen vervanging voor een lawinepieper. Recco®-technologie vormt een aanvulling hierop en verhoogt je kansen om op tijd te worden gevonden.

Hoe moet je waterdichte kleding wassen?

We raden aan om bij elke wasbeurt deze voorschriften te volgen zodat je kledingstuk al zijn technische eigenschappen behoudt.


Na drie keer wassen is het aan te raden je kledingstuk opnieuw waterafstotend te maken met een specifieke spray of impregneermiddel.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Garnering 100% Polyester Voering 100% Polyester Coating 100% Zak 76% Polyamide, 24% Elastaan

VOORRAADADVIES

Altijd eerst goed laten drogen, dan pas opbergen.

TESTS

Ons ontwikkelingsteam is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk), op een steenworp van talloze grote skigebieden. Het hele jaar door ontwikkelen we er eenvoudige en technische producten. Die worden vervolgens ongenadig getest in echte omstandigheden, omdat we ervan overtuigd zijn dat we onze producten enkel kunnen verbeteren door ze in levensechte situaties uit te proberen.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Skibroek voor dames Freeride FR500 grijs
Skibroek voor dames Freeride FR500 grijs
Skibroek voor dames Freeride FR500 grijs
Skibroek voor dames Freeride FR500 grijs
Skibroek voor dames Freeride FR500 grijs

VIDEO

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN