Paardrijcap voor volwassenen en kinderen 520 grijs/camel

54,99
Kleur: Donkergrijs / Hazelnoot
Maat: Maattabel

Laten bezorgen

Ons team van enthousiaste ruiters ontwikkelde deze comfortabele en sterke helm om het hoofd te beschermen bij een val, ongeacht de discipline die je beoefent.

Op zoek naar een comfortabele cap? Dankzij zijn ergonomisch harnas zit deze cap zo comfortabel dat je vergeet dat je hem draagt. De binnencap is uitneembaar, wasbaar en vervangbaar.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Bescherming tegen schokken

Sterke helm, getest en goedgekeurd volgens EN1384:2017.

Pascomfort

Comfortabele bevestigingen en schuim om drukpunten te beperken.

Ventilatie

Hou het hoofd koel dankzij een technisch en optimaal verluchtingssysteem.

Stabiliteit

Verbeterd harnas om goed aan te sluiten op het hoofd.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Norm:

Helm gecertificeerd volgens EN1384:2017.

Maten:

van 53 tot 61.

Licht:

520 g (maat 57).

Bescherming:

Een rijhelm moet in de eerste plaats het hoofd van de drager beschermen. Het model 520, getest en behandeld in onze werkplaats voor het goede doel, bezit een schaal in polycarbonaat en ABS dat ontworpen is om een deel van de energie te absorberen bij een impact door een gedeeltelijke vervorming van de schaal en/of het beschermingsmateriaal. Vervang je helm na een val: de vervorming is niet altijd te zien met het blote oog, soms is de helm alleen binnenin vervormd.

Comfort:

Onze ingenieurs stonden voor een uitdaging: een rijhelm ontwikkelen die sterk en robuust is, maar ook licht en uiterst comfortabel. Hiervoor verbeterde het Fouganza-team de ergonomie van het harnas, om nog beter aan te sluiten op het gezicht. Het is in dik en heel zacht polyester en voelt dus heel comfortabel aan! De binnenhelm is uitneembaar en wasbaar en zit met klittenbanden vast in de schaal. De schuimstukken erin zijn zo aangebracht dat ze drukpunten beperken.

Optimale verluchting:

Pony- of paardrijden kan ontzettend hard werken zijn! Om te voorkomen dat je oververhit raakt en om de transpiratie optimaal af te voeren, is de helm 520 uitstekend verlucht. Dankzij 27 openingen voor- en bovenaan en verluchtingskanaaltjes onder de schaal kan de lucht circuleren en is de verluchting optimaal. De luchtstroom komt binnen langs de voorkant van de helm en wordt bovenaan afgevoerd... Nooit meer haren die nat zijn van het zweet na het rijden!

Positiebehoud:

Een helm die niet goed op je hoofd zit en wiebelt, kan je hoofd niet beschermen. Het harnas van de rijhelm 520 werd volledig vernieuwd zodat de helm optimaal blijft zitten: na diverse tests zijn onze ontwikkelaars erin geslaagd een ergonomisch systeem te vervaardigen, dat over de nek en onder de kin van de ruiter loopt zonder ergens te knellen. Het harnas sluit goed aan op het hoofd en laat je ongehinderd bewegen. De rijhelm blijft perfect zitten. Opdracht volbracht!

Hoe kies je een helm?

Onze rijhelm 520 is verkrijgbaar in verschillende maten, van 53 tot 61. De Decathlon-winkels hebben een groot aanbod, maar het kan altijd gebeuren dat jouw maat niet in voorraad is: aarzel dan niet om te bestellen op onze website! Om je bescherming goed te kiezen, meet je je hoofdomtrek en pas je de helm. Je rijhelm moet goed passen om je te kunnen beschermen! Koop voor kinderen nooit een rijhelm op de groei.

Slim:

Lange lokken zijn niet altijd makkelijk weg te stoppen tijdens het rijden, maar heel wat vrouwen dragen de haren liever niet los als ze in het zadel zitten tijdens een training of ruiterwandeling. Speciaal voor hen heeft de helm 520 een slimme oplossing: doordat een van de riempjes van het harnas over de nek loopt, kun je je paardenstaart door de opening tussen de buitenschaal en het harnas halen, zodat die nog beter op zijn plaats blijft. Je moet er maar aan denken ...

Wasbare en vervangbare binnenhelm:

De cap 520 is voorzien van een binnencap in schuimstof en mesh (ademende stof) voor veel draagcomfort. Die binnencap zit vast met een doeltreffend klittenbandsysteem en kan worden uitgenomen en op de hand gewassen in koud water. Als je cap niet beschadigd is en je alleen de binnencap wil vervangen, is dat dus geen enkel probleem! Zo heb je opnieuw schuim in perfecte staat en geniet je weer van veel draagcomfort zonder dat je een compleet nieuwe cap moet aanschaffen.

Onderhoudsgemak:

De buitenkant van de helm kun je schoonmaken met een doekje.
We raden je met klem af om oplosmiddelen of andere agressieve schoonmaakproducten te gebruiken, die kunnen de helm beschadigen waardoor hij minder doeltreffend wordt. De uitneembare binnenhelm mag in de wasmachine op 30°C.
Gebruik een stoffen tas om je helm op te bergen of te vervoeren. Zo bescherm je hem tegen vuil, krassen en zonlicht.

Een verzorgde look:

De helm 520 is verkrijgbaar in verschillende modellen, zodat er een helm is voor ieders smaak. Geverfd of bekleed met suède, elke helm heeft zijn eigen troeven om de ruiter te verleiden. Sommigen verkiezen een klassieke versie met zuivere lijnen en in één kleur, anderen houden meer van de versie in twee kleuren. Voor de fans van dressuur is er uiteraard ook een model met strass.

De helm afstellen:

Voor een optimale bescherming moet een cap nauw aansluiten tegen het hoofd, zonder ergens te knellen. Als het harnas en de riem achter aan de helm goed zijn afgesteld, kan hij niet naar voren, naar achteren of opzij kantelen, zelfs niet als je met je hoofd schudt.
De riempjes van de helm moeten onder de kaak lopen, niet ter hoogte van de kin. Ze moeten voldoende aangespannen zijn zodat de cap niet kan kantelen, maar ook niet zo hard dat ze knellen.

Schokabsorptie:

Deze helm is ontwikkeld om een deel van de energie van een klap te absorberen, waarbij een gedeelte van de buitenschaal en/of de beschermende vulling beschadigd kan raken.

Een rijhelm beperkt de kans op ernstig letsel aan het hoofd. De bescherming door een helm hangt af van de omstandigheden van het ongeval, het dragen van een helm voorkomt niet altijd een dodelijk ongeval of langdurige invaliditeit van de ruiter.

Gebruiksinstructies:

We weten dat je niet kunt wachten om de helm uit te proberen, maar lees toch even de handleiding voor je hem gebruikt, voor je eigen veiligheid.
De helm is uitsluitend bedoeld voor paardensport en niet geschikt voor gemotoriseerde sporten, skeeleren of vliegsporten. Mocht je zin hebben in bobsleeën, formule 1-racen of deltavliegen dan houden we je niet tegen, maar dan is deze helm beslist niet geschikt. We raden je aan een meer geschikte bescherming te kiezen.

Levensduur:

Als de rijhelm in de juiste omstandigheden werd bewaard en nooit werd blootgesteld aan een klap, raden we aan om hem 5 jaar na de productiedatum (op het etiket) te vervangen.

Schade kan onzichtbaar zijn, daarom moet elke rijhelm die een klap heeft gehad, vervangen worden.

Retourneren van persoonlijke beschermingsmiddelen

Een helm is een PBM (persoonlijk beschermingsmiddel).

Ga dus goed na of dit product geschikt is voor jou voor je het koopt (model / maat / kleur).
Om dit product een tweede leven te kunnen geven mocht het je niet bevallen, moet je het terugbezorgen met: de handleiding, de etiketten er nog aan, alle eventuele accessoires en de originele verpakking. Denk hieraan, zodat we samen onze planeet kunnen respecteren.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Schaal 60% Acrylonitril butadieen styreen, 40% Polycarbonaat Hoofdvoering 100% geëxpandeerd polystyreen Riem 100% Polyamide Gespen 100% Polyoxymethyleen

VOORRAADADVIES

Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Warmte kan de beschermende eigenschappen van de polystyreen binnenhelm aantasten

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor paardrijden. Vervang elke helm die een schok heeft gehad

TESTS

In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.

Goedgekeurd door

Aangemelde instantie nr. 2008, Dolomiticert s.c.ar.l

AFBEELDINGEN

Paardrijcap voor volwassenen en kinderen 520 grijs/camel
Paardrijcap voor volwassenen en kinderen 520 grijs/camel

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN