SUBEA

Octopus voor diepzeeduiken SCD 900

€119,99
€139,99 -14%
Ref. : 8548823

Ons Subea-team ontwikkelde deze duikoctopus met verstelwieltje en dive/predive-instelling. Ideaal voor expert duikers.

Duikoctopus met verstelwieltje om je ademinspanning aan te passen tijdens het duiken en dive/predive-systeem om free flow te vermijden als je het water ingaat.

Aantal:
Bezorging:

Op werkdagen en zondag voor 21:00 besteld, de volgende dag in huis.

Productvoordelen

Gemakkelijke ademhaling

Regeling van het debiet en dive/predive. Ergonomische deksel voorkomt free flow

Mondcomfort

Exclusief anatomisch mondstuk ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten.

Zichtbaarheid

Hyperflex slang van 1 meter + fluogeel

Technische informatie

Regeling van het debiet en het venturi-effect

De octopus SCD 900 is voorzien van twee verstelsystemen op de tweede trap.
Het eerste is het dive/predive-wieltje om free flow te vermijden, vooral als je het water in gaat.
Het tweede is het wieltje om het debiet te regelen. Door eraan te draaien, werkt het op de verstelveer van de tweede trap, waardoor je tijdens het duiken je ademhaling kunt versoepelen of verzwaren.

Tweede trap en gemakkelijker inademen

De tweede trap moet het natuurlijk gedrag van de ademhaling overbrengen in een mechanische realiteit. Hij is van uitstekende kwaliteit zodat stress aanzienlijk vermindert en de veiligheid voor de duiker verbetert. Deze krijgt immers gemakkelijker lucht in voldoende hoeveelheid zonder dat een overbodige inspanning nodig is.
Inademen is gemakkelijker dankzij de hydrodynamische openingen in de deksel. Dit exclusief design van de deksel voorkomt ook het ontstaan van free flow.

Uitademen: beter zien en minder lawaai

Bij het uitademen kanaliseren ergonomische deflectoren de stroom luchtbellen ter hoogte van de wangen zodat het geluid niet storend is voor de duiker en de luchtbellen niet voor de duikbril opstijgen. Minder hinder tijdens het duiken en meer genieten!

Certificering van ademautomaten

Deze automaat is gecertificeerd in het kader van de norm EN 250:2014.
Tests uitgevoerd door RINA, Genova- Italia (gecertificeerde instelling nr. 0474).
De tests worden uitgevoerd op een machine die de ademhaling van een duiker simuleert. De tests worden uitgevoerd bij een druk gelijk aan 50 meter diepte, met een ademhaling met een amplitude van 2,5 liter (inademen/uitademen), een ademdebiet van 62,5 liter/minuut of 25 cycli per minuut en bij een temperatuur van 10 °C of 4 °C voor koud water.

De ademautomaten van Subea: met exclusief en gepatenteerd anatomisch mondstuk!

De exclusieve vorm van dit mondstuk is ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten en maakt het gemakkelijker om het in de mond te houden dankzij de vleugels aan het gehemelte, de tongsteun verschillende dichtheden (enkele of dubbele dichtheid) die rekening houden met de sluithoek van de kaak.
Het mondstuk van de automaat SCD 900 heeft twee dichtheden, d.w.z. dat het deel dat in contact komt met het tandvlees soepeler is dan de rest van het mondstuk om irritaties te beperken.

Gewicht en lengte van de slang

Gewicht van de octopus met slang: 370 gram.
Lengte van de slang: 100 cm.
De basis van de slang is in thermoplastisch polyurethaan
(TPU) op basis van antibacterieel polyether.

Buitenbekleding: gevlochten nylon voor meer sterkte en soepelheid. Beter draaivermogen dan een klassieke rubberen slang. Voorkomt zo het gevoel dat de automaat aan je mond trekt.
Te bevestigen op een middendruk-uitgang (LP – 3/8).

Onderhoudsadvies

Gebruik nooit oplosmiddelen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.

Controle van je ademautomaat

Subea raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten nakijken en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele controle. Beide controles moeten gebeuren door een werkplaats die erkend is door Subea. Een controle is ook aan te raden na een seizoen waarin je bijzonder veel hebt gedoken (meer dan 100 duiken) of na een lange periode van niet-gebruik.

Garantie

2 jaar

Gewicht

0.37 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Chassis 75% Polyamide, 15% Messing, 5% Siliconen, 5% Staal

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en direct zonlicht.

TESTS

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

Goedgekeurd door

Alle ademautomaten van Subea werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijke consultant.
*DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Handleiding

Voor meer informatie over dit product, bekijk de handleiding

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook