Regenjas voor wandelen heren NH500

34,99
Kleur: DONKERBLAUW / BRUIN
Maat: Maattabel

Aantal:

Onze ontwikkelaars, zelf fervente wandelaars, ontwierpen de jas NH500 voor wie regelmatig bij regenweer wandelt, door de velden, in het bos of aan zee.

Ons doel? Je een comfortabele wandeljas bieden die je beschermt tegen regen en wind. Bovendien ziet deze jas er zo goed uit dat je hem gerust elke dag kunt dragen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichte coating 5000 mm H2O (Schmerber) | Alle naden zijn afgedicht

Zakken

4 afsluitbare zakken: 2 steekzakken, 1 waterdichte borstzak, 1 binnenzak met klittenband.

Anatomisch ontwerp

Rits over de hele lengte om makkelijker aan te trekken | Verkrijgbaar van maat S tot 4XL.

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating RET=12: beperkt condens binnenin | Netstof voering.

Lichtgewicht

Gewicht: 480 g in maat L.

TECHNISCHE INFORMATIE

Onze belofte om minder water te verbruiken bij de vervaardiging van dit product

Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-verfmethode waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd: die verfmethode wordt ook wel dope-dyeing genoemd.
We gebruiken die methode voor het model in beige/marineblauw en zwart (ref. 8650027 en 8785166).

Waterdichtheid van de stof

De waterdichtheid van een stof, die wordt verkregen door een coating of membraan, wordt gemeten in Schmerber of mm H2O (de druk die wordt uitgeoefend door een waterkolom). Hoe hoger de waterkolom, hoe groter de druk en hoe beter waterdicht de stof is.
Deze jas is gemaakt met een gecoate waterdichte stof (norm JIS 1092): die stof is voor wassen bestand tegen 5000 mm H2O (Schmerber) (of de druk die wordt uitgeoefend door 5 meter waterkolom).

WAAROM KOZEN WE VOOR GERECYCLED POLYESTER?


Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van fossiele brandstoffen en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen om comfortabel te wandelen.We gebruiken gerecyclede polyestervezels voor de jas in jeansblauw (ref. 8731538) en rood (ref. 8650029) en ook voor alle voeringen ongeacht de kleur van de jas.

Waterafstotend vermogen van de stof

De stof van deze jas is waterafstotend, dat wil zeggen dat druppels er zo vanaf glijden. Zo neemt de stof geen water op en blijft ze licht en ademend.
Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Bovendien hebben we de naden die het meest worden blootgesteld aan regen afgedicht.

Ademend vermogen van de stof

De stof van deze jas is erg goed ademend - RET 12
Het ademend vermogen van een stof wordt aangegeven met de 'resistance to evaporative heat transfer'. Het is het vermogen om het vocht dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten naar buiten af te voeren. Hoe lager die RET-waarde, hoe beter de stof ademt.

RET < 9 = extreem ademende stof
RET < 12 = zeer goed ademende stof
RET < 20 = ademende stof
RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.

Onze productontwikkelaars denken aan je gezondheid

We hebben de samenstelling van onze waterafstotende behandelingen gewijzigd om technologieën te gebruiken zonder PFK's (perfluorkoolwaterstoffen).
PFK's worden vaak gebruikt om textiel waterafstotend te maken maar zijn giftig voor het milieu en de mens. Door PFK's te vervangen door andere technologieën die we hebben ontwikkeld en die even goed werken, kunnen we die milieu-impact dus verminderen.

Hoe zorg je ervoor dat je jas waterdicht blijft?

Om ervoor te zorgen dat de stof waterafstotend blijft, moet je de behandeling geregeld opnieuw activeren.
Dat kan je doen om de drie wasbeurten (overvloedig spoelen is essentieel), of na een tiental keer dragen in de regen.
Je kan de behandeling gemakkelijk reactiveren met warmte:
- stop 15 minuten in de droger (programma synthetische stoffen),
- blaas er met een haardroger over vanop een afstand van 20 cm, ga 2 keer heen en weer over de jas,
- of ga er 2 keer over met het strijkijzer, op de stand voor delicaat textiel en zonder stoom.

Kies je regenjas volgens je sportieve inspanning

Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is voor je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je jas. Daardoor voelt de binnenkant nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Je moet dus een jas kiezen volgens het soort inspanning. Deze jas is ontwikkeld voor af en toe wandelen aan max. 5 km/u

Aanbevolen bijpassend artikel

De regenbroek NH500 die je benen beschermt, zodat je een compleet pak hebt dat uiterst doeltreffend beschermt tegen wind en regen. afhankelijk van de kleur gebruiken we ofwel gerecyclede vezels ofwel verven we de stof in een spinbad om het waterverbruik te beperken.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Voering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Zorg er steeds voor dat de regenjas volledig droog is voordat je hem opbergt.

TESTS

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten.
Een groot voordeel wanneer we producten voor wandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

Goedgekeurd door

Deze jas is getest en goedgekeurd door testers in de regio Rhône-Alpes-Auvergne tijdens testen in de praktijk in 2020 en 2021. Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de vrije natuur, in de omstandigheden die ook jij aantreft op je wandelingen.
Ons team en een testpanel (bestaande uit partners, ambassadeurs en klanten) stellen de producten op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces en tot het moment dat ze op de markt worden gebracht.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN