SOLOGNAC

LOKDUIF 3D 500

€5,99
Ref. : 8602880

Dankzij de realistische imitatie, de verhoudingen en de heldere kleuren, maak je met deze lokvogel een complete vangkooi voor houtduiven. 2 mogelijke houdingen met de inbegrepen stok.

Ons team van ontwikkelaars, zelf fervente jagers, ontwierp deze HD-lokduif met zeer realistische afwerking om houtduiven aan te trekken.

Aantal:

Bezorging:

Op werkdagen en zondag voor 21:00 besteld, de volgende dag in huis.

Winkelvoorraad

PRODUCTVOORDELEN

Visuele efficiëntie

Realistische HD-imitatie van een duif dankzij de kwaliteit van de kleuren.

Slijtvastheid

Hoogwaardige kleuren die bestand zijn tegen zon, regen en wrijving.

Veelzijdigheid

2 houdingen mogelijk dankzij de inbegrepen stok (etende of staande duif).

TECHNISCHE INFORMATIE

Een HD-lokduif om je kans op het aantrekken van houtduiven te vergroten

Dit kunststof exemplaar is de eerste lokvogel in de vorm van een houtduif die volledig door onze teams is ontwikkeld. Ons doel bij Solognac, als het gaat om de jacht op duiven, is ervoor te zorgen dat houtduif en jager elkaar treffen: daarvoor moet de afstand tussen vogel en jager verkleind worden. De realistische kleuren, verhoudingen en houding van deze lokvogel, spelen een belangrijke rol bij het aantrekken van houtduiven.

De stappen die kwamen kijken bij de ontwikkeling van deze eerste Solognac-lokduif

Met de ontwikkeling van deze lokvogel zijn we vele maanden bezig geweest. Het begon met het werk van een houtbewerker, wat leidde tot het eerste prototype. Daarna zijn we met 3D-modellen aan de slag gegaan en hebben we verschillende verbeteringen aangebracht in de verhoudingen en houding, om de lokvogel nog realistischer te maken. Na verschillende fases met kleurmetingen en het aanbrengen van 3D-textuur in de veren, aangevuld met praktijktests, zijn we tot deze ultrarealistische lokduif gekomen.

Het realisme: een essentieel aspect voor iedereen die op duiven jaagt

Als je jaagt op vliegende houtduiven, is het essentieel dat de vangkooi op de grond zo massief, compleet en realistisch mogelijk is om houtduiven te lokken. Deze lokvogel (bij voorkeur met de snavel naar de wind te plaatsen) vergroot de kans dat je ze aantrekt. De gebruikte kleuren imiteren de kleuren van de vogel zo goed mogelijk, en de lokduif is bestand tegen aantasting door zon, regen, zand en wrijving tegen andere lokvogels, bijvoorbeeld tijdens het vervoer.

Hoogwaardige kleuren die bestand zijn tegen de elementen: het grote voordeel van deze lokvogel

Deze lokvogel werkt uiterst doeltreffend in graan-, maïs- of koolzaadvelden. Hoe komt dat? Vooral door de hoge kwaliteit van de gebruikte kleuren, die ook nog eens een vlambehandeling ondergingen om de levensduur van het product te verbeteren. We weten dat je dezelfde lokvogels vaak meerdere seizoenen gebruikt, dus wilden we een lokvogel ontwikkelen met kleuren die bestand zijn tegen weersinvloeden, vervoer en opslag.

Een veelzijdige lokvogel: twee mogelijke houdingen dankzij de geïntegreerde, vast te klikken stok

Als je te voet naar je post gaat, heb je vaak veel spullen bij je: geweer, aanzit, tas...Als je jaagt op houtduiven, heb je vaak 15, 20, 30 of zelfs meer lokvogels bij je. Daarom hebben we aan de onderkant van ons nieuwe model 2 gaten aangebracht: zo kun je kiezen of de lokvogel een etende of staande duif imiteert, dankzij de geïntegreerde stok. Die stok zit vastgeklikt onder de lokvogel (zo hoef je de onderdelen dus niet los te vervoeren en raak je de stok niet kwijt).

En ook nog met oog voor het milieu?

Maar dat is niet alles! Tijdens het hele ontwikkelingsproces van deze lokvogel is de milieu-impact leidend geweest. In plaats van gewoon plastic te gebruiken om deze lokvogel te maken, is de milieu-impact door onze ingenieur verkleind. Hoe? Dankzij het gebruik van 100% gerecycled polyethyleen.

Hoe plaats je de lokvogels op de grond?

We adviseren je om lokduiven niet willekeurig te plaatsen. Je moet rekening houden met 3 belangrijke factoren: de windrichting, de richting waaruit de houtduiven aankomen en de locatie van je post. Er zijn meerdere vangkooien mogelijk, maar als de omstandigheden ideaal zijn (de wind in je rug en de vogels komen van voren aan), plaats de lokvogels dan op 20-25 m van je aanzit in een grote "U" op de grond, zodat de houtduiven in het midden neerstrijken.

Vergroot je kans om houtduiven aan te trekken met deze tips

Om je vangkooi nog realistischer te maken, adviseren we je om ook onze andere nieuwe lokvogels 100 te gebruiken, en mobiele lokvogels die je in de wind plaatst (zoals hypaflaps of lokduiven met draaiende vleugels, zodat ze bewegen). Draag daarnaast camouflagekleding en vergeet ook je aanzit niet! Bekijk daarvoor bijvoorbeeld ons camouflagescherm. Met deze tips zul je houtduiven zien aanvliegen, vertragen, zweven en neerstrijken.

Afmetingen en gewicht

Lengte: 32 cm
Breedte: 17,5 cm

Gewicht: 220 g

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofddeel 100% Gerecycleerd hogedichtheidpolyethyleen handvat 100% Acrylonitril butadieen styreen

VOORRAADADVIES

Niet op een vochtige of te zonnige plek bewaren. Verwijder stof, zand en ander vuil met een vochtige doek. Niet met een schuurspons over de lokvogel wrijven tijdens het schoonmaken.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas.

AFBEELDINGEN

LOKDUIF 3D 500
LOKDUIF 3D 500
LOKDUIF 3D 500
LOKDUIF 3D 500
LOKDUIF 3D 500
LOKDUIF 3D 500
LOKDUIF 3D 500
LOKDUIF 3D 500

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook