Ultralichte schoenen voor fast hiking dames FH500 grijs

44,99

Kleur:

Parelgrijs / DONKERBLAUW

Maat:

Maattabel

Aan de voet van de Mont Blanc ontwikkelde ons team deze ultralichte schoen voor liefhebsters van fast hiking.

Wil je snel en ongehinderd vorderen in de bergen? Deze vederlichte schoenen wegen slechts 530 g (in maat 38) zodat je optimaal kan genieten van het landschap om je heen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Lichtgewicht

Uiterst licht: 530 g in maat 38.

Grip

De zool is geschikt voor zowel droge als drassige grond.

Makkelijk te openen / sluiten

Snelle en gemakkelijke vetersluiting om op elk moment aan te passen, veterzakje.

Demping

Demping over de hele lengte dankzij de EVA-tussenzool.

Ademend vermogen

Luchtig mesh om de transpiratie optimaal af te voeren.

Beperkt het binnendringen van zand

Lage gaiters die voorkomen dat er steentjes e.d. in je schoenen terechtkomen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Technische zool

Een zoolontwerp dat het resultaat is van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria, gekoppeld aan een speciale rubbersamenstelling voor een optimaal compromis tussen grip en slipvastheid. De zool van de FH 500 biedt meer slipvastheid dan grip. Definitie > grip: voorkomt dat je uitglijdt op een zachte ondergrond (drassig of droog). Slipvastheid: voorkomt dat je uitglijdt op harde ondergrond (vochtig of droog).

EVOFIT-concept

Het schuim binnenin, het rekbaar mesh en het design van de buitenkant zijn zo ontwikkeld dat de schoen perfect op je voet aansluit. In combinatie met de gelaste film biedt deze schoen ook goede ondersteuning en maximaal comfort.

WELKE MAAT KIEZEN?

Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gewone schoenmaat; zo voorkom je dat bij afdalingen je tenen tegen de voorkant van de schoen stoten en wandel je dus een stuk comfortabeler. Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

Informatie over de maat

Bovendien is het goed om te weten dat ons team deze schoenen specifiek heeft ontwikkeld voor fast hiking en daarom bijzondere aandacht heeft besteed aan de ondersteuning van de voet en een maximaal comfort. Dat is de reden waarom het in het begin moeilijk kan zijn om de schoenen aan te trekken, vooral voor wandelaarsters met brede voeten.

Tips voor de aankoop en het passen?

Pas de schoenen met de sokken die je draagt bij het wandelen. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat: of de hiel goed vastzit en of je tenen niet tegen de schoen stoten bij een afdaling. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen.
Loop er gerust eens mee rond in de winkel. Begin niet aan een wandeltocht met nieuwe schoenen, loop ze eerst in.

ONZE DUURZAME AANPAK

Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om onze leefomgeving te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken.
Momenteel is dit product nog niet ontwikkeld volgens het principe van ecodesign, maar we streven er voortdurend naar om het duurzamer te maken: ecodesign, repareerbaarheid en duurzaamheid staan bij ons centraal.

PRODUCTONTWIKKELING: ONZE KNOWHOW

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

HOE VOORKOM JE BLAREN?

Blaren verschijnen gewoonlijk wanneer je huid verzwakt is door wrijving. We geven je hieronder alvast enkele tips om blaren te voorkomen:
- Kies de juiste maat (raadpleeg de maatwijzer)
- Draag aangepaste sokken
- Strik je veters en span je schoenen aan op de juiste manier
- Gebruik je nieuwe schoenen de eerste keer op een korte wandeltocht

Hoe onderhoud je je schoenen?

- Aan de lucht laten drogen.
- Verwijder de droge modder met een vrij harde borstel.
- Maak vlekken schoon met een borstel en wat lauw water
- Laat drogen
- Behandel met een impregneerspray, om de oorspronkelijke waterafstotendheid te herstellen

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Behuizing 50% EVA, 50% Butadieen rubber Buitenkant van 50% Polyethyleentereftalaat (PET), 40% Polyurethaan, 10% Elastaan Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Opbergen op een luchtige plek, beschermd tegen licht en vocht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor alpinisme.

TESTS

We doen ook tests in ons laboratorium op de volgende aspecten: loskomen van ogen en riempjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde slijtage.

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen.
Ons team en een testpanel (bestaande uit partners, ambassadeurs en klanten) stellen de producten op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces en tot het moment dat ze op de markt worden gebracht.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

AFBEELDINGEN

Ultralichte schoenen voor fast hiking dames FH500 grijs
Ultralichte schoenen voor fast hiking dames FH500 grijs
Ultralichte schoenen voor fast hiking dames FH500 grijs

VIDEO

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN