Regenbroek voor wandelen dames Raincut

14,99
Kleur: ZWART
Maat: Maattabel

Onze ontwikkelaars, zelf wandelaars, ontwierpen deze milieuvriendelijke regenbroek. Onmisbaar als het begint te regenen tijdens een wandeltocht.

Stop deze regenbroek in je rugzak zodat je je altijd snel kan beschermen bij een bui. Waterdicht en ademend, compact op te bergen in de eigen zak met ritssluiting.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichte coating 2000 mm | Hoofdnaden afgedicht.

Transportgemak

1 afsluitbare zak | Licht en compact | Op te bergen in de eigen zak

Aanpasbaarheid

Aantrekkoordje in de taille | Klittenband aan de enkels om aan te spannen

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating (RET=12): beperkt condensvorming binnenin

Gewicht

Lichte en compacte regenbroek | Gewicht: 165 g in maat M

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Ons engagement om minder water te verbruiken bij de vervaardiging van dit product (kleur zwart)

Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

Gerecycleerd polyester (andere kleuren dan zwart)

Door plastic flessen te recyclen om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van fossiele brandstoffen en tegelijk biedt de stof dezelfde goede eigenschappen die essentieel zijn om comfortabel te wandelen.

Waterafstotend gemaakt zonder CFK's

De stof van deze regenbroek is waterafstotend: dat wil zeggen dat druppels er zo vanaf glijden. Het textiel slorpt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. We hebben gekozen voor een waterafstotende coating waar geen fluorkoolstoffen voor nodig zijn. Dit model zal vanaf 2022 dus op de markt worden gebracht met een waterafstotende coating die beter is voor het milieu.

Zo blijft je regenbroek langer zijn goede eigenschappen behouden

Om ervoor te zorgen dat de stof waterafstotend blijft, moet je die behandeling geregeld reactiveren.
Dat kan je doen om de drie wasbeurten (overvloedig spoelen is essentieel), of na een tiental keer dragen in de regen.
Je kan gemakkelijk reactiveren met warmte:
- stop 15 minuten in de droger (programma synthetische stoffe) - blaas er met een haardroger over vanop een afstand van 20 cm
- of ga er 2 keer over met het strijkijzer, op de stand voor delicaat textiel en zonder stoom.

Waterdichtheid van de regenbroek

Dit kledingstuk werd getest onder een douche van 60 l water/m²/uur gedurende 30 minuten: ze beschermt bij motregen, zeg maar 3 cm regen op een halfuur.
De stof heeft een waterdichtheid van 2000 mm.
Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water.

Ademend vermogen van de stof

De stof van deze regenbroek is ademend: RET=12.
Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand of RET (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de door het lichaam geproduceerde damp laat ontsnappen en hoe beter de stof dus ademt.
- RET < 9 = extreem ademende stof
- 9 < RET < 12 = zeer goed ademende stof
- 12 < RET < 20 = ademende stof
- RET > 20 = stof die weinig of niet ademt

Kies je regenbroek volgens je sportieve inspanning

Dit product is gemaakt voor wandelingen van een paar uur, aan max. 5 km/u.Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is volgens je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je regenbroek. Daardoor voelt de binnenkant nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Kies dus een regenbroek volgens je sportieve inspanning.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Fles/Lichaam 100% Polyester Buitenste laag 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Zorg er steeds voor dat de regenbroek volledig droog is voordat je ze opbergt.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet voor duurinspanningen: sportief wandelen, hardlopen enz.

TESTS

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten.
Een groot voordeel wanneer we kwalitatieve producten voor wandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de natuur, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen.
Ons team en een testpanel (partners, ambassadeurs en klanten) stellen de producten op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces, tot het moment dat ze op de markt worden gebracht.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN