Monofilament tennisbesnaring TA100 1,25 mm wit 12M

4,99
Kleur: WIT
Maat: Maattabel
WIT
Thuisbezorging:
Beschikbaar
Bezorgen in de winkel:

Onze ontwikkelaars bedachten deze besnaring voor gevorderde tennissers die hun snaren binnen de 10 uur breken en stevigheid en comfort zoeken.

De Artengo TA 100 monofilamentsnaren van 1,25 mm zijn heel sterk en staan garant voor een heerlijk balgevoel en veel comfort.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Slijtvastheid

Door de samenstelling in copolyester gaat de besnaring beduidend langer mee.

Effect

De snaardikte van 1,25 mm is ideaal voor extra effect.

Power

De kern van deze besnaring bestaat uit één enkele streng, voor veel power.

Spanningsbehoud snaren

Goed spanningsbehoud tot 3 maanden na gebruik.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke spanning?

Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je levert dan wel in op controle en precisie.
Een hoge spanning (> 23 kg) biedt meer precisie en controle. Opgelet echter voor tendinitis. Bovendien heb je minder spin en minder kracht.

Monofilament?

Voor monofilament snaren raadt Decathlon een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Monofilament snaren zijn absoluut af te raden voor kinderen onder de 15 jaar om blessures te voorkomen. Dit type snaren is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat de snaren heel snel hun spanning verliezen.

Multifilament?

Voor multifilament snaren is een spanning van 25 kg echt wel het maximum! Dit soort besnaringen is bedoeld voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen, voor jongeren en voor mensen die hun snaren niet snel verslijten. Multifilament snaren behouden hun spanning heel goed.

Wanneer moet ik mijn besnaring vervangen?

De prestaties van je racket hangen voor 50% af van het frame en voor 50% van de besnaring! Houd je snaren dus in topvorm.
Voor wie veel snaren breekt: vervangen bij breuk.
Voor tennissers die hun besnaring nooit of zelden breken, raadt Decathlon aan om ze te vervangen afhankelijk van hoe vaak ze spelen. Voorbeeld: Speel je 1 keer per week, dan vervang je je besnaring 1 keer per jaar. Speel je 3 keer per week, dan vervang je je besnaring 3 keer per jaar.

Tip van Decathlon

Een soepele besnaring te hard onder spanning zetten tast het rendement aan. Met wat minder gespannen snaren speel je zelf ook meer ontspannen en zonder te forceren. Het komt je kracht ten goede. Je snaren slijten hoe dan ook, zelfs al breken ze niet. Ze verliezen hun rek en oorspronkelijke eigenschappen. De snaardikte (diameter) is ook bepalend voor je gevoel. Hoe dunner, hoe meer power en effect. Hoe dikker de snaren, hoe steviger en belastender ze zijn!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Springveer 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen. Laat je racket niet in de kofferbak van de auto liggen: de temperatuur kan er sterk oplopen of dalen!

GEBRUIKSAANWIJZING

Monofilament snaren zijn niet geschikt voor spelers < 15 jaar!

TESTS

De TA 100-snaren werden ontwikkeld tijdens tests in 2 tennisclubs in Noord-Frankrijk. Ze werden vergeleken met de beste voordelige tennissnaren op de markt.

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden