KUIKMA

Padel racket PR190 blauw/groen

€34,99
Ref. : 8601005

Ontwikkeld voor beginnende padelspelers die op zoek zijn naar een licht racket met een grote sweetspot, zodat ze comfortabel kunnen spelen.

De Kuikma PR190 heeft een ronde vorm voor meer controle, weegt 320 g (+/- 7 g) en heeft een laag balanspunt voor een betere wendbaarheid. Samenstelling van glasvezel en EVA-schuim.

Kleur: Grijsgroen / Fluo limoengroen

Aantal:

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Omgaan met

Uiterst licht (320 g) en koplicht.

Richtingcontrole

Dankzij het Full EVA-concept en de samenstelling in glasvezel.

Technische informatie

Wat is het Full EVA-concept?

Dit racket ontstond dankzij een exclusieve doorbraak bij Decathlon: Het racket bestaat uit één stuk EVA-schuim dat wordt bekleed met composietvezels op het oppervlak. Door het bredere oppervlak in EVA-schuim is de sweetspot groter en worden centreerfoutjes dus optimaal vergeven, voor een betere balcontrole.

Wat is padel?

Padel ontstond in Mexico op het einde van de jaren 60. Al snel waaide de sport over naar Spanje en Argentinië en later naar alle Spaans sprekende landen van Zuid-Amerika. In Spanje staat padel momenteel op de tweede plaats in het rijtje van meest beoefende sporten, na voetbal maar voor tennis! Wereldwijd spelen meer dan 8 miljoen mensen padel.

Hoe speel je padel?

Padel wordt met 2 tegen 2 gespeeld (dubbelspel). Voor de opslag zijn 2 pogingen toegestaan en de bal moet steeds onderhands en diagonaal worden gegeven. De bal mag één keer stuiteren. De bal moet stuiteren voordat hij eender welk deel van de court raakt. Een bal mag na het stuiteren een muur raken (alleen een muur en niet de rastering). De bal mag buiten het speelveld terechtkomen na het stuiteren en mag buiten het speelveld worden teruggeslagen. De puntentelling gebeurt zoals bij tennis.

Het advies van onze productontwikkelaars voor beginners:

Voor wie pas start met de sport zijn de ballen die specifiek ontwikkeld zijn voor beginners sterk aan te raden. Ze zijn dikker en trager, waardoor je gemakkelijker goed leert spelen. Aangepaste schoenen voorkomen dat je uitglijdt op het padelterrein, dat meestal bestaat uit ingezand kunstgras.
Lessen nemen zorgt ervoor dat je het spel sneller aanleert, en dat je geen bewegingen overneemt van bijvoorbeeld tennis of squash.

Garantie

2

Gewicht

0.32 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Frame van een racket: 30.0% Ethyleen Vinyl Acetaat, 30.0% Koolstof, 40.0% Glasvezel Grip van een racket: 50.0% Polyurethaan, 50.0% Polyamide

VOORRAADADVIES

Bescherm je racket en berg het op in een hoes.

TESTS

Ons onderzoekscentrum in Spanje is gespecialiseerd in design en engineering. Het onderzoekt de behoeften van onze gebruikers, om ze dan door te geven aan ons ontwikkelingscentrum in Frankrijk.
De prototypes worden uitgetest op padelbanen, door de spelers voor wie ze ontwikkeld werden. Zo kunnen we onze producten goedkeuren en kwaliteit garanderen.

Afbeeldingen

Padel racket PR190 blauw/groen
Padel racket PR190 blauw/groen
Padel racket PR190 blauw/groen

Reviews

Vragen & Antwoorden