VILLETTE

Villette le Sommet e-MTB, 27.5 inch, 13 Ah, zwart

€1.199,00
€1.399,00 -14%

Elektrische mountainbike met 24 versnellingen, geveerde voorvork en 27.5 inch wielen. Trek eropuit en laat je waar nodig ondersteunen door de achterwielmotor.

Kleur: ZWART

47 10 stuks

Aantal:

Bezorging:

Verkocht en verstuurd door BIKE SERVICE NEDERLAND

  • Geselecteerd door Decathlon
  • Enkel online te bestellen en retourneren
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
  • Levering uitsluitend aan huis

Productbeschrijving

Mountainbiken is een heerlijke sport die je zo zwaar kunt maken als je zelf wilt. Wanneer je merkt dat je kracht te kort komt voor echt mooie ritten of om die ene steile helling op te kunnen rijden brengt de Villette le Sommet uitkomst! De aluminium fiets heeft een framehoogte van 47 cm en 27.5 inch wielen, zodat de fiets voor veel mannen en vrouwen geschikt is. Het verstelbare stuur en de lange zadelpen maken voor velen een goede zithouding mogelijk. Dankzij de 24 versnellingen met Rapid Fire schakelaars, de geveerde voorvork en de mechanische schijfremmen kun je op deze mountainbike prima uit de voeten op allerlei soorten terrein, dankzij de batterijverlichting ook in de schemering en in de stad. En wordt het allemaal net iets te zwaar of te ver, dan schakel je eenvoudig de trapondersteuning in op het LCD display, waarna de 13 Ah accu zijn stroom naar de MXUS achterwielmotor voert. De 34 Nm trekkracht geeft je net dat beetje extra dat je zo af en toe nodig hebt. En wanneer je deze fiets inzet voor dagelijks gebruik is het natuurlijk ook gewoon een fijne mogelijkheid om zonder al te veel inspanning fris en fruitig op je werk of op school aan te komen.

Voor kampeerders met een voorliefde voor de wildere natuur is een elektrische mountainbike een uitstekende keuze. De fietsen kunnen op elke fietsdrager mee worden genomen, de wielen zijn immers niet groter dan een gewone fiets. Ook is deze e-bike prima te gebruiken zonder de motor in te schakelen, waardoor sportievelingen helemaal aan hun trekken komen en er dagenlange tochten mee kunnen maken. Als de inspanning te groot dreigt te worden, of als je gewoon zonder veel inspanning een eindje wilt rijden, schakel je de trapondersteuning in. Hoe dan ook, met een MTB kun je in elk terrein uit de voeten. Deze fiets is wat dat aangaat een stuk bruikbaarder voor echte avonturiers dan een gewone e-bike of een vouwfiets.

Villette fietsen: rijden zonder zorgen.
Uw Villette e-bike is met veel zorg door vakmensen samengesteld. De gebruikte onderdelen zijn van onberispelijke kwaliteit om een lang en zorgeloos gebruik te kunnen garanderen. U kunt op uw Villette fiets vertrouwen. Vanzelfsprekend dient u de fiets af en toe na te (laten) kijken op slijtage van de slijtende delen, zoals banden, remblokjes, tandwielen en ketting. Op zijn tijd een grondige schoonmaakbeurt (maar niet met een hogedrukspuit!) zal de levensduur verlengen, evenals het om de twee of drie maanden smeren van de draaiende delen. Dit kunt u zelf doen, of bij een fietsenmaker laten uitvoeren.

Een fijne fietstocht.
Zorg ervoor dat de accu voldoende is opgeladen voor de tocht die u in gedachten heeft. Zijn de banden goed opgepompt?  Hou er rekening mee dat de door de fabrikant opgegeven actieradius is berekend met de meest gunstige omstandigheden: gering gewicht van de berijder, prachtig weer, lichtste ondersteuningsstand en volop meetrappen van de berijder. In de praktijk zal de genoemde actieradius vrijwel nooit gehaald worden. Slecht wegdek, te lage bandenspanning, tegenwind en het kiezen van een hogere ondersteuning zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat de actieradius afneemt. Mocht de accu leeg zijn voordat u aan het eind van uw tocht bent, weet dan dat de fiets ook prima zonder ondersteuning fietst, en dat de weerstand van de motor nihil is wanneer deze is uitgeschakeld.

Klaar voor vertrek? Niets staat een mooie tocht in de weg. Als u onderweg even wilt stoppen voor een bezoek aan een winkel of horecagelegenheid, geen probleem! Standaard uitklappen en de fiets op slot zetten (de fiets wordt zonder slot geleverd, wij raden u aan een ART gekeurd slot aan te schaffen), neem eventueel de accu uit als dat een zekerder gevoel geeft, en neem die rust. Vaak kunt u bij horecagelegenheden de accu bijladen. Neem dus voor de zekerheid op langere ritten ook de oplader mee.

 De accu, onderhoud en opslag.
De accu van uw Villette e-bike is een belangrijk onderdeel van het elektrische systeem. Bij aankoop zal de accu meestal half vol zijn. U dient de accu voor het eerste gebruik volledig op te laden. Rij de accu (in een of meerdere tochtjes, dat maakt niet uit) zo ver leeg dat de accu indicatie op het display gaat knipperen. Laad vervolgens de accu weer volledig op. Herhaal deze cyclus minstens 4 keer. Op deze manier zal de accu optimaal geactiveerd worden en de volledige accucapaciteit gebruikt kunnen worden. Na deze 4 cycli van helemaal opladen en vrijwel helemaal leegrijden kunt u de accu ook tussentijds gaan bijladen, wanneer dat nodig zou zijn. Dat heeft dan geen invloed meer op de levensduur.

REVIEWS

Loading

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Aluminium

VOORRAADADVIES

Zo mogelijk droog en vorstvrij stallen

GEBRUIKSAANWIJZING

Kies de framemaat die past bij uw lengte

Juridische informatie

U heeft 2 jaar garantie