Leren hoofdstel en teugels voor paard en pony 100 Franse neusriem zwart

24,99
Kleur: ZWART
Maat: Maattabel

Onze ontwikkelaars, die zelf ook paardrijden, ontwierpen dit hoofdstel voor ruiters die een betaalbaar, comfortabel leren hoofdstel met Franse neusriem willen.

Ben je op zoek naar je eerste hoofdstel? Dankzij het minimalistische ontwerp biedt het hoofdstel 100 de voordelen van een volledig leren hoofdstel met Franse neusriem voor een zeer betaalbare prijs!

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Anatomisch ontwerp

Brede neusriem, plat afgewerkt voor meer comfort.

Slijtvastheid

Het hoofdstel is volledig van duurzaam buffelleer gemaakt.

Beperkt irritatie

Minimalistisch ontwerp om drukpunten en wrijving te vermijden.

Grip

Teugels in zacht aanvoelend polyester, gevlochten met leren stuitnokken.

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoofdstel met teugels:

Dit hoofdstel wordt verkocht met teugels. Het bit is apart verkrijgbaar zodat je het kan kiezen volgens de behoeften van je paard.

Maten:

Het hoofdstel Schooling is verkrijgbaar in 4 maten: shetland (SHT), pony (PS), cob (CS), paard (FS) en dus geschikt voor elk paard of elke pony.

Hoe kun je nagaan of het hoofdstel past?

Je kunt eenvoudig nagaan of het hoofdstel goed is afgesteld. Tussen het voorhoofd en de frontriem moet je 1 vinger kunnen plaatsen zodat het niet te hard spant en drukt op de hoger gelegen zone waar veel zenuwen liggen. Plaats vervolgens 1 vinger tussen het kopstuk en de achterkant van de oren om te controleren of het niet te hard druk op de zone rond de oren. Kijk in het begin regelmatig of het hoofd van je paard geen irritatie vertoont.

Een goed afgestelde neusriem:

De afstelling van de neusriem heeft veel invloed op de mate waarin je paard ontspannen is. We raden aan om een vinger ruimte te laten tussen het kopstuk en de neusriem, en 2 vingers tussen de neusriem en het beenuitsteeksel. Als je twijfelt over de juiste afstelling, aarzel dan niet om advies te vragen aan een deskundige.

Onderhoudsadvies:

Om je hoofdstel goed te onderhouden, raden we aan om regelmatig glycerinezeep aan te brengen met een natte spons en lauw water. Daarna kun je het leer invetten met een huishouddoek of een doek specifiek voor leer. Als je vindt dat het leer ruw en droog is, kun je ook nog vochtinbrengende melk aanbrengen om je leer diepgaand te voeden.

Lengte van de teugels

115 cm: PS
145 cm: CS en FS

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Leer

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur ophangen op een droge, koele plaats met een gematigde temperatuur.

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN