SKI-JAS VOOR HEREN FR PATROL ROOD

119,99

Kleur:

FLUO ROOD

Maat:

Maattabel

Onze ontwikkelaars hebben deze jas gemaakt om je sport betaalbaar te beleven. Waterdichtheid, ademend vermogen ... alles wat je nodig hebt.

Deze jas heeft alles wat je zoekt om comfortabel de hele dag lang te skiën. Beleef je passie zonder toegevingen op het vlak van waterdichtheid, ademend vermogen en ventilatie.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Membraan van 15.000 mm waterkolom. Waterdichte naden. De ritsen zijn waterdicht of zitten weggestopt onder een ritsflap.

Ademend vermogen

Membraan om transpiratie af te voeren met RET 12. 2 grote ventilatieritsen.

Bewegingsvrijheid

Ruime fit en mechanische rek om ongehinderd te bewegen.

Warmte

Een waterdichte derde laag. Voor de warmte heb je ook een midlayer nodig.

Zakken

2 steekzakken, 1 zakje voor je skipas, 1 borstzakje en 1 netzakje binnenin.

Beperkt het binnendringen van sneeuw

Ruime capuchon die over je helm past, polsmoffen, sneeuwvanger.

Anatomisch ontwerp

Capuchon verstelbaar in drie richtingen, om elke beweging te volgen.

Ventilatie

Twee brede ventilatieritsen onder de armen, om de temperatuur te regelen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Praktische extra's

De capuchon is gemaakt om je optimaal te beschermen zonder dat je aan bewegingsvrijheid moet inboeten.
Verstelbaar in drie richtingen met één beweging dankzij het aanspansysteem achter het hoofd.

Aanspanbare polsen en polsboorden, om de koude lucht en sneeuw buiten te houden.
Sneeuwvanger om te voorkomen dat er sneeuw binnendringt.

VERLUCHTING

Om droog te blijven heb je een waterdichte jas nodig. Maar het komt er ook op aan dat je binnenin niet doornat wordt door je eigen transpiratie.
Een goede verluchting is cruciaal om de transpiratiedampen af te voeren.
Daarom hebben we deze jas voorzien van twee grote ventilatieritsen onder de armen (35 cm in maat L).

Model

De ruime fit en de voorgevormde mouwen zijn ideaal om ongehinderd te kunnen bewegen en in alle vrijheid te riden.
We hebben deze jas gemaakt uit een materiaal dat mechanisch meerekt. Zo beweeg je ongehinderd!

Vakken

Twee steekzakken met waterdichte rits.
Borstzakje op de buitenkant, met waterdichte rits.
Zakje voor je skipas op de mouw, met een rits die is afgeschermd door een flap.
Snel toegankelijke zak in netstof binnenin.

Wat draag je onder een ski-jas?

Om warm en droog te blijven, doe je er goed aan je te kleden volgens het 3-lagensysteem: thermisch ondergoed, een midlayer om de warmte vast te houden, en een ski-jas om te beschermen tegen sneeuw, regen en wind.Laag 1 of je baselayer houdt je droog doordat ze de transpiratie van de huid afvoert naar de andere lagen.
Laag 2 geeft warmte (gewatteerde jas, fleece pull).

De derde laag

Beschermt je tegen de elementen (sneeuw, regen en wind) door te verhinderen dat ze door de kleding dringen (terwijl hij tegelijk de transpiratie laat ontsnappen zodat je kleding aan de binnenkant niet doornat wordt). In het ideale geval is die laag dus waterdicht EN ademend. De derde laag kan ook bijdragen aan de warmte-isolatie en op die manier de rol van de tweede laag (midlayer) aanvullen, dat is bijvoorbeeld zo bij gevoerde jassen of broeken.

WATERAFSTOTEND

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. De kleding neemt geen water op en blijft licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet je geregeld herhalen (om de 3 wasbeurten). Alle jassen van Wed'ze zijn waterafstotend behandeld.

Waterdichtheid van de stof

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen de waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe waterdichter de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 15 000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 15 000 mm water.

Ademend vermogen van de stof

Om na te gaan hoe ademend een stof is, wordt de waterdampdoorlatendheid of RET gemeten (aan de hand van een test op basis van ISO-norm 11092). Hoe lager de waarde, hoe beter de stof de waterdamp van het lichaam laat ontsnappen en hoe beter deze dus ademt. Bijvoorbeeld:
RET < 9 = extreem ademende stof
9 < RET < 12 = heel ademende stof
12 < RET < 20 = ademende stof
RET > 20 = weinig of niet-ademende stof.

Wat is het verschil tussen een coating en een membraan?

De coating is als het ware een laagje verf dat wordt aangebracht op de binnenkant van de stof om deze waterdicht en toch ademend te maken. Een membraan is een soort van flinterdunne plastic film (polyurethaan) die een voering vereist om die te beschermen, en die de stof tegelijk waterdicht en ademend maakt. Het grote voordeel is dat een membraan nog soepeler, lichter, duurzamer en meestal beter ademend is dan een coating.

Hoe maken we onze kleding waterdicht?

De waterdichtheid van een kledingstuk hangt sterk af van de gebruikte stof, de waterdichtheid van de naden, het ontwerp en de assemblage.
Daarna plaatsen we onze kleding onder een regensimulator voor een aantal tests.

Waterdichtheid / douchetest

Dit kledingstuk slaagde voor onze douchetest, waarbij we het 3 uur lang onder een regendouche van 100 l water/m²/uur plaatsen. Die test simuleert een zwaar bergonweer.

Hoe laat je kleding ademen?

Naast het ademend vermogen van de stoffen die we gebruiken, voorzien we ook technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, mesh ...) om het algemene verluchtingsvermogen van onze freeridejassen en -broeken te verbeteren. Die verluchtingsoplossingen regelen tegelijk de binnentemperatuur in de kleding en bevorderen de afvoer van de transpiratie die je tijdens een inspanning genereert.

Dit product is repareerbaar.

Dit is een repareerbaar product.Tijdens de garantieperiode herstellen we je product gratis. Een scheurtje, losgekomen naden, kapotte ritsen ... Die oplossingen bieden we aan in je gebruikelijke winkel.
Mochten we het product niet kunnen repareren (onherstelbare productiefout), dan kan je het omruilen of je geld terugkrijgen.

WAT IS HET RECCO-SYSTEEM?

Al onze jassen en broeken voor freeriden zijn uitgerust met het Recco®-systeem.
Recco®-technologie helpt om je sneller te vinden in geval van een lawine. Iemand die bedolven raakt onder een lawine en is uitgerust met Recco®-reflectoren, kan snel en met precisie worden teruggevonden met behulp van een Recco®-detector. Recco®-reflectoren zijn geen vervanging voor een lawinepieper. Recco®-technologie vormt een aanvulling hierop en verhoogt je kansen om op tijd te worden gevonden.

Hoe moet je waterdichte kleding wassen?

We raden je aan bij elke wasbeurt deze voorschriften te volgen om de technische eigenschappen van je kleding intact te houden.
Link: Na drie keer wassen is het aan te raden je kledingstuk opnieuw waterafstotend te maken met een specifieke spray of impregneermiddel.

De juiste maat kiezen

Ons model draagt maat M en is 180 cm lang.

Zijn maten:

Tailleomtrek: 85 cm
Heupomtrek: 100 cm
Borstomtrek: 100 cm

Gewicht

0.75 kg in maat L.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Tweede voering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Membraan 100% Polyurethaan Voering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Koord 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Altijd eerst goed laten drogen, dan pas opbergen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Een midlayer is een must om warm te blijven.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk), op een steenworp van talloze grote skigebieden. Het hele jaar door ontwikkelen we er eenvoudige en technische producten. Die worden vervolgens ongenadig getest in echte omstandigheden, omdat we ervan overtuigd zijn dat we onze producten enkel kunnen verbeteren door ze in levensechte situaties uit te proberen.

Goedgekeurd door

Een team van medewerkers van Decathlon, ambassadeurs en allemaal beoefenaars van freeride skiën, hebben de eigenschappen van deze freeride ski getest en goedgekeurd.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

SKI-JAS VOOR HEREN FR PATROL ROOD
SKI-JAS VOOR HEREN FR PATROL ROOD
SKI-JAS VOOR HEREN FR PATROL ROOD
SKI-JAS VOOR HEREN FR PATROL ROOD
SKI-JAS VOOR HEREN FR PATROL ROOD
SKI-JAS VOOR HEREN FR PATROL ROOD

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN