PRODUCTVOORDELEN

Wendbaarheid

Met de gedrongen radius (12 m) en pisterocker snijd je de bochten vlotter aan.

Stabiliteit

Het brede middendeel zorgt ervoor dat je bochten snel na elkaar kunt nemen.

Tractie

De 3D structuur op de kanten zorgt voor een krachtige grip.

Stijfheid

Medium.

TECHNISCHE INFORMATIE

Constructie

Ski's met PU-injectie, voor een lichter resultaat en om sneller te vorderen.

Binding

Binding Tyrolia SRM 4,5 Din 0,75 tot 4,5. Voor schoennorm A (volwassene) of C (kind). De lengte van de zool is verstelbaar met één beweging aan het hielstuk, zodat de ski kan 'meegroeien' met je kind. Ook al is die verstelling heel eenvoudig, toch raden we aan deze te laten uitvoeren in ons atelier. Ski's 97/107 cm => schoenen tussen 200 mm en 260 mm. Ski's 117 cm => schoenen tussen 220 mm en 270 mm.

Stevigheid

Kunststof nose en verstevigde top sheet. De witte kleur is krasbestendig.

Voorbereiding

Gewaxte en geslepen ski, gebruiksklaar. Kanten geslepen op 89°.

Wat is een camber?

Als je de ski plat op de grond legt, raken de tip en tail van de ski de sneeuw terwijl het middendeel van de ski (onder de bindingen) iets hoger komt (dat is de camber)). Hoe langer en hoger de camber, hoe meer grip je hebt en hoe vinniger de ski's. Hoe lager de camber is, hoe toleranter en wendbaarder de ski is.

Wat is een rocker?

Op een ski met 'rocker' komt de tip (en soms de tail) een stuk eerder van de grond dan bij een ski met camber. Zo verplaatsen de raakpunten met de sneeuw naar het midden van de ski. Het raakvlak is dan korter, voor meer wendbaarheid en draagkracht op zachte sneeuw. Maar als je kant, beschik je over de hele lengte van je staalkanten, voor meer grip op harde sneeuw. Hoe langer de rocker, hoe wendbaarder de ski. Hoe korter de rocker, hoe meer grip op de sneeuw.

Piste rocker

Kleine rocker in de nose om gemakkelijk een bocht in te gaan.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Plank 45% Polyurethaan, 20% Polyamide, 20% Glasvezel, 10% Staal, 5%

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur op een droge plaats opbergen. Na een seizoen: je ski's laten waxen en vragen om de wax niet af te schrapen, om je materiaal in optimale omstandigheden te bewaren.

Goedgekeurd door

Woordje van de productmanager: "Deze ski is ideaal voor jonge skiërtjes die snel willen leren. Dankzij de wat meer uitgesproken taillering snijden ze de bochten gemakkelijker aan."

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN