LOTUS

Lotus Yogamat sticky extra dik balance donkerpaars

€40,95

Zoek jij een unieke mat met een hoge kwaliteit? De Lotus yogamat biedt een fantastische grip en zorgt daardoor voor een veilig gevoel bij allerlei yogastijlen. De mat is extra dik en glijdt niet.

Kleur: Donker paars

6 MM online niet op voorraad
Aantal:
Out of stock

Alleen online: Verkocht en verstuurd door Superyoga

 • Verkoop door Decathlon partner
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen
 • Spaar 41 membership punten

Productbeschrijving

Een yogamat moet betrouwbaar zijn en aansluiten op jouw wensen. Wat dacht je van de extra dikke Lotus yogamat? Met veel vering voorkomt deze yogamat dat je spieren en gewrichten overmatig druk ervaren tijdens een practice. Daarnaast is een extra dikke yogamat fijn omdat deze goed isoleert op koude vloeren. Voeg daar antislip eigenschappen aan toe en je weet zeker dat je een yoga mat hebt waar je op kunt bouwen. Op zoek naar een pilates mat? Dan is deze Lotus yoga mat met een anti slip oppervlak in extra dikke uitvoering de perfecte mat daarvoor. Ook bij gym-, rek- en strekoefeningen is een sportmat onontbeerlijk en kun je de Lotus yoga mat daarvoor gebruiken.

De beste eigenschappen

 • Voordelen: veert goed, ultieme grip en lekker isolerend
 • Geschikt voor: hatha, yin, nidra, restorative, kundalini, iyengar, ashtanga, vinyasa en power yoga
 • Materiaal: slijtvast en hoogwaardig PVC
 • Gewicht: 1650 gram
 • Afmetingen: 183 cm x 61 cm x 6 mm

Met zijn 6 millimeter is deze Lotus yogamat dikker dan de geijkte yogamatten. En niet zonder reden want extra dikte biedt je meer vering, een betere isolatie en sublieme grip. Door zowel anti slip eigenschappen op de bovenkant als onderkant schuift de yogamat zelfs op onregelmatige oppervlakken niet snel weg. Ook heb jij altijd de stevigheid en stabiliteit om verantwoord je poses op de Lotus mat te kunnen doen. Zelfs bij stijlen die bewegelijk en uitdagend zijn, kun je op deze yogamat ultieme grip en comfort verwachten. Rek en strek je graag vrijuit, dan zit je met een maatje van 183 bij 61 centimeter helemaal goed. Door het gebruik van lichtgewicht PVC is de Lotus yogamat niet alleen comfortabel maar ook gemakkelijk om te vervoeren. Zo til je met een gewicht van slechts iets meer dan anderhalve kilogram nooit teveel met je mee. Dit is trouwens niet de enige geweldige eigenschap van kwalitatief PVC: het materiaal is zo hecht en stevig dat het jarenlang dienst kan doen zonder snel te slijten. En de veiligheid? Dat zit wel snor want het materiaal is vrij van latex, giftige weekmakers en andere stoffen.

Direct de best mogelijke grip

Iedere yogamat die uit de fabriek komt heeft een zogenaamd filmlaagje op het oppervlak van het materiaal. Of je nu de duurste Manduka mat koopt, een Lotus mat of de meest simpele yogamat: ze komen allemaal met een filmlaagje uit de fabriek. Als dit laagje eraf slijt, neemt de grip van de mat aanzienlijk toe. Dit kun je op verschillende manieren doen:

 • Gebruik de mat zo vaak mogelijk, het laagje slijt er al snel vanaf
 • Schrob de mat flink schoon met een 50/50 oplossing van azijn en water en een vochtige doek of spons
 • Schrob de mat flink schoon met een niet agressieve vloeibare zeepoplossing en een vochtige doek of spons
 • Leg de mat op een plek neer waar je regelmatig langs loopt (zonder schoenen!) waardoor het laagje er sneller vanaf slijt Makkelijk te onderhouden

De Lotus yogamat is gemakkelijk in onderhoud omdat je deze eenvoudig afneemt met een doek met wat water na het zwoegen. Je mag het zelfs nog frisser en fruitiger maken door er een biologische zeep of azijn aan toe te voegen. Van azijn wordt de Lotus yogamat zelfs wat stroever waardoor de grip nog groter wordt. Voor een intensieve reiniging kun je er ook voor kiezen een speciale yogamat spray te gebruiken. Dit soort sprays werken antibacterieel en zijn goed voor het PVC. De yogamat is niet geschikt om in de wasmachine of droger te doen. En ook niet nodig: even laten drogen aan de lucht en de yogamat is weer ready voor jouw nieuwe yoga- pilates of sportpractice.

Reviews