PRODUCTVOORDELEN

Wendbaarheid

Uiterst licht (320 g) en koplicht.

Richtingcontrole

Dankzij het Full EVA-concept en de samenstelling in glasvezel.

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is het Full EVA-concept?

Dit racket ontstond dankzij een exclusieve doorbraak bij Decathlon: Het racket bestaat uit één stuk EVA-schuim dat wordt bekleed met composietvezels op het oppervlak. Door het bredere oppervlak in EVA-schuim is de sweetspot groter en worden centreerfoutjes dus optimaal vergeven, voor een betere balcontrole.

Wat is padel?

Padel ontstond in Mexico aan het einde van de jaren 60. Al snel waaide de sport over naar Spanje en Argentinië en later naar alle Spaanstalige landen van Zuid-Amerika. In Spanje staat padel momenteel op de tweede plaats in het rijtje van meest beoefende sporten, na voetbal maar voor tennis! Wereldwijd spelen meer dan 8 miljoen mensen padel.

Hoe speel je padel?

Padel wordt met 2 tegen 2 gespeeld (dubbelspel). Voor de opslag zijn 2 pogingen toegestaan en de bal moet steeds onderhands en diagonaal worden geserveerd. De bal mag één keer stuiteren. De bal moet stuiteren voordat hij eender welk deel van de court raakt. Een bal mag na het stuiteren een muur raken (alleen een muur en niet de rastering). De bal mag buiten het speelveld terechtkomen na het stuiteren en mag buiten het speelveld worden teruggeslagen. De puntentelling gebeurt zoals bij tennis.

Onze productontwikkelaars geven je alvast een paar tips:

Voor wie pas start met de sport zijn de ballen die specifiek ontworpen zijn voor beginners sterk aan te raden. Ze zijn dikker en trager, waardoor je gemakkelijker goed leert spelen. Aangepaste schoenen voorkomen dat je uitglijdt op het padelterrein, dat meestal bestaat uit ingezand kunstgras.
Lessen nemen zorgt ervoor dat je het spel sneller aanleert, en dat je geen bewegingen overneemt van bijvoorbeeld tennis of squash.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Frame van een racket 40% Glasvezel, 30% EVA, 30% Carbon Grip van een racket 50% Polyurethaan, 50% polyamide 6.6

VOORRAADADVIES

Bescherm je racket en berg het op in een hoes.

TESTS

Ons onderzoekscentrum in Spanje is gespecialiseerd in design en ontwerp. Het onderzoekt de behoeften van sporters en geeft de onderzoeksresultaten door aan ons productontwikkelingscentrum in Frankrijk.
De prototypes worden uitgetest op padelvelden, door de spelers voor wie ze ontwikkeld werden. Ook hun duurzaamheid wordt getest, in het lab van ons productontwikkelingscentrum.
Zo kunnen we onze producten goedkeuren en zeker zijn van hun kwaliteit.

AFBEELDINGEN

Padel racket PR190 oranje
Padel racket PR190 oranje
Padel racket PR190 oranje

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN