OLAIAN

Opblaasbaar bodyboard voor kinderen Discovery geel 4-8 jaar 15-25 kg

€14,99
Ref. : 961848

Ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar (15 - 25 kg) om vertrouwd te raken met de golven en het eerste glijplezier te beleven. Water maximaal tot de taille.

Opblaasbaar en eenvoudig bodyboard om op kleine golfjes < 50 cm te surfen dicht bij het strand en onder toezicht van een volwassene. Nieuw ventiel voor opblazen en leeglopen.

Kleur: Oranjegeel

XS
Aantal:

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Ergonomische greep

2 handgrepen.Niet waxen.Zonder leash, apart verkrijgbaar.

Compactheid

Neemt weinig plaats in. Opblazen met de mond. Nieuw ventiel met drukknop.

Stabiliteit

Voor kinderen van 15-25 kg. Niet te hard opblazen. Na gebruik leeglaten en laten drogen in de schaduw.

Glijvermogen

Zachte en dikke slick. Niet te hard opblazen. Niet voor volwassenen.

Technische informatie

Afmetingen

Opgeblazen: 70 x 50 x 12 cm
Met de lucht eruit: 15 cm x 15 cm x 4 cm.

GEBRUIKSADVIES

Dit bodyboard blaas je met de mond op. Niet overdreven hard opblazen, want dan glijdt het board minder goed en bestaat er gevaar voor ontploffing bij blootstelling aan hevige warmte. Tijdens het surfen lig je languit op het bodyboard. Het is belangrijk dat je een rashguard met lange mouwen of een neopreen wetsuit draagt om irritaties aan buik en armen te voorkomen.
Voor meer comfort druk je ook het ventiel goed in het board wanneer het opgeblazen is.

Gedrag en veiligheid

OPGELET! Letselgevaar vanwege de functionele kenmerken van dit speelgoed. Kleine deeltjes - Verstikkingsgevaar. Gebruiken in water waar kinderen kunnen staan en onder toezicht van een volwassene. Als er wind en/of stroming staat is extra opletten noodzakelijk. Een veiligheidsuitrusting zoals een drijfvest of zwemvleugeltjes wordt sterk aanbevolen. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.Mogelijkheid om een leash toe te voegen, afzonderlijk verkrijgbaar.

Hoe houd je een opblaasbaar bodyboard in goede staat?

Om lang plezier te hebben van dit bodyboard raden we aan:
- Er niet mee in een zwembad te springen.
- Het niet opgeblazen in volle zon of temperaturen > 30°C laten liggen (laat de lucht eruit na gebruik). Laat het bijv. niet opgeblazen in een auto in de zon liggen.
- Controleer voordat je met het bodyboard het water in gaat of het board in goede staat is, of de naden niet beschadigd zijn, het ventiel goed in het board zit en het board geen lucht verliest.

Hoe kies je de juiste maat bodyboard?

De maat van het bodyboard heeft een directe invloed op de stabiliteit en wendbaarheid. Daarom moet de maat aangepast zijn aan je lichaamslengte. Dit bodyboard is bedoeld voor kinderen die tussen 15 en 25 kg wegen, dus ongeveer 4 tot 8 jaar oud zijn.
Een te klein bodyboard zal niet genoeg drijfvermogen bieden zodat je golven mist. Een te groot bodyboard zal lastig te hanteren zijn.
Zie de matentabel.
Niet geschikt voor personen > 40 kg. Uitsluitend gebruiken in een bewaakte zwemzone.

Hoe pak je een golf met dit board

Ontwikkeld om te surfen op kleine golven dicht bij het strand, op plaatsen waar het kind kan staan met het water niet hoger dan de taille. Wanneer er een kleine golf (< 50 cm) aankomt, zet het kind zich met zijn voeten af in de richting van het strand en gaat het op zijn buik op het board liggen, met de handen op de grepen, de armen gebogen en de benen naar achteren gestrekt. Vinnen niet nodig. De textuur van de stof zorgt voor een aangenaam contact met de huid. Niet nodig wax aan te brengen.

Intuïtief en leerzaam

Om je te helpen meer golven te nemen, maken we onze producten zo intuïtief mogelijk en zorgen we ervoor dat ze het leerproces bevorderen.
Daarom heeft dit bodyboard zorgvuldig geplaatste handgrepen, waardoor je kind spontaan de juiste houding aanneemt.
De pictogrammen onderaan het bodyboard beelden elke belangrijke stap uit om de golven het hoofd te bieden.
Aan de hand van een QR-code krijg je toegang tot tutorials en andere nuttige informatie, zoals het onderhoud, 2de leven, enz.

Wat doe je indien het bodyboard leegloopt?

Het is normaal dat de luchtdruk in het bodyboard varieert gedurende de dag of wanneer men hem in het water legt. Elke temperatuurdaling veroorzaakt inderdaad een vermindering van de luchtdruk: blaas het bodyboard dan opnieuw op met je mond.
Indien na het heropblazen, je bodyboard voelbaar druk verliest tijdens het gebruik, dan is dat niet normaal. In dit geval moet je nagaan of de afsluitdop goed gesloten is.

Wat doe je indien het ventiel lekt?

Indien het ventiel lekt, dan is dat meestal omdat er zand in zit en dat kan je gewoon verwijderen.
Om dat te doen, laat je het bodyboard gedeeltelijk leeglopen en drogen (droog zand is gemakkelijker te verwijderen dan nat zand).
Gebruik een pomp om op het ventiel te blazen en verwijder de zandkorrels door op de drukknop te drukken (met de mond blazen kan ook werken, maar je riskeert het zand vochtig te maken).
De afsluitdop moet in elk geval de lekdichtheid verzekeren.

Wat doe je indien je luchtlekken waarneemt of de afsluitdop niet vast blijft zitten?

Let er altijd goed op dat je dit product gebruikt op de manier en in de omstandigheden waar het voor bedoeld is. Elk onjuist gebruik moet worden vermeden.
Indien, bij normaal gebruik, de dop niet op zijn plaats blijft zitten of je lekken vaststelt ter hoogte van de naden, geldt de voorziene garantie (2 jaar).

We ontwikkelen producten voor 4 gebruiksniveaus. Dit product is bestemd voor "ontdekkers".

- Ontdekkers: In water dat niet hoger komt dan de navel, zonder vinnen, golfjes < 50 cm, voeten op de grond, golven nemen tot op het strand. Plezier is het belangrijkste (bodyboard met grepen).
- Beginners: Kleine bochten in golven < 1 m, met vinnen. Om echt te leren bodyboarden.
- Gevorderden: Golven tot 1,50 m, meer snelheid en de eerste tricks (360°, El Rollo...).
- Experts: Alle soorten golven, allerlei tricks zelfs met springen: ARS, 360°, tube...

Garantie

2

Gewicht

0.214 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofdstof: 50.0% Polyamide, 50.0% Polyvinylchloride

VOORRAADADVIES

Laat het bodyboard leeglopen als je het niet gebruikt, zodat het niet beschadigd raakt door de warmte. Na gebruik afspoelen en laten drogen in de schaduw.

GEBRUIKSAANWIJZING

Golven < 50 cm .Niet met het board in een zwembad e.d. springen.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams van enthousiaste bodyboarders in Hendaye (Frankrijk). De materialen gebruikt voor dit artikel worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale levensduur te garanderen.

Afbeeldingen

Opblaasbaar bodyboard voor kinderen Discovery geel 4-8 jaar 15-25 kg
Opblaasbaar bodyboard voor kinderen Discovery geel 4-8 jaar 15-25 kg
Opblaasbaar bodyboard voor kinderen Discovery geel 4-8 jaar 15-25 kg
Opblaasbaar bodyboard voor kinderen Discovery geel 4-8 jaar 15-25 kg
Opblaasbaar bodyboard voor kinderen Discovery geel 4-8 jaar 15-25 kg

Reviews

Vragen & Antwoorden