Onze belofte om minder water te verbruiken bij de vervaardiging van dit product
Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-verfmethode waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd: die verfmethode wordt ook wel dope-dyeing genoemd.
We gebruiken die methode voor het model in beige/marineblauw en zwart (ref. 8650027 en 8785166).
Waterdichtheid van de stof
De waterdichtheid van een stof, die wordt verkregen door een coating of membraan, wordt gemeten in Schmerber of mm H2O (de druk die wordt uitgeoefend door een waterkolom). Hoe hoger de waterkolom, hoe groter de druk en hoe beter waterdicht de stof is.
Deze jas is gemaakt met een gecoate waterdichte stof (norm JIS 1092): die stof is voor wassen bestand tegen 5000 mm H2O (Schmerber) (of de druk die wordt uitgeoefend door 5 meter waterkolom).
WAAROM KOZEN WE VOOR GERECYCLED POLYESTER?
Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van fossiele brandstoffen en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen om comfortabel te wandelen.We gebruiken gerecyclede polyestervezels voor de jas in jeansblauw (ref. 8731538) en rood (ref. 8650029) en ook voor alle voeringen ongeacht de kleur van de jas.
Waterafstotend vermogen van de stof
De stof van deze jas is waterafstotend, dat wil zeggen dat druppels er zo vanaf glijden. Zo neemt de stof geen water op en blijft ze licht en ademend.
Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Bovendien hebben we de naden die het meest worden blootgesteld aan regen afgedicht.
Ademend vermogen van de stof
De stof van deze jas is erg goed ademend - RET 12
Het ademend vermogen van een stof wordt aangegeven met de 'resistance to evaporative heat transfer'. Het is het vermogen om het vocht dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten naar buiten af te voeren. Hoe lager die RET-waarde, hoe beter de stof ademt.
RET < 9 = extreem ademende stof
RET < 12 = zeer goed ademende stof
RET < 20 = ademende stof
RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.
Onze productontwikkelaars denken aan je gezondheid
We hebben de samenstelling van onze waterafstotende behandelingen gewijzigd om technologieën te gebruiken zonder PFK's (perfluorkoolwaterstoffen).
PFK's worden vaak gebruikt om textiel waterafstotend te maken maar zijn giftig voor het milieu en de mens. Door PFK's te vervangen door andere technologieën die we hebben ontwikkeld en die even goed werken, kunnen we die milieu-impact dus verminderen.
Hoe zorg je ervoor dat je jas waterdicht blijft?
Om ervoor te zorgen dat de stof waterafstotend blijft, moet je de behandeling geregeld opnieuw activeren.
Dat kan je doen om de drie wasbeurten (overvloedig spoelen is essentieel), of na een tiental keer dragen in de regen.
Je kan de behandeling gemakkelijk reactiveren met warmte:
- stop 15 minuten in de droger (programma synthetische stoffen),
- blaas er met een haardroger over vanop een afstand van 20 cm, ga 2 keer heen en weer over de jas,
- of ga er 2 keer over met het strijkijzer, op de stand voor delicaat textiel en zonder stoom.
Kies je regenjas volgens je sportieve inspanning
Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is voor je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je jas. Daardoor voelt de binnenkant nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Je moet dus een jas kiezen volgens het soort inspanning. Deze jas is ontwikkeld voor af en toe wandelen aan max. 5 km/u
Aanbevolen bijpassend artikel
De regenbroek NH500 die je benen beschermt, zodat je een compleet pak hebt dat uiterst doeltreffend beschermt tegen wind en regen. afhankelijk van de kleur gebruiken we ofwel gerecyclede vezels ofwel verven we de stof in een spinbad om het waterverbruik te beperken.