SKI JAS DAMES | WARM EN WATERDICHT | 500 | ZWART

€89,99

8545711

De perfecte ski jas of winterjas voor dames. Waterdicht, warm en ademend in één! Beschikt over sneeuwvanger, handige zakken en verstelbare capuchon en mouwen.

Zeer waterdicht membraan met waterdichte naden en ritsen. Warme voering met dons en wattering. Comfortabel en ademend tijdens het bewegen. Met deze jas ben je beschermd tegen koud weer en de sneeuw!

Kleur:

ZWART

Maat:

Maattabel

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Zeer goed: membraan van 10.000 mm waterkolom, en waterdichte naden.

Warmte

Hybridevulling, met dons aan de romp voor een comforttemperatuur van -6 °C.

Ademend vermogen

Ademende stof en ademende ruginzet.

Waterafstotend

Waterafstotend aan de buitenkant, zo zuigt de stof zich niet vol water.

Verstelbaar

Verstelbare capuchon en mouwboorden.

Zakken

5 zakken: 2 steekzakken, 1 skipaszak, 1 binnenzak, 1 netzakje voor je skibril.

Gebruikerscomfort

Warme en zachte opstaande kraag, voor bescherming en comfort.

Gebruiksgemak

Automatische sneeuwvanger: geen gedoe bij het aanpassen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke vulling maakt deze jas warm?

De vulling uit dons en donsveertjes, bekend om hun sterk isolerende eigenschappen, staat garant voor een uitstekende verhouding tussen gewicht, warmte en samendrukbaarheid. Een slimme combinatie van het donsgewicht en het vulvermogen van de jas zorgt voor de nodige warmte. Zo blijf je warm en krijgt kou geen enkele kans. (vulling met 50% en 50% donsveertjes op de romp, gerecyclede wattering van 100 g/m² onderaan en op de armen, 60 g/m² in de kraag).

Welke onderdelen, naast de vulling, houden je warm?

Naast de vulling van je jas zorgen ook de verstelbare mouwboorden, de sneeuwvanger, de waterdichte ritsen, de kraag en de verstelbare capuchon ervoor dat warme lucht niet weg kan en koude lucht niet binnen kan.

Wat is een membraan en waarvoor dient het?

Een membraan is een erg dunne stof die aan de binnenkant van de buitenstof wordt aangebracht. De waterabsorberende stof houdt het water tegen dat van buiten komt en voert ook de transpiratiedampen af die je lichaam produceert. Om warm en droog te blijven is het membraan onontbeerlijk.

Hoe meten we de waterdichtheid van onze jassen?

De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk, wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 8000 mm is dus bestand tegen een druk van 8000 mm.

Welke onderdelen van je jas beschermen bij slecht weer?

Om de elementen (regen, sneeuw, wind...) te trotseren, werd de jas 500 ontwikkeld met een stof en een assemblage die water resoluut buiten houden en ervoor zorgen dat wind er nauwelijks doorheen kan. Om de waterdichtheid te valideren, hielden we de jas onder een speciale douche die de omstandigheden nabootst waarmee een skiër te maken kan krijgen. Ook hebben we de waterdichtheid getest tijdens het skiën, in verschillende weersomstandigheden en een paar dagen na elkaar.

Waarom is mijn jas waterafstotend?

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. Deze jas is gemaakt uit waterafstotende stoffen, zodat hij je langer beschermt tegen regen en sneeuw. Een kledingstuk wordt waterafstotend door de buitenkant te behandelen. Die waterafstotendheid neemt wel geleidelijk af naarmate je het kledingstuk gebruikt.

Hoe herstel je het waterafstotend vermogen van je jas?

Je kunt je kleding opnieuw waterafstotend maken. Dat kan met een waterdichtmakende impregneerspray (bij ons te koop). vernevel het product gelijkmatig over het hele kledingstuk, en laat het vervolgens 10 tot 12 uur drogen.

Wat betekent het "ademend vermogen" van een jas?

Het gaat om een product dat transpiratiedamp bij inspanningen goed doorlaat. Het ademend vermogen van een stof wordt bepaald aan de hand van de waterdampdoorlatendheid of RET (test volgens de ISO-norm 11092). Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. De jas 500 heeft een RET van 11. Het zijn daarnaast de technische oplossingen (zoals ritsen, ventilatie, mesh) van Wed'ze die ervoor zorgen dat er zich binnenin minder condens vormt, voor een maximaal ademend vermogen.

Welk model heeft deze jas?

Slim fit. Deze jas valt recht, de kanten blijven parallel hangen zonder dat ze de vorm van je bovenlichaam volgen. Dankzij het ruime model kan je onder deze jas perfect een technische base- en midlayer aantrekken.

Hoe blijf je warm op de pistes?

Om warm en droog te blijven, volg je gewoon het 3-laagjessysteem: - Laag 1 of baselayer, om droog te blijven.
- Laag 2 of midlayer, om de warmte vast te houden.
- De derde of beschermende laag, als bescherming tegen de grillen van het weer.

Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw binnendringt wanneer ik val?

In combinatie met aanspanbare mouwboorden zorgt een (automatische) sneeuwvanger er zo voor dat sneeuw en koude lucht geen kans krijgen, zeker niet tijdens een val.

Hoe was je je jas?

* Sluit alle ritsen
* Keer binnenstebuiten
* Was in de machine op 30°, op een programma voor fijne was, met weinig wasmiddel en zonder wasverzachter. Belangrijk: laat heel zacht centrifugeren (minder dan 800 tpm): bij te krachtig centrifugeren kunnen de veertjes gaan samenklitten, en dan krijg je ze heel moeilijk weer los van elkaar.
* Stop 2 schone en liefst witte tennisballen bij je wasgoed.
* Laat twee of drie keer spoelen om alle wasmiddelresten te verwijderen.

Hoe droog je je jas?

In de droger (aanbevolen)
* Een licht programma of een programma voor delicate stoffen.
* Droog in meerdere, lange cycli, zodat je kledingstuk helemaal droog wordt.
* Klop het dons op tussen 2 cycli om het samengeklitte dons los te maken.
Als je geen droogtrommel hebt, duurt het lang voordat de jas droog is.(1 tot 2 weken plat drogen op een droge plaats). Klop de jas regelmatig op, om te vermijden dat het dons samenklit (minstens 4/5 keer).

Waar komen de gebruikte veren vandaan?

Dankzij ons traceringssysteem kunnen we garanderen dat de herkomst van ons dons in overeenstemming is met onze normen voor verantwoorde materialen. Onze leveranciers verbinden zich ertoe uitsluitend dons te gebruiken van eenden die worden gekweekt voor het vlees en die worden geplukt na het slachten.
http://developpement-durable.decathlon.com/faq/

Repareerbaar product

Dit product is repareerbaar. Zolang de garantietermijn loopt, repareren we je product gratis. Of het nu om winkelhaken gaat, gescheurde naden, ritsen ... Voor reparaties kan je terecht in je vaste winkel. Kunnen we je product toch niet herstellen (door een productiefout), dan ruilen we het om of betalen we het terug.

De juiste maat kiezen

Ons model draagt maat M en is 1,75 cm groot.
Haar maten:

Tailleomtrek: 67 cm
Heupomtrek: 99 cm
Borstomtrek: 90 cm

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Hoofdvoering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Garnering 50% Grijze eendenveren, 50% Grijze eendendons Membraan 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur ophangen op een kleerhanger en plooien vermijden, die kunnen de waterdichtheid van de stoffen aantasten. Altijd eerst goed laten drogen, dan pas opbergen op een droge en verluchte plaats.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontwikkeld in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de echte gebruiksomstandigheden (bij sneeuwval, in de kou, in diepsneeuw ...). Daarbij gaan onze teams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

SKI JAS DAMES | WARM EN WATERDICHT | 500 | ZWART
SKI JAS DAMES | WARM EN WATERDICHT | 500 | ZWART
SKI JAS DAMES | WARM EN WATERDICHT | 500 | ZWART

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN