Regenjas voor de jacht renfort fluo bruin 900 snip

169,99

Kleur:

Mat Fluo-oranje

Maat:

Maattabel

Deze regenjas met fluo inzetstukken werd ontwikkeld om in het bos te jagen op klein wild bij regenachtig weer. Niet gebruiken voor de drijfjacht op grofwild.

Deze jas met fluo inzetstukken is gemaakt met drie verschillende stoffen om snippenjacht tegen doornige struiken en takken te beschermen. Hij is waterdicht, stevig en ademend.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Zichtbaarheid

Fluo inzetstukken zodat je beter zichtbaar bent tussen het kreupelhout (PBM).

Bestand tegen wilde vegetatie

Door het materiaal op de plaatsen die zijn blootgesteld aan stekelige planten.

Waterdichtheid

Waterdichte jas om drie uur in de regen te lopen zonder zeiknat te worden.

Ventilatie

De mechanische verluchtingen van 34 cm staan garant voor een betere ventilatie.

Bewegingsvrijheid

Specifiek materiaal op de zones die worden belast bij het schieten.

Zakken

4 ritszakken aan de buitenkant + 2 binnenzakken met rits + 1 wildzak met rits.

TECHNISCHE INFORMATIE

Belangrijke gebruiksbeperking.

Het besluit van 5 oktober 2020 betreffende de collectieve jacht op grofwild bepaalt dat het dragen van volledig fluorescerende bovenkleding verplicht is voor jacht en hun begeleiders. Bicolor kledingstukken voldoen niet aan deze vereiste.
Deze jas is geschikt voor de jacht op klein wild, maar mag niet worden gebruikt voor de drijfjacht op grofwild.

Aansluitend model

Deze jas heeft een aansluitend model, maar je kunt hem wel over je technische onderkleding dragen. Dankzij de stretchstof heb je veel bewegingsvrijheid.

Een jachtjas goedgekeurd als PBM voor meer veiligheid tijdens de jacht

De bruine waterdichte jas Renfort 900 valt al vele jaren in de smaak bij snippenjacht. Toch waren jullie het haast unaniem eens: er moest een fluo model komen! Onze teams gingen dus met jullie feedback aan de slag. We zijn dan ook bijzonder tevreden dat we je de waterdichte regenjas Renfort 900 met oranje fluo inzetstukken mogen presenteren.
Opgelet: deze jas mag niet worden gedragen bij de drijfjacht op grofwild!

Stevige kleding: essentieel voor de snippenjager die deze listige vogel wil laten opvliegen

Uiteraard wordt niet op dezelfde manier op houtsnip gejaagd in Bretagne als in het Italiaanse struikgewas of tussen de Schotse bergen. De jacht, honden en omgeving verschillen van gebied tot gebied, maar alle jacht op houtsnip hebben één ding gemeen: hun kleding moet bestand zijn tegen dichte doornige struiken en verstrengelde takken waar het vaak heel lastig is om je een weg door te banen.Met deze jas raak je moeiteloos overal langs.

Deze jas is ontwikkeld door en voor snippenjacht die in moeilijk toegankelijke omgevingen jagen

Omdat jacht op houtsnip vaak in dichtbegroeid gebied jagen, wordt hun kleding zwaar op de proef gesteld. Nadat we de zones die het meest zijn blootgesteld aan bramen en doornen in kaart hadden gebracht, hebben we de boven- en onderarmen en de onderkant van de jas verstevigd met een van onze sterkste stoffen. Zo wordt het aangenamer om je een weg te banen door dichte begroeiing, je honden achterna, opgedreven door de streken en fratsen van deze mooie bosvogel.

Een ademende en winddichte jas die de warmte afvoert en je beschermt tegen de grillen van het weer

Wie op snip jaagt, wordt zwaar op de proef gesteld: om die goed verscholen vogel te pakken te krijgen, moet je vaak urenlang lopen, tientallen kilometers ver, dat is behoorlijk intensief. Transpireren is onvermijdelijk. Daarom is het uiterst belangrijk om ademende kleding te dragen waarin je het niet te warm krijgt. Deze jas voor de snippenjacht heeft ventilatieritsen van 34 cm onder de armen zodat je je eigen lichaamstemperatuur kan regelen.

Regen of waterdruppels van takken krijgen je niet klein: de jas Renfort 900 fluo is waterdicht

Als je op houtsnip jaagt, rinkelen de belletjes en moet je je honden kunnen bijhouden op zoek naar opvliegende snippen. Vaak houdt deze wilde vogel zich schuil in kreupelhout in vochtige gebieden. Als je hem wil laten opvliegen, mag je dus niet bang zijn om je een weg te banen tussen dichte eiken, en vaak wordt je daarbij zeiknat van druppende takken. Maar maak je geen zorgen! Onze jas is waterdicht: regen of een bos waar alles nat is kunnen je niet tegenhouden.

Enkele belangrijke technische gegevens over de mate van waterdichtheid van dit kledingstuk

Met een waterdichtheid van 5000 mm is deze jas voor snippenjacht uiterst waterdicht. Men meet in hoeverre de stof bestand is tegen een waterdruk uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die waarde, hoe beter de stof waterdicht is. De jas, zakken en naden werden gedurende 2 uur met 60 liter water getest op waterdichtheid. Dat betekent dat de drager droog blijft bij een bui van 12 cm regen in 3 uur tijd.

Een wildzak die heel eenvoudig uit te spoelen is!

De hond rent het water in, versnelt en blijft dan roerloos staan. Er zit beslist een houtsnip vlakbij ... Mocht de vogel opvliegen zodat je het geluk hebt dat je hem in de lucht kan schieten, dan zal je blij zijn dat we eraan gedacht hebben om in de rug van de jas een wildzak te integreren die je opzij kunt openen en sluiten met ritsen. Bovendien heeft de wildzak ook een horizontale rits zodat je hem volledig kan openen en gemakkelijk kunt uitwassen.

Extra pluspunten van deze jas

Raak nooit meer je sleutels kwijt dankzij de musketonhaak in het bovenzakje links vooraan. Ook kan je de trainingshalsband van je hond aan het bandje aan de voorkant van de jas vastmaken. Slim: de capuchon van de waterdichte jachtjas Renfort 900 fluo/bruin is afneembaar en aan te spannen met een koordje zodat hij je niet hindert tijdens het jagen. Als het niet regent, kun je de capuchon dus eenvoudig afnemen.

Wat? Wil je nog meer informatie? Die vind je hier

In onze jas voor de jacht op houtsnip kan je patronen meenemen zonder dat je een patroonhouder aan je riem moet bevestigen. Hoe? Dankzij de ingewerkte houders in de ritszakken: er is plaats voor 7 patronen in de linkerzak en 7 patronen in de rechterzak, dus 14 patronen in totaal.
Bovendien is de jas voorzien van een wildzak die volledig te openen is om makkelijker schoon te maken.

Gewicht

Maat S: 1,132 kg
Maat M: 1,186 kg
Maat L: 1,212 kg
Maat XL: 1,250 kg
Maat 2XL: 1,310 kg
Maat 3XL: 1,380 kg

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyamide Voering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Inzetstuk 100% Gerecyleerd polyester Tweede voering 100% Polyamide Voorzijde middel 92.8% Polyethyleentereftalaat (PET), 7.2% Elastaan Coating 100% Polyurethaan

GEBRUIKSAANWIJZING

Mag niet worden gebruikt voor de jacht op grofwild.

TESTS

Jullie feedback zorgde ervoor dat de jas 900 fluo/bruin beter is dan zijn voorganger, de 900 in bruin. De ventilatieritsen onder de armen zijn langer bij dit model dan bij het bruine model (34 cm i.p.v. 25 cm). Maar daar blijft het niet bij: dit model heeft voortaan een afneembare capuchon! En als kers op de taart beschikt deze jas over fluo inzetstukken. De meningen waren onverdeeld. Voor ons een duidelijk signaal om te werken aan deze jas die beter opvalt in het bos en je veiligheid verhoogt.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Regenjas voor de jacht renfort fluo bruin 900 snip
Regenjas voor de jacht renfort fluo bruin 900 snip
Regenjas voor de jacht renfort fluo bruin 900 snip
Regenjas voor de jacht renfort fluo bruin 900 snip
Regenjas voor de jacht renfort fluo bruin 900 snip
Regenjas voor de jacht renfort fluo bruin 900 snip

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN