Lokeend wilde mannetjeseend 500 HD

7,99
Thuisbezorging

7 tot 9 werkdagen of afhalen in de winkel

Beschikbaar

Voor de jacht op waterwild, lokvogel met schuimstof om een uiterst realistische en natuurgetrouwe lokstal te maken.

Nooit meer lokvogels die zinken! Het schuim aan de binnenkant van deze lokeend verhoogt zijn duurzaamheid. En dankzij zijn realistische uitstraling vergroot je de kans dat er eenden bij komen zitten.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Stevigheid

Dankzij de schuimstof binnenin zinkt de lokvogel niet.

Visuele efficiëntie

Realistische vormgeving en kleuren, met veren in 3D-reliëf.

Levensduur

Hoofdmateriaal in stevig thermoplast voor een betere duurzaamheid.

Bestand tegen zout water

Verf en hoofdmateriaal bestand tegen zout water.

Drijfvermogen

Blijft dankzij de kiel optimaal drijven, zelfs op kabbelend water.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Deze lokeend met schuimstof zinkt niet en gaat hierdoor langer mee

We kregen veel vraag naar lokeenden met schuimstof. En we hebben natuurlijk naar jullie geluisterd. Deze lokvogel is gevuld met schuim van het type PU-schuim. Hij zal niet zinken, zelfs niet als hij wordt geraakt door een paar hagelbolletjes wanneer je over het water schiet. En een lokvogel die niet zinkt, moet je dus ook niet vervangen halverwege of op het einde van het seizoen. Met dit model gaat je lokstal langer mee.

Een realistische lokeend om je kansen om eenden aan te trekken zo groot mogelijk te maken

Deze lokvogel in de vorm van een wilde eend werd volledig ontwikkeld door onze teams. We hebben bijzonder veel zorg besteed aan de afwerking en kleuren, want bij Solognac willen we overvliegende eenden uitnodigen om te vallen, en wel zo dicht mogelijk bij de jager. Daarvoor vervult deze lokeend met zijn uiterst realistische vorm en zijn textuur die op veren lijkt een essentiële rol

De noodzakelijke stappen om deze lokeend te maken

Met de ontwikkeling van deze lokvogel zijn we vele maanden bezig geweest. Een houtbewerker maakte het allereerste prototype. Daarna gingen we aan de slag met 3D-modellering en brachten we verschillende verbeteringen aan in de verhoudingen en de houding om onze wilde eend echter dan levensecht te maken. Door colorimetrie en het aanbrengen van een 3D-textuur in de veren, afgewisseld met tests op het terrein, zijn we erin geslaagd de lokeend ultrarealistische kleuren te geven.

Een lokvogel moet er realistisch uitzien: dat is de essentie ervan

Als je jaagt vanuit een schuilhut is het essentieel dat je lokstal zo compleet en realistisch mogelijk is om wilde eenden te laten vallen. Dit accessoire vergroot de kans dat je lokstal eenden laat neerstrijken op het water (we adviseren een paar van deze eenden tussen je lokkers te plaatsen).

Welke eigenschappen maken deze lokeend tot een onmisbaar accessoire?

De kiel van deze lokeend is verzwaard waardoor hij optimaal blijft drijven op kabbelend water of kleine golfjes. Onze ingenieurs hebben zelf een passie voor de eendenjacht en kozen daarom voor stevig thermoplast als hoofdmateriaal zodat onze lokvogels bestand zijn tegen alle grillen van het weer bij de verandering van seizoen en dus maandenlang op het water kunnen blijven. Merk tot slot op dat de verf bestand is tegen zout water.

Een stevige lokvogel die je elk seizoen opnieuw kan gebruiken

De kunststof is ook voldoende stevig om goed bestand te zijn tegen transport (met de auto, in een bootje, in een tas, ...) tijdens het jachtseizoen en langdurige opslag buiten het seizoen. Daar hebben onze teams specifiek op gelet zodat ze kunnen garanderen dat de lokvogel heel lang meegaat, een heel belangrijke troef voor iedere jager. Zo hebben ze er trouwens ook aan gedacht om hem te schilderen met matte verf zodat hij niet glanst tijdens een nacht met volle maan.

En waar zit het ecodesign?

Een rode draad tijdens het hele ontwikkelingsproces was de milieu-impact van onze lokvogel. Clément, onze ingenieur, besliste om niet te kiezen voor gewone kunststof om zo de ecologische voetafdruk ervan te verkleinen. Hoe? Door te kiezen voor 100% gerecycled én recyclebaar high density polyethyleen. Dit betekent dus dat we deze lokeenden ook kunnen recycleren wanneer ze aan hun 'levenseinde' zijn gekomen.

Afmetingen en gewicht

Mannetjeseend
Lengte: 46 cm
Breedte: 18 cm
Hoogte: 22 cm
Gewicht incl. verzwaring: 595 g
Vrouwtjeseend
Lengte: 38 cm
Breedte: 18 cm
Hoogte: 22 cm
Gewicht incl. verzwaring: 575 g

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofddeel 80% Gerecycleerd hogedichtheidpolyethyleen, 20% Polyethyleen met lage dichtheid (LDPE) - Recycled Schuimplastic 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Opbergen beschermd tegen vocht en licht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Verwijderd houden van warmtebronnen.

TESTS

Deze lokvogels werden getest door onze eigen ambassadeurs en door testpersonen tijdens de jacht op waterwild in Noord-Frankrijk, de Gironde en de Camargue.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

AFBEELDINGEN

Lokeend wilde mannetjeseend 500 HD
Lokeend wilde mannetjeseend 500 HD
Lokeend wilde mannetjeseend 500 HD
Lokeend wilde mannetjeseend 500 HD

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN