Regenjas voor wandelen heren Raincut halve rits

9,99
Kleur: ZWART
Maat: Maattabel

Onze ontwikkelaars ontwikkelden de jas Raincut volgens de principes van ecodesign en voor wie af en toe wandelt, in het bos of aan zee. Superhandig als het onderweg begint te regenen!

Onze prijsbreker in het gamma waterdichte wandeljassen! Licht, compact, waterdicht, ademend ... Een technisch regenjasje dat je in de eigen zak kunt proppen om compact mee te nemen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichte coating 2 000 mm | Hoofdnaden afgedicht | Capuchon

Transportgemak

Zak met rits | Opgevouwen op te bergen in de rechterzak

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating RET=12: beperkt condensvorming binnenin

Gebruiksgemak

Aan te spannen capuchon | Ritsen makkelijk te openen met handschoenen aan

Gewicht

Lichte en compacte regenjas | Gewicht: 175 g in maat L

TECHNISCHE INFORMATIE

Waterdichtheid van de stof

De stof van deze jas heeft een waterdichtheid van 2000 mm.
De jas werd getest onder een douche van 60 l water/m²/u gedurende 1 uur: hij beschermt je tegen lichte buien, of 6 cm regen in 1 uur tijd.
We meten in hoeverre een stof bestand is tegen de druk van een waterkolom, uitgedrukt in mm (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de waterkolom, hoe groter de druk en hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm waterkolom.

Ademend vermogen van de stof

De stof van deze jas is erg goed ademend - RET 12
Het ademend vermogen van een stof wordt aangegeven met de 'resistance to evaporative heat transfer'. Het is het vermogen om het vocht dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten naar buiten af te voeren. Hoe lager die RET-waarde, hoe beter de stof ademt.

RET < 9 = extreem ademende stof
RET < 12 = zeer goed ademende stof
RET < 20 = ademende stof
RET > 20 = stof die weinig of niet ademt

Onze belofte om minder water te verbruiken bij de vervaardiging van dit product

Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.
We zijn erg blij te kunnen melden dat we vanaf dit jaar die dope dye-techniek gebruiken voor alle kleuren (8300326,8300325, 8646291). De oude modellen werden stopgezet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen (8731524, 8731527)

WAAROM KOZEN WE VOOR GERECYCLED POLYESTER?

Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van grondstoffen op basis van aardolie en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen om comfortabel te wandelen.
Voor het zwarte model (ref. 8300326) gebruiken we gerecyclede polyestervezels.

Onze productontwikkelaars denken aan je gezondheid

We hebben de samenstelling van onze waterafstotende behandelingen gewijzigd om technologieën te gebruiken zonder PFK's (perfluorkoolwaterstoffen).
PFK's worden vaak gebruikt om textiel waterafstotend te maken maar zijn giftig voor het milieu en de mens. Door PFK's te vervangen door andere technologieën die we hebben ontwikkeld en die even goed werken, kunnen we die milieu-impact dus verminderen.

Hoe zorg je ervoor dat je jas waterdicht blijft?

Om ervoor te zorgen dat de stof waterafstotend blijft, moet je die behandeling geregeld reactiveren.
Dat kan je doen om de drie wasbeurten (overvloedig spoelen is essentieel), of na een tiental keer dragen in de regen.
Je kan gemakkelijk reactiveren met warmte:
- stop 15 minuten in de droger (programma synthetische stoffen) - blaas er met een haardroger over vanop een afstand van 20 cm
- of ga er 2 keer over met het strijkijzer, op de stand voor delicaat textiel en zonder stoom.

Kies je regenjas volgens je sportieve inspanning

Deze regenjas is bedoeld voor 2 uur wandelen aan max. 5 km/u over vlak terrein.
Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je jas. Daardoor voelt de binnenkant van je jas nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Je moet dus een regenjas kiezen volgens het soort inspanning.

Aanbevolen bijpassend artikel

De regenbroek NH500 die je benen beschermt, zodat je een compleet pak hebt dat uiterst doeltreffend beschermt tegen wind en regen. Die regenbroek is eveneens ecodesigned (afhankelijk van de kleur door spinbadverven om het waterverbruik te beperken, of gemaakt van gerecyclede vezels)

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Controleer altijd of de jas perfect droog is voor je hem opbergt.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet aan te raden bij langdurige inspanningen.

TESTS

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten.
Een groot voordeel wanneer we producten voor wandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de natuur, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen tijdens wandelingen.
Ons team en een testpanel (bestaande uit partners, ambassadeurs en klanten) stellen de producten op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces en tot het moment dat ze op de markt worden gebracht.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN