OXELO

SKATEBOARDDECK ESDOORN MET GRIP DK100 RURAL MAAT 8"

€34,99
Ref. : 8652980

Dit gripdeck werd ontwikkeld door ons team van skaters. Het is bedoeld voor wie een strakke look en een onberispelijk technisch vernuft zoekt.

Deck in esdoorn hout voor een uitstekende kwaliteit en langdurige pop. Brede en licht opstaande nose en tail. Medium concave. Ideaal voor street en carving. Deck met grip.

Kleur: Fluogeel

8" online niet op voorraad
Aantal:
Out of stock

Productvoordelen

Stuiteren

Deck van 7 houtlagen, esdoorn hout voor een heel goede pop.

Stevigheid

Het koudgeperste hout en de gekozen lijm leveren een stevig resultaat op.

Wendbaarheid

Medium concave, en maat van 8" voor extra wendbaarheid.

Veelzijdigheid

Een allroundboard voor skaters die tot schoenmaat 42 hebben.

Technische informatie

Hout en kwaliteit van de 'pop'.

Dit deck is gemaakt uit 7 lagen Canadese esdoorn (Hard Rock Maple), de beste houtsoort voor technische skateboarddecks.

Het dek wordt koudgeperst, zo kan het tegen meer dan één stootje.
We gebruiken een hoogperformante, watergebaseerde lijm die veel minder vervuilend is dan epoxyharsen.

Afmetingen van het board

Lengte: 31.6" (80,4 cm)
Breedte: 8" (20,32cm)
Wheel base: 14.17" (36cm)
Lengte nose: 173mm
Lengte tail: 165mm
Type concave: medium

Eén deck per mal

Onze decks in esdoornhout worden koudgeperst, één na één. Het komt erop neer dat er in elke mal slechts één deck zit per persbeurt. Op die manier verzekeren we een optimale drukverdeling en heeft elk deck van één bepaald model exact dezelfde vorm, ook hol. Een voordeel voor wie telkens met dezelfde shape wilt skateboarden.

Hoeveel weegt het skateboarddeck DK100 8"?

Ongeveer 1,1 kg Omdat de decks manueel worden geschuurd en niet alle houtlagen precies dezelfde dichtheid hebben, kan het gewicht van de decks lichtjes verschillen. Uiteraard is het deck maar één factor die het gewicht van een skateboard bepaalt. Ook de grootte van de wielen en trucks heeft een belangrijke invloed op het totale gewicht.

Over de ontwikkeling DK100 - hoe maak je een deck met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt?

Voor de DK100-modellen hebben we een heel uitgepuurd, strak deck bedacht, dat tegelijk héél betaalbaar is voor skaters 'on a budget' of brokkenpiloten.
We hebben alle nutteloze franjes dus overboord gegooid, zonder aan de gebruikseigenschappen van het deck te raken. Geen prints, geen gekleurde houtlagen, en de technische info staat op een klassieke sticker onderaan.

Welke maat van deck kiezen?

Een skateboard deck kies je allereerst op basis van de breedte. Hoe smaller het deck, hoe wendbaarder je skateboard (ideaal voor beginners en wie klein is van gestalte). Hoe breder, hoe stabieler en veiliger om te landen bij tricks, dus meer geschikt voor de ramp of voor wie groot en zwaar is. De maat wordt uitgedrukt in inch. 1 inch = 2,54 cm.
Ook de lengte en de wielbasis (wheelbase) hebben een grote invloed op de wendbaarheid en stabiliteit van het skateboard.

Garantie

2

Gewicht

1.21 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofddeel: 100.0% Hout

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge en koele plek, beschermd tegen vocht. Nooit in contact brengen met water en niet opbergen op een vochtige plaats zoals de koffer van de auto in de winter.

TESTS

Onze skateboards worden getest in het lab. Met die tests kunnen we bevestigen dat onze skateboards beantwoorden aan de normen, maar we doen ook slijtagetests. Die tests worden aangevuld met tests in gebruik, sommige met metingen, andere op basis van de indrukken van testers die onze artikelen zwaar op de proef stellen. Hiervoor doen we een beroep op onze community van enthousiaste en veeleisende ambassadeurs, Decathlon-medewerkers van overal ter wereld.

Goedgekeurd door

Decathlon Skateboarding ondersteunt de skaters die bij Decathlon aan de slag zijn, ongeacht hun job of het land waar ze wonen. Ze krijgen de kans om de producten te testen, mee te werken aan hun ontwikkeling en ze mee te verbeteren. Dat is niet enkel een kracht, maar ook iets om trots op te zijn binnen de community.

Afbeeldingen

SKATEBOARDDECK ESDOORN MET GRIP DK100 RURAL MAAT 8"
SKATEBOARDDECK ESDOORN MET GRIP DK100 RURAL MAAT 8"
SKATEBOARDDECK ESDOORN MET GRIP DK100 RURAL MAAT 8"
SKATEBOARDDECK ESDOORN MET GRIP DK100 RURAL MAAT 8"

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook