Set van ademautomaat + octopus + manometer + draagtas SCD 500 DIN 300 bar

279,99 −7%
259,99
Kleur: ZWART / LICHTGRIJS
Thuisbezorging

12 tot 14 werkdagen of afhalen in de winkel

Beschikbaar

Onze productontwikkelaars ontwierpen deze complete en gebalanceerde set zodat je met constante ademinspanning kunt duiken in de zone van 40 meter.

Set met ademautomaat, met een uitstekend anatomisch mondstuk ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten. Ergonomische deflectoren die de stroom luchtbellen naar de wangen sturen.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Ademcomfort

Gebalanceerde 1e trap voor water warmer dan 10 °C. De deksel voorkomt free flow.

Mondcomfort

Mondstuk met 2 dichtheden + draaibare kop om kaakvermoeidheid te verminderen.

Veelzijdigheid

Gebalanceerde eerste trap voor water warmer dan 10 °C.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Samenstelling van de set

De set bestaat uit:
1 ademautomaat met gebalanceerde piston DIN Subea SCD 500 (slang van 75 cm)
1 octopus Subea SCD 500 (slang van 100 cm)
1 manometer Subea SCD.

Gebalanceerde eerste trap om makkelijk te ademen

De eerste trap van de ademautomaat Subea 500 is in verchroomd messing en heeft een gebalanceerde piston. De middendruk die naar de tweede trap gaat, is constant, zodat de automaat ook constant presteert gedurende de hele duik. De ademautomaat SCD 500 is uitgerust met een draaibare kop zodat de slangen goed rond het hoofd blijven liggen. Er zijn 2 hogedrukuitgangen (HP - 7/16") en 4 lagedrukuitgangen (LP - 3/8).

Tweede trap en gemakkelijker inademen

Een tweede trap moet het natuurlijk gedrag van de ademhaling overbrengen in een mechanische realiteit. Een tweede trap van uitstekende kwaliteit kan stress aanzienlijk verminderen en verbetert de veiligheid van de duiker door gemakkelijker lucht in voldoende hoeveelheid te geven zonder dat een overbodige inspanning nodig is.
Inademen is gemakkelijker dankzij de hydrodynamische openingen in de deksel. Dit exclusieve design van de deksel voorkomt ook het ontstaan van free flow

Uitademen: beter zien en minder lawaai

Bij het uitademen kanaliseren ergonomische deflectoren de stroom luchtbellen ter hoogte van de wangen zodat het geluid niet storend is voor de duiker en de luchtbellen niet voor de duikbril opstijgen. Minder hinder tijdens het duiken en meer genieten!

De ademautomaten van Subea: exclusief anatomisch mondstuk!

Deze mondstukken werden ontwikkeld voor een uitstekend comfort dankzij hun anatomische vorm, ontwikkeld samen met orthodontisten. De exclusieve vorm van dit mondstuk maakt het gemakkelijker om het in de mond te houden dankzij de vleugels aan het gehemelte, de tongsteun en de verschillende dichtheden (enkele of dubbele dichtheid) die rekening houden met de sluithoek van de kaak.

De octopus Subea is een tweede trap met klep, met een groot membraan en een loosknop.

De eenvoudige en robuuste constructie biedt duurzame betrouwbaarheid en maakt van de octopus Subea de ideale tweede trap voor beginnende duikers, en is tegelijk de beste keuze om veilig te duiken dankzij de gele slang van een meter lang om gemakkelijk lucht te delen.

Subea-manometer: manometer voor duikers, voor flesdruk tot 300 bar

Drukmeter tot 300 bar met monobloc roestvrijstalen behuizing in verchroomd messing - explosieveilig en schokbestendig.
Spiraalvormige buis in koper-beryllium.
Slang met buitendiameter van 55 mm.
Mannelijke schroefdraad. 7/16'' HP.
Opvallende rode zone tussen 50 bar en 0 bar voor een betere zichtbaarheid en meer veiligheid.
Met een extra ring opzij om de manometer met een veiligheidslijn vast te maken en binnen handbereik te houden.

Certificering van ademautomaten

Deze automaat is gecertificeerd in het kader van de norm EN 250:2014.
Tests uitgevoerd door RINA, Genova- Italia (gecertificeerde instelling nr. 0474).
De tests worden uitgevoerd op een machine die de ademhaling van een duiker simuleert. De tests worden uitgevoerd bij een druk gelijk aan 50 meter diepte, met een ademhaling met een amplitude van 2,5 liter (inademen/uitademen), een ademdebiet van 62,5 liter/minuut of 25 cycli per minuut en bij een temperatuur van 10 °C of 4 °C voor koud water.

Certificatie en meting van de ademinspanning

De SUBEA SCD 500 ademautomaten zijn uitgerust met een gebalanceerde eerste trap en gecertificeerd voor een gebruik in water dat niet koud is (warmer dan +10 °C). De DIN-automaat is gecertificeerd voor 300 bar.
Testresultaten van de ademinspanning (simulatie van druk op 50 m en water van 8°C)
- duikfles met een druk van 50 tot 200 bar: 1,4 J/l. De ademinspanning is de hoeveelheid energie (in joule) die wordt verbruikt om een ademhaling van 1 liter te verkrijgen.

Gewicht en lengte van de slangen

Gewicht van de eerste trap: 750 gram.
Gewicht van de tweede trap met slang (75 cm): 350 gram.
Gewicht van de octopus met slang (100 cm): 365 gram.
Gewicht van de manometer: 260 g.
Lengte van de slang: 75 cm.

Onderhoudsadvies

Gebruik nooit oplosmiddelen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.

Controle van je ademautomaat

Subea raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten nakijken en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele controle. Beide controles moeten gebeuren door een werkplaats die erkend is door Subea. Een controle is ook aan te raden na een seizoen waarin je bijzonder veel hebt gedoken (meer dan 100 duiken) of na een lange periode van niet-gebruik.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Onderstel 75% Polyamide 12, 15% Messing, 5% Silicone, 5% Staal Inzetstuk 100% Messing Zak 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en direct zonlicht.

TESTS

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

Goedgekeurd door

Alle ademautomaten van Subea werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijke consultant.
*DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Handleiding

Voor meer informatie over dit product, bekijk de handleiding

AFBEELDINGEN

Set van ademautomaat + octopus + manometer + draagtas SCD 500 DIN 300 bar
Set van ademautomaat + octopus + manometer + draagtas SCD 500 DIN 300 bar
Set van ademautomaat + octopus + manometer + draagtas SCD 500 DIN 300 bar

VIDEO

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN