Skeelers voor kinderen Fit 3 zwart/oranje

€44,99

Ons team, allemaal fervente skaters, ontwikkelde dit in 4 maten verstelbare paar. Van maat 29 tot 38, zodat je kind er vele kilometers plezier van heeft.

Wil je kind zijn eerste tochtjes maken op skates? De kinderskates Fit 3 zijn heel comfortabel en groeien bovendien mee met je kind.

Vragen & Antwoorden
Kleur: Fluorood
Maat: Maattabel

Laten bezorgen

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Pascomfort

Pascomfort

Comfortabel en goed ademend dankzij de semi-softboot met schuim.

Glijkwaliteit

Glijkwaliteit

Aangenaam skaten door het composiet frame en de ABEC 3-lagers.

Stabiliteit

Stabiliteit

De voet zit stevig vast dankzij het driedubbele aanspansysteem.

Instelbaar

Instelbaar

Mijn voeten groeien, mijn skates groeien mee! Ze zijn in 4 maten verstelbaar.

Slipvastheid

Slipvastheid

Wielen en remblokjes in rubber, om niet te slippen en doeltreffend te remmen.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Tips voor de veiligheid?

Wij raden het totaalpakket aan: helm, elleboog-, knie- én polsbeschermers. Want uiteindelijk weet je toch niet vooraf hoe je zult vallen en welk lichaamsdeel je mogelijk bezeert ...

Eén paar skates voor 4 schoenmaten? Een kleine uitleg over ons meegroeisysteem!

Ons artikel is verstelbaar zodat kinderen er langer dan een seizoen plezier van hebben. De skates aanpassen doe je in 3 stappen:
1. Open de hendel.
2. Trek aan de voorkant van de boot of duw ertegen.
3. Sluit de hendel.
Je kind moet zich op zijn gemak voelen met de skates aan zijn voeten, kies dus een gewicht dat is aangepast aan zijn fysieke mogelijkheden en de juiste maat: als de voet nog kan verschuiven in de boot, zal je kind moeite hebben om een goede houding te bewaren.

Wil je comfort en tegelijk soepel rollende wieltjes? Dan zijn de kinderskates Fit 3 prima geschikt.

De voeten blijven langer droog dankzij schuim in luchtig mesh, in een semi-softboot voor meer comfort.
Eenvoudige en doeltreffende systemen om de skates gemakkelijk aan te trekken: een microverstelbare buckle bovenaan voor meer precisie + klittenbandstrap op de wreef om de voet stevig vast te zetten in de boot en veters die, afhankelijk van de maat, klassiek of elastisch zijn.
En hoe zit het met het gewicht? 2,254 kg in maat 32/35, 2,434 kg in maat 35/38 en 2,614 kg in maat 38/41!

1 skatemaat = 4 schoenmaten. Hoe werkt dit meegroeisysteem?

Je verstelt de skates in 3 stappen:

1. Open de hendel.
2. Trek aan de voorkant van de boot.
3. Sluit de hendel. Met dit systeem kan je kind de skates langer dan een seizoen dragen. Voor een kind moet je skates kiezen die zijn afgestemd op zijn of haar voeten: neem geen te zware (niet aangepast aan zijn of haar fysieke mogelijkheden) of te grote skates (de voet verschuift in de boot, waardoor je kind een slechte houding aanneemt en moeite heeft om de stabiliteit te bewaren).

Wat maakt de Fit 3-kinderskates zo comfortabel?

Semi-softboots met verstevigingen in schuim voor meer comfort. Boots in luchtig mesh (stof die de transpiratie goed absorbeert) zodat de voeten langer droog blijven.
De skates zijn makkelijk aan te trekken dankzij eenvoudige en efficiënte sluitingen: een microverstelbare gesp bovenaan voor meer precisie + klittenbandstrap op de wreef om de voet stevig vast te zetten in de boot.
Elastische veters voor de maten 29-32 en 32-35, klassieke veters voor de maat 35-38.

Hoe kan je kind met de kinderskates Fit 3 rijden en doeltreffend remmen?

Het composiet frame is lichter zodat kinderen gemakkelijker leren skaten: het biedt een goed rolcomfort. De 80A-wielen van 70 mm en de ABEC 3-lagers bieden een goed compromis tussen soepel rollen en wendbaarheid. En om te remmen beschik je bij onze skates over een klassiek rubberen remblokje dat je naar keuze op de rechter- of linkerskate kunt zetten. Vervangende remblokjes zijn verkrijgbaar in de winkel.

Oxelo gebruikt rubber voor de wielen en remmen!

In tegenstelling tot plastic, dat "schuift" maar niet afremt, biedt rubber een goede grip: zo kan je kind skaten zonder weg te glijden bij het afzetten en ook doeltreffend remmen. Bovendien verslijt rubber minder snel dan plastic.
Onze Oxelo-teams dragen veiligheid hoog in het vaandel - en dat voor elk kind, of het nu al heel goed kan skaten of (nog) niet. Daarom hebben wij ervoor gekozen om al onze kinderskates uit te rusten met wieltjes en remmen in rubber en niet in pvc.

Wielen en remmen in rubber: welke voordelen ten opzichte van plastic?

Oxelo garandeert de veiligheid ongeacht het technisch niveau van je kind. We hebben ervoor gekozen alle modellen voor kinderen uit te rusten met wielen en remmen in rubber en niet in pvc. Onze eerste zorg is immers de veiligheid van elk kind. In tegenstelling tot pvc biedt rubber een uitstekende grip op harde ondergronden, zodat je kind niet wegglijdt bij het afzetten en doeltreffend kan remmen.
De skates van maat 32/35 en 35/38 kunnen worden uitgerust met wielen van 76 mm

Hoe kun je ervoor zorgen dat de wielen langer meegaan?

Niet alle wielen slijten even snel, dit hangt af van de plaats waar ze gemonteerd zijn op het frame. Aarzel dus niet om ze geregeld van plaats te wisselen.
Op de binnenkant van elk wieltje zie je 7 ringen staan. Wanneer het wiel is afgesleten tot de eerste ring is het aan vervanging toe.

Skates repareren of onderhouden?

Je vindt wielen in verschillende maten (we hebben zelfs wieltjes die licht geven), remmen en ook compatibele schroeven op onze website en in het atelier van Decathlon. Je kunt alles heel makkelijk zelf monteren.
Aarzel niet om even te kijken naar onze tips en tutorials op het YouTube-kanaal van Oxelo: https://www.youtube.com/user/oxelo/videos

Garantie

2 jaar behalve op slijtageonderdelen (wieltjes/lagers en rem)

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 50% Polyurethaan, 50% Polyester Binnenkant van 100% Polyester ILS laars 100% Polypropyleen ILS wielen 50% Polyurethaan, 50% Polypropyleen Onderstel 100% Polypropyleen ILS band 100% Polypropyleen Zool van 100% Thermoplastisch polyurethaan Gespen 50% Thermoplastisch polyurethaan, 30% Polycarbonaat, 20% polyamide 6.6 Ondersteuning 100% Staal

VOORRAADADVIES

Bewaar je skates op een droge plek bij een gematigde temperatuur. Na gebruik niet laten drogen in de buurt van een warmtebron of vuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Skatenorm EN 13843 B (max. 60 kg). Niet voor skatepark.

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN