Lokvogel wilde eend 100 zwart

4,99
Thuisbezorging

2 tot 3 werkdagen of afhalen in de winkel

Beschikbaar

Dankzij deze lokvogel van Solognac voor de jacht op waterwild, in de vorm van een wilde eend, kun je een complete, realistische en natuurlijke vangkooi maken.

Dankzij de realistische imitatie en heldere kleuren, vergroot deze lokvogel de kans dat wilde eenden op het water neerstrijken.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Visuele efficiëntie

Realistische verhoudingen en kleuren, met 3D-verenreliëf.

Stevigheid

Hoofdzakelijk gemaakt van stevig thermoplast voor een betere duurzaamheid.

Bestand tegen zout water

Kleuren en hoofdmateriaal bestand tegen zout water.

Drijfvermogen

De drijver van dit model geeft een goed drijfvermogen, zelfs op kabbelend water.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Een realistische lokeend om meer eenden aan te trekken

Dit kunststof model is de eerste lokeend die volledig door onze teams is ontwikkeld. We merkten namelijk dat er nog geen realistische lokvogels tegen een betaalbare prijs bestonden in Europa. Ons doel bij Solognac is ervoor te zorgen dat eend en jager elkaar treffen: daarvoor moet de afstand tussen jager en eend verkleind worden. Het realisme van dit kunststof model (qua kleuren, verhoudingen en houding) speelt daarbij een essentiële rol.

De stappen die kwamen kijken bij de ontwikkeling van deze lokeend

Met de ontwikkeling van deze lokvogel zijn we vele maanden bezig geweest. Het begon met het werk van een houtbewerker, wat leidde tot het eerste prototype. Daarna zijn we met 3D-modellen aan de slag gegaan en hebben we verschillende verbeteringen aangebracht in de verhoudingen en houding, om de lokeend nog realistischer te maken. Na verschillende fases met kleurmetingen en het aanbrengen van 3D-textuur in de veren, aangevuld met praktijktests, zijn we tot deze ultrarealistische lokvogel gekomen.

Het realisme: een essentieel aspect

Als je jaagt vanuit een schuilhut, is het essentieel dat je vangkooi zo massief, compleet en realistisch mogelijk is om wilde eenden te lokken. Dit accessoire vergroot de kans dat de gevormde opstelling eenden aantrekt die neerstrijken op het water (we adviseren ook een paar van deze eenden tussen je lokvogels te plaatsen). Ook in een moeras, of op een (kleine) plas waar je veel waterwild aantreft, is deze lokeend uiterst doeltreffend.

Welke eigenschappen maken deze lokeend tot een onmisbaar accessoire?

De drijver van deze lokeend is verzwaard met lood, waardoor hij optimaal blijft drijven in kabbelend water of golfjes. En omdat we weten dat deze lokeenden maanden op een plek in het water kunnen blijven, hebben onze ingenieurs, zelf ook fervente jagers, gekozen voor een hoofdmateriaal van stevige thermoplast. Zo is de lokeend beter bestand tegen klimaatinvloeden en seizoensveranderingen. Daarnaast zijn de kleuren bestand tegen mogelijke aantasting door zout water.

Een stevige lokvogel om ieder seizoen te gebruiken

Omdat onze jagende gebruikers zich vaak verplaatsen, besloten we dat het gebruikte kunststof ook bestand moest zijn tegen transport (auto, bootje, tas...) en tegen opslag tijdens en na het jachtseizoen. Dit element, dat essentieel is voor iedere goede jager, is uitgewerkt door onze teams om een optimale levensduur van de lokeend te garanderen. Bovendien is hij ook voorzien van een matte verf om te voorkomen dat hij glanst tijdens een nacht met volle maan.

En ook nog met oog voor het milieu?

Maar dat is niet alles! Tijdens het hele ontwikkelingsproces van deze lokvogel, is de milieu-impact leidend geweest. In plaats van gewoon plastic te gebruiken om deze lokvogel te maken, is de milieu-impact door onze ingenieur Clément verkleind. Hoe? Dankzij het gebruik van 100% gerecycled polyethyleen met hoge dichtheid. Dit betekent dus dat we deze lokeenden ook kunnen recycleren wanneer ze aan hun 'levenseinde' zijn.

Afmetingen en gewicht

Mannetje en zwart
Lengte: 46 cm
Breedte: 18 cm
Hoogte: 22 cm
Verzwaard gewicht: 555 g

Wijfje
Lengte: 38 cm
Breedte: 18 cm
Hoogte: 22 cm
Verzwaard gewicht: 480 g

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Leash 100% Gerecycleerd hogedichtheidpolyethyleen

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge en donkere plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Verwijderd houden van warmtebronnen.

TESTS

Deze lokeenden zijn getest door onze eigen ambassadeurs en testers, gedurende een hele reeks jachtpartijen op waterwild in Noord-Frankrijk, de Gironde en de Camargue.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

AFBEELDINGEN

Lokvogel wilde eend 100 zwart
Lokvogel wilde eend 100 zwart
Lokvogel wilde eend 100 zwart
Lokvogel wilde eend 100 zwart

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN