Robens Denali Tent Stove met RVS Tipi beschermpijp
Robens Denali Tent Stove met RVS Tipi beschermpijp
Robens Denali Tent Stove met RVS Tipi beschermpijp
Robens Denali Tent Stove met RVS Tipi beschermpijp
Robens Denali Tent Stove met RVS Tipi beschermpijp

ROBENS

Robens Denali Tent Stove met RVS Tipi beschermpijp

349,99
Kleur: ZWART / ZWART / ZWART
Thuisbezorging:

Beschikbaar
Verkocht en verstuurd door Bushcraftshop.nl

Houtkachel voor onder andere de Tipi tenten van Robens. Eenvoudig te monteren.

 • Geselecteerd door Decathlon
 • Enkel online te bestellen en retourneren
 • Retour minimaal 14 dagen
 • Levering uitsluitend aan huis

Productbeschrijving

Houtkachel voor onder andere de Tipi tenten van Robens. Eenvoudig te monteren. Complete tentkachel met 8 pijpdelen (2.88 meter) RVS sleeve en spark-arrestor

Eigenschappen:

 • Makkelijk te monteren

 • Compact op te bergen

 • Veilige en stabiel met vergrendelbare poten

 • Ventilatieopening in de deur

 • Kookoppervlak

 • De klep van de kachelpijp regelt verbrandingssnelheid en -intensitieit

 • Verwijderbare ronde plaat bovenaan voor directe toegang tot de stookruimte Specificaties:

 • Materiaal: Staal

 • Hoogte totaal: 355 cm incl schoorsteen.

 • Pakmaat: 57,5 x 41 x 26 cm

 • Gewicht: 11,5 kg

 • Inclusief draagtas

 • Diameter schoorsteen: 6cm 

 • 8 x 36 cm kachelpijp onderdelen met pijp bescherming (diameter pijp bescherming 13cm) Let op! Bij het eerste gebruik van deze kachel kunnen vervelende dampen vrijkomen, o.a. afkomstig van de beschermende coatings die aangebracht zijn op de kachel. Daarom adviseren wij om deze kachel bij het eerste gebruik buiten te ontsteken zodat de vervelende dampen goed kunnen ontsnappen.

 

Het is voor het uitharden van de coating van groot belang dat de kachel de eerste keren zeer matig wordt opgestookt, dit kan geleidelijk worden uitgebreid. Begin met een klein vuurtje met enkel aanmaakhoutjes, zorg dat het slechts een kwartiertje brandt. Laat de kachel hierna volledig afkoelen. Hierna kun je een gemiddeld groot vuur stoken van een half uurtje, laat hem wederom volledig afkoelen. Tot slot maak je een goed brandend vuur wat je een uur laat brander, na het afkoelen is de coating uitgehard en is je kachel klaar voor intensiever gebruik! 

Denali Tent Stove:

Met de Robens Denali Tent Stove wordt geen winter te koud om in je tipi tent te slapen! Stook je tent heerlijk warm én droog met hout. Behalve comfortabel is dit natuurlijk ook de leukste en meest avontuurlijke manier om het hele jaar door te kamperen. Dankzij de kookplaat aan de bovenzijde kun je koffie en thee zetten terwijl je opwarmt, ook kun je een stoofpotje hierop laten pruttelen. Een kachel draagt enorm bij aan een volwaardige winterkampeerbeleving! 

De Denali Tent Stove is geschikt voor alle tipi's die zijn voorzien van een schoorsteen doorvoer. De Robens Klondike, Fairbanks, Cherokee en Kiowa hebben deze standaard meegeleverd. Bij andere merken zul je dit even moeten controleren en wellicht de benodigde extra onderdelen aan moeten schaffen.

Deze stove is zeer eenvoudig in elkaar te zetten!

De schoorsteen is voorzien van een hitteschild ter bescherming van het tentdoek. Als de kachel niet gebruikt wordt past de schoorsteen in delen grotendeels in de brandkamer. De poten van de kachel kun je eenvoudig inklappen. Zo is het geheel zeer compact mee te nemen.

De kachelpijp zit in het midden zodat hij makkelijk te plaatsen is in de tent.

Handig is ook het kookgedeelte bovenop de stove! Behalve een warme tent, heb je zo bijvoorbeeld ook snel een heerlijk warm kopje koffie of thee!

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE:
Bushcraftshop draagt geen verantwoordelijkheid voor onjuist of onveilig gebruik van een bij ons aangeschafte houtkachel en/of bijbehorende onderdelen! Wij adviseren de houtkachel en/of bijbehorende onderdelen te gebruiken in combinatie met een daarvoor geschikte brandveilige tent of ander brandbestendig onderkomen.

Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker te beoordelen of de houtkachel op de plaats en het moment van gebruik geen gevaar oplevert voor omgeving, personen, materialen etc. Bushcraftshop is niet aansprakelijk voor enige schade, direct of indirect, welke wordt veroorzaakt door het gebruik van de houtkachel en/of onderdelen.

Tot slot adviseren we de brandende kachel niet onbeheerd te laten, deze te doven voor het slapen gaan en voor vertrek, en deze te plaatsen op een brandveilige ondergrond. Zorg bij gebruik in een afgesloten ruimte dat er een werkende CO-melder (koolmonoxidemelder) aanwezig is!

Door dit product aan te schaffen geeft de consument aan akkoord te gaan met bovenstaande.\

Robens:

Robens staat voor mooie ontwerpen met uitstekende prestaties. Robens maakt deel uit van Oase Outdoors een familiebedrijf van een Deense moedermaatschappij waaronder drie van de meest succesvolle camping merken in Europa vallen.

De medewerkers van Robens beschikken over veel technische kennis die zij combineren met veel praktische ervaring om zo tot ideale producten te komen voor mooi bushcraft avontuur. Zij gebruiken uitsluitend eerste klas materialen. Enkele speerpunten van Robens zijn:

 • Prestatie
 • Duurzaamheid
 • Betrouwbaarheid Door de jaren heen zijn de tenten van Robens de Europese maatstaf geworden voor kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit dit alles met een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding.

Technische informatie

STAAT

Nieuw

REVIEWS

Loading

TECHNISCHE INFORMATIE

STAAT

Nieuw