Productvoordelen

Gebruikerscomfort

Van 100% polyurethaan dus erg comfortabel.

Grip

Het materiaal en de textuur garanderen een uitstekende slipvastheid.

absorptie

0,6 mm dik, absorbeert doeltreffend de transpiratie.

Technische informatie

Waar komt padel vandaan?

Padel ontstond in Mexico op het einde van de jaren 60. Al snel waaide de sport over naar Spanje en Argentinië en later naar alle Spaans sprekende landen van Zuid-Amerika. In Spanje staat padel momenteel op de tweede plaats in het rijtje van meest beoefende sporten, na voetbal maar voor tennis! Wereldwijd spelen meer dan 8 miljoen mensen padel.

Wat zijn de spelregels bij padel?

Padel wordt met 2 tegen 2 gespeeld (dubbelspel). Voor de opslag zijn 2 pogingen toegestaan en de bal moet steeds onderhands en diagonaal worden gegeven. De bal mag één keer stuiteren. De bal moet stuiteren voordat hij eender welk deel van de court raakt. Een bal mag na het stuiteren een muur raken (alleen een muur en niet de afrastering). De bal mag buiten het speelveld terechtkomen na het stuiteren en mag buiten het speelveld worden teruggeslagen. De puntentelling gebeurt zoals bij tennis.

Hoe begin je met padel?

Voor wie pas start met de sport zijn de ballen die specifiek ontwikkeld zijn voor beginners sterk aan te raden. Ze zijn dikker en trager, waardoor je gemakkelijker goed leert spelen. Aangepaste schoenen voorkomen dat je uitglijdt op de padelbaan, die meestal bestaat uit ingezand kunstgras.Lessen nemen zorgt ervoor dat je het spel sneller aanleert, en dat je geen bewegingen overneemt van bijvoorbeeld tennis of squash.

Garantie

2

Gewicht

0.036 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofdstof: 100.0% Polyurethaan

TESTS

Ons onderzoekscentrum in Spanje is gespecialiseerd in design en engineering. Het onderzoekt de behoeften van onze gebruikers, om ze dan door te geven aan ons ontwikkelingscentrum in Frankrijk.
De prototypes worden uitgetest op padelbanen, door de spelers voor wie ze ontwikkeld werden. Daarna wordt de slijtvastheid van de producten getest, in het lab van ons productontwikkelingscentrum. Zo kunnen we onze producten goedkeuren en kwaliteit garanderen.

Reviews

Vragen & Antwoorden